Ga naar inhoud

overklokken


Aanbevolen berichten

  • Reacties 121
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[b:3bc54543de]soepkip [/b:3bc54543de]zei: [quote:3bc54543de]"Volgens mij" was de max met luchkoeling zo'n 2,4 Ghz. (Kijk maar is op Tweakers.net, staat een hele discussie over het oc'en van de 2400+, geen zin om op te zoeken maar het was ongeveer 2,4 met luchtkoeling..) Misschien haal je de 2,49 wel, maar dan wordt 'ie wel heet denk ik[/quote:3bc54543de] Maar ik ga waterkoeling gebruiken. Hoe ver komt hij dan?
Link naar reactie
[quote:db262e190e="microchip"][b:db262e190e]soepkip [/b:db262e190e]zei: [quote:db262e190e]"Volgens mij" was de max met luchkoeling zo'n 2,4 Ghz. (Kijk maar is op Tweakers.net, staat een hele discussie over het oc'en van de 2400+, geen zin om op te zoeken maar het was ongeveer 2,4 met luchtkoeling..) Misschien haal je de 2,49 wel, maar dan wordt 'ie wel heet denk ik[/quote:db262e190e] Maar ik ga waterkoeling gebruiken. Hoe ver komt hij dan?[/quote:db262e190e] Ligt er natuurlijk aan hoe goed die waterkoeling is. Met echte goede setjes kom je veel verder dan met luchtkoeling.
Link naar reactie
[quote:31c925b53e="microchip"]En een gewone simpele waterkoeling installatie? En is die samenvatting waar?[/quote:31c925b53e] Ja samenvatting klopt prima, met een gewoon goedkoop waterkoelsetje kun je beter gewoon een mooie heatsink + fan nemen, dat koelt vaak beter en is nog goedkoper en eenvoudiger in gebruik en montage ook.
Link naar reactie
[quote:b20be17248="Marcel de Reus"][quote:b20be17248="microchip"]Maar wat valt onder "goedkoop"? voor alles over waterkoeling ga naar [url]http://www.waterkoeling.nl[/url]. Ik wil het daarvandaan halen.[/quote:b20be17248] Goedkoop? Setjes onder de 150-200 euro koelen meestal niet beter dan wel niet slechter dan lucht koeling.[/quote:b20be17248] Maar ik ben van plan gewoon een simpel setje te maken: Een koelblok op de processor. Daarop een heatsink en misschien nog een koeler. Een pomp pomt dan het water naar een koel gedeelte van het huis waar het water vervolgens door een radiator gaat met misschien een (paar) fans erop. Wordt dit een goede koeling of is gewoon luchtkoeling beter?
Link naar reactie
Houd er dan wel rekening mee dat je koelblokl van hetzelfde materiaal moet zijn.... Lees het 'waterkoeling' topic maar eens. Ik zou ook zeggen: hou het op luchtkoeling. Als je dan echt vloeistofkoeling wil, moet je het meteen goed (en duur doen) en zo'n koelkast kopen van 600 euro, daar heb je tenminste ECHT wat aan. Als je alles zo goedkoop mogelijk wilt gaan doen, gaat niet alleen de kwaliteit van de koeling achteruit, maar ook de kans van lekken omhoog. En bij wie ga jij aankloppen als je met een kapotte computer zit? Ik denk dat je dan nog beter uitkomt met een dure, complete set, die een soort van garantie biedt. Maar nogmaals: - OF Goede luchtkoeling (Alpha/ Swiftech) - OF [b:a8e89c1f47]dure[/b:a8e89c1f47] vloeistofkoeling En dat staat weer voor: - OF een [b:a8e89c1f47]dure[/b:a8e89c1f47] complete set, met flink wat koelcapaciteit en meer zekerheid/ veiligheid - OF een superkoelsysteem van 600 euro, wat ook weer erg [b:a8e89c1f47]duur[/b:a8e89c1f47] is Dus, als je echt voor waterkoeling wilt gaan, dan moet je er ook voor gaan en flink in de buidel tasten. Kijk ook eens naar een peltier, als je het nog wat moeilijker wilt maken ;)
Link naar reactie
[quote:720dbdc665="Hercul3s"]Ik ga binnenkort alle waterkoelings onderdelen kopen voor +-220 euro incl. verzend kosten, daarna zal ik de temps een posten[/quote:720dbdc665] Ik ben benieuwd, voor dat geld heb ik een AXP 2000+ nog onder de 35-30 stressed gok ik. Wel een beetje veel lawaai dan :D Ik zou ipv zo'n smak met geld uitgeven liever een Swiftech/Alpha met 6 superstille Papst fans kopen.
Link naar reactie
Het is pas beter, als je een set met flinke capaciteit hebt. Dat brengt ook een flinke prijs en waarschijnlijk ook wat geluid met zich mee. Daarbij komt nog een """risico""" dat er iets gaat lekken... Let er ook nog even op dat je wel een flinke pomp nodg hebt als je dat water door leidingen van een paar meter wil persen..
Link naar reactie
[quote:4b14c1664d="S0epkip"]Het is pas beter, als je een set met flinke capaciteit hebt. Dat brengt ook een flinke prijs en waarschijnlijk ook wat geluid met zich mee. Daarbij komt nog een """risico""" dat er iets gaat lekken... Let er ook nog even op dat je wel een flinke pomp nodg hebt als je dat water door leidingen van een paar meter wil persen..[/quote:4b14c1664d] Hoe bedoel je "capaciteit"?
Link naar reactie
Nou als jij een koelblok hebt van 1 cm hoog, dan zal dat minder koelcapaciteit hebben dan een koelblok van 10 cm hoog. Ook de hoeveelheid water die er per seconde doorheen gaat en de temperatuur daarvan is bepalend voor de "capaciteit". Groot en goed koelblok lijkt me best simpel.. Hoeveelheid water: zware pomp ;) Temperatuur van het water: daar wordt het interessant. Het water wordt natuurlijk opgewarmt door de warmte van de cpu die aan het koelblok wordt afgegeven. Dat gaat dan door een radiateur om af te koelen.. Als je een flinke radiateur hebt met een paar goede fans erop, zodat de temperatuur van dat water flink omlaag gaat, stijgt de capaciteit weer. Dat bedoel ik denk ik met capaciteit. Hoe meer daarvan, hoe lager je temps, maar dat is logisch natuurlijk, omdat ik bijna alles heb opgenoemt, maar dat zag je zelf ook nog.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...