Ga naar inhoud

overklokken


Aanbevolen berichten

O.K. mag ik dit even samenvatten. De KT3: De AGP multiplyer schakelt na 143 MHz FSB over naar 2/5 in plaats van 2/4. De PCI multiplyer schakelt na 143 MHz FSB over naar 1/5 in plaats van 1/4. Het RAM geheugen gaat na 143 MHz FSB dezelfde snelheid aannemen. De CPU snelheid gaat omhoog. Ben ik nog iets vergeten en is dit waar?
Link naar reactie
  • Reacties 121
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:3f5bf47909="microchip"]O.K. mag ik dit even samenvatten. De KT3: De AGP multiplyer schakelt na 143 MHz FSB over naar 2/5 in plaats van 2/4. De PCI multiplyer schakelt na 143 MHz FSB over naar 1/5 in plaats van 1/4. Het RAM geheugen gaat na 143 MHz FSB dezelfde snelheid aannemen. De CPU snelheid gaat omhoog. Ben ik nog iets vergeten en is dit waar?[/quote:3f5bf47909] Over die 143mhz bij PCI/AGP ben ik niet helemaal zeker maar hij schakelt iig over op een bepaalde frequentie. Verder niets vergeten en het heeft geen nadelige gevolgen voor andere dingen. Houdt er wel rekening mee dat instabiliteit ook kan komen doordat de PLL van het mobo de hoge FSB niet aankan. Voorkom dit door een Epox of Abit te nemen.
Link naar reactie
[quote:570c58a187="microchip"]Wat is PLL? En tot waar kunnen MSI borden met hun de FSB? Maar denkt iemand dat de PCI en AGP snelheden op een FSB van 166 MHz hetzelfde zijn als op 133?[/quote:570c58a187] PLL is een chipje dat de FSB regelt. MSI borden komen meestal gewoon gemiddeld, zo rond de 180mhz schat ik, misschien iets minder. Ja die is hetzelfde.
Link naar reactie
[quote:88ef3b0ed6="microchip"]Wat gebeurd er dan als je het probeerd in te stellen zonder de CPU eerst te unlocken?[/quote:88ef3b0ed6] dan doet ie het gewoon niet :wink: ik heb laatst mn duron ff geunlocked, maar was niet helemaal goed, en ik kon kloten wat ik wou, maar hij deed niks... ik heb daarentegen wel een programma in mn bios zitten; ''red storm overclocking'' waarmee ik de FSB kan omhoog gooien. tenminste 3dmark enzo geven aan dat de FSB omhoog gaat, maar ik geloof dat je alleen maar de externe clock van de cpu omhoog gooit.
Link naar reactie
[quote:72b9ba2b9e="microchip"]Hoe voorzichtig moet je zijn met de voltages? En wanneer moet je stoppen?[/quote:72b9ba2b9e] voltage waarover heen??? ik heb op mn memory en videokaart het maximale voltage lopen, 1,7 V over de AGP 2,7 over mn mem kan helaas maar max. 1,87 ofzo over de cpu laten gaan, terwijl vaak ook hoger wel mogelijk is....
Link naar reactie
[quote:33ab44740a="microchip"]waardoor is er een maximum voltage? verschilt dat per moederbord?[/quote:33ab44740a] als er geen max zou zijn, dan zou er teveel stroom over je cpu gaan, en zal ie kapot gaan.... en idd, dat verschilt per mobo, er zijn merken die zich specifiek richten op OC'ers, en merken die zich alleen maar richten op de normale koper. waarom OC instellingen aan het bios enzo toevoegen als de gewone eindgebruiker er geen gebruik van zal maken..
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...