Ga naar inhoud

nogsteeds onstabiel, ik word GEK


Aanbevolen berichten

die ene computer van me, pentium3 1000mhz, 384mb-ram, gf2ti en met WINDOWS 98 is nogsteeds onstabiel. na de vorige topic heb ik alles van de HD gehaalt geformateerd, en de rommel er opnieuw opgezet, maar het is nauwelijks beter geworden. Kan het aan mijn hardwareinstellingen liggen (en wat voor instellingen dan?) of ligt het aan windows?? Oja, de onstabiliteit begon toen ik een tijdje geleden de computer geupgraded heb. van celeron 600 66bus naar pentium3 1000mhz 133bus. en het geheugen 128 naar 384 mb-ram pc133 hoe kan dit, want zoals ik al zij ik word nog gekker dan ik nu eigenlijk al ben. en dat is echt best wel heel erg gek :-? :evil: :evil:
Link naar reactie
[quote:1078fcf691="Rumaro"]ik denk eerder dat je het moet zoeken in de verkeerde bussnelheden. Heb je alle jumpertjes wel goed staan ?. Alleen maar een andere cpu plaatsen is nl NIET de juiste manier!.[/quote:1078fcf691] Dan zou hij juist langzamer moeten lopen. Denk niet dat daar het probleem ligt, maar ff je BIOS doorlopen kan natuurlijk geen kwaad. Al een BIOS flash geprobeerd en heb je de mobo drivers wel geinstalleerd?
Link naar reactie
bedankt voor alle tips, als ik meer tijd heb zal ik eens klooien met verschillende onderdelen. er zit trouwens een AOpen MX34 mobo in, volgens mij ondersteunt die dat wel. En er zit ook een 300 Watt voeding in, mag geen probleem zijn toch? Ik zet strax eerst de Celeron er weer in, en dan kijk ik of het beter is. Dan weet ik in elk geval al weer wat meer. Als het zo ver is dan meld ik het wel eens.
Link naar reactie
[quote:332b9dc311="kanertw"]bedankt voor alle tips, als ik meer tijd heb zal ik eens klooien met verschillende onderdelen. er zit trouwens een AOpen MX34 mobo in, volgens mij ondersteunt die dat wel. En er zit ook een 300 Watt voeding in, mag geen probleem zijn toch? Ik zet strax eerst de Celeron er weer in, en dan kijk ik of het beter is. Dan weet ik in elk geval al weer wat meer. Als het zo ver is dan meld ik het wel eens.[/quote:332b9dc311] Die voeding zou in principe voldoende moeten zijn ja.
Link naar reactie
ik heb zonet ff de oude celeron er weer ingestopt. de computer reageerde ongeveer hetzelfde, maar wat ik me nu eigenlijk afvraag, -- :-? wat word er precies verstaan onder de term ''onstabiel'' :-? -- Ik zal mijn probleem ff wat toelichten. Soms als windows net is opgestart en ik nog geen enkel programma gedraait heb slaat de pc vast (en met vast bedoel ik dat hij totaal niet meer reageert) Soms draai ik een paar programma's tegelijk, en dan krijg ik de bekende blauwe schermen. En Soms heeft de computer een ''ongeldige bewerking bui'' Dat wil zeggen dat bijna alle programma's ongeldige bewerking hebben uitgevoert en worden afgesloten, met name Explorer is nogal eens iets wat regelmatig een fout veroorzaakt. Kan het ook aan windows liggen? Want de prestaties (bijv. madunion 3DMark2001SE) zijn met de pentium3 stukken beter dan met de oude celeron, eerst score van 818 marks, met de pentium3 een score van 2200 marks, daar versta ik onder dat de nieuwe processor het doet! deale, wat in ferhaal!
Link naar reactie
Een kennis van me had steeds het probleem, dat de harde schijf steeds rare kuren vertoonde. Bleek dat het bijzetten van een brander teveel was voor de voeding. Na loskoppelen brander ging het weer perfect. Dus bouw je systeem eens zo minimaal op en kijk wat er dan gebeurt. En zet in je bios alles even op default.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...