Ga naar inhoud

overklokken


Aanbevolen berichten

  • Reacties 121
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Waarom neem je een MSI? zo heel geweldig klokken die dingen niet over, je kan beter richting Epox of Abit gaan. (Epox is nice, omdat je dan niet met Vmods hoeft te klooien enzo) En wat voor geheugen neem je? Ik zou gewoon 1 module nemen, daar kom je altijd het hoogste mee. En dan zou ik Samsung oid nemen, of Corsair als je daar geld voor hebt.
Link naar reactie
Dat kan. Bij mij loopt de FSB op 187 MHz, en het geheugen ook op 187 MHz (Corsair XMS3000) Ik weet alleen wel vrij zeker dat je dat soort waardes niet halen gaat met MSI. Maar misschien geen probleem, je zal toch eerst je CPU moeten unlocken voor je dat soort FSB snelheden draaien kan, anders red de CPU het niet.
Link naar reactie
[quote:8c5716a07e="microchip"]Maar tot hoever laat geheugen zich overklokken.[/quote:8c5716a07e] dat verschilt per reepje [quote:8c5716a07e] En kan ik het ook ONDERklokken.[/quote:8c5716a07e] ja [quote:8c5716a07e] Dan zou het op de goede snelheid moeten lopen als ik de FSB omhoog schroef :wink:[/quote:8c5716a07e] Daar hoef je de FSB niet voor op te schroeven hoor :? Op een KT333 bord dan loopt PC2700 geheugen asynchroom aan de FSB. De FSB loopt dan op 266mhz en het geheugen op 333mhz [edit]BA was me voor. Bij BA loopt het geheugen dus gelijk aan zijn FSB, maar dan is het geheugen dus niet ONDERgeklokt. Bedoel jij dat je het geheugen op 266mhz synchroom aan de FSB laat draaien en daarna de FSB opschroeft naar 166mhz? Dat kan vanzelfsprekend ook maar dan moet de procesor wel meewerken of moet hij unlocked zijn.[/edit]
Link naar reactie
Ja, maar die Tbred heb je nog helemaal niet neem ik aan? De Tbred B cores zijn namelijk nog helemaal niet op de markt. Of hij bij jou ook zo ver komt, ligt dus ook aan je andere componenten en voor een belangrijkdeel aan je koeling en het maximale Vcore dat je moederbord ondersteund. Wil je op een KT333 bord het geheugen gewoon op 166mhz laten lopen bij een 166mhz FSB dan hoef je daar niets voor te doen. Na 143mhz schakelt ie automatisch op syncroom over, dus FSB en memory klok gelijk. Wil je het 166mhz laten lopen bij een 133mhz FSB dan hoef je daar bij PC2700 ook niets voor te doen omdat hij default op: by SPD staat wat inhoud dat hij leest wat voor geheugen het is en automatisch de goede snelheid geeft.
Link naar reactie
[quote:857f12223d="BA"]Je moet dus echt nog maarafwachten of je de 2666 Mhz halen gaat. Tom deed dat met 1.9V en een topwaterkoelsysteem, geen doorsnee geval. Ik denk ieg dat die snelheid niet zomaar te halen is.[/quote:857f12223d] 2666 is natuurlijk wel wat hoog gegrepen, maar voor zover ik heb begrepen uit 2 verschillende benches en de post heir op het forum was rond de 2.4ghz geen probleem met luchtkoeling en kon je met een Alpha/Swiftech + Alpha wel aan de 2.6ghz komen.
Link naar reactie
[quote:d28145beba="microchip"]Dus het geheugen schakelt na 143 MHz over naar dezelfde snelheid als de FSB. handig :D . Maar hoe weet ik welke vcore ik moet gebruiken. en wanneer hij omhoog moet gaan. En wat die CPU betreft dan doe ik de multiplyer lager.[/quote:d28145beba] Dan moet je hem wel laten unlocken hè, of natuurlijk zelf unlocken. Zodra de computer gaat crashen doordat je proc het niet meer trekt moet je de Vcore een klein stapje verhogen. Houdt wel de tems in de gaten!!!
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...