Ga naar inhoud

Amd of toch Pentium


Aanbevolen berichten

En voor beiden dan? Maar voor grafisch werk hangt natuurlijk veel af van de RAM. Verschilt de prestatie van RAM in combinatie met AMD vs INTEL, oftewel: hangt de keuze van je RAM (merk, snelheid, hoeveelheid) af van merk cpu? Wat betreft dat goedkoper worden: is het echt de moeite om een maand (of 2) te wachten? Zullen de prijsdalingen zo spectaculair zijn? Of is het gewoon wachten zoals je altijd kan wachten, m.a.w. een straatje zonder einde...
Link naar reactie
  • Reacties 83
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:b86348168e="juul"]Indien de performance afhangt van de applicaties die je draait, dan moet je zeker naar de games gaan kijken, want je gaat echt niet upgraden naar een AXP 2600+ voor de hoge prestaties in bvb winrar. Hoe zit dus de vergelijking van AMD vs INTEL op het gebied van games? Ik ben van plan te upgraden naar een AXP (weet nog niet welke) vanwege de prijs. Voor de gewone consument die geen server draait, gewoon wat games en office dingen doet, lijkt AMD me zeker de beste keuze. Maar hoe zit dat met die mobo's? Welke merken voor welke cpu (AMD of INTEL)? Persoonlijk weet ik (van horen zeggen) dat ABIT, samen met ASUS de beste blijven, en wil ik dus een nieuwe ABIT mobo aanschaffen. Voor welke prijzen maak je dus welke combinaties?[/quote:b86348168e] Ik ben zelf ook voor AMD gegaan vanwege de goede prijs/kwaliteitsverhouding. Abits zijn idd topborden. Ze zijn voor zowel Intel als AMD erg sterk in kwaliteit en features. Asus is bij AMD wat minder, ook goede kwaliteit maar zeker niet zo goed als Abit en voor een Asus prijs heb je al veel betere borden. Voor Intel zijn de Asus borden echter in verhouding tot de andere keuzes heel wat beter. Neem je een Intel dan zou ik voor Abit of Asus kijken en Abit krijgt de voorkeur. Bij een AMD is de concurrentie wat feller en zijn afhankelijk van waar jij waarde aan hecht (features, OCbaarheid ed) Soltek, Epox, Abit en Gigabyte de beste. Ook voor AMD geef ik de voorkeur aan de Abit borden maar ze zijn echt VEEL duurder dan de overige 3.
Link naar reactie
[quote:33194f1589="BA"]Waarom is Asus voor P4 wel goed en voor AMD niet??? En omgekeerd waarom zijn mobo's van Epox, Gigabyte en Soltek weer niet goed voor een P4? Overigens heeft alleen de MAX serie van Abit veel features, de rest is kaal.[/quote:33194f1589] Omdat de P4 borden vind ik beter uit de verf komen van Asus. Van hun laatste AMD bord (inmiddels 1 na laatste omdat ze al een KT400 hebben) de A7V333 ben ik niet zo weg. Ik vind het geen spectaculair bord, terwijl de P4 borden mij veel meer aanspreken. Ik baseer het ook op de positieve reacties van mensen van dit forum en die ik ken van de P4 borden eveneens de reacties over de A7V series die vaak zijn: goed bord, maar niet schokkend. Tuurlijk zijn ook Epox, Gigabyte en Soltek goed voor de P4 (ik zeg ook niet dat ze NIET goed zaan), maar ik ken niemand die zo'n bord heeft. Ken er geen reacties van (wel een paar reviews) maar ik ken de borden dus niet en kan ik dus ook niet oordelen of ez goed of niet goed zijn.
Link naar reactie
[quote:b6de72ffc0="BA"]Exactly my point, je brult wel dat Asus beter is, maar je weet dus helemaal niet hoe het met de rest zit.[/quote:b6de72ffc0] Mm nu zie ik waar je over struikelt. Deze zin dus: [quote:b6de72ffc0]Voor Intel zijn de Asus borden echter in verhouding tot de andere keuzes heel wat beter. [/quote:b6de72ffc0] Idd onhandig geformuleert: ik bedoelde hiermee te zeggen dat de Asus bordden voor de P4 heel wat beter vind dan de AMDs te opzichte van wat de rest biedt. Dus niet dat de Asus borden beter zijn dat Epox, Gigabyte en Soltek.
Link naar reactie
[quote:b3772ee4ff="juul"]Indien de performance afhangt van de applicaties die je draait, dan moet je zeker naar de games gaan kijken, want je gaat echt niet upgraden naar een AXP 2600+ voor de hoge prestaties in bvb winrar. Hoe zit dus de vergelijking van AMD vs INTEL op het gebied van games? Ik ben van plan te upgraden naar een AXP (weet nog niet welke) vanwege de prijs. Voor de gewone consument die geen server draait, gewoon wat games en office dingen doet, lijkt AMD me zeker de beste keuze. Maar hoe zit dat met die mobo's? Welke merken voor welke cpu (AMD of INTEL)? Persoonlijk weet ik (van horen zeggen) dat ABIT, samen met ASUS de beste blijven, en wil ik dus een nieuwe ABIT mobo aanschaffen. Voor welke prijzen maak je dus welke combinaties?[/quote:b3772ee4ff] Hoe dat zit met games qua P4 VS AXP weet ik niet. Volgens mij maakt dat echt niet zoveel uit. Wat ik wel weet is dat je WEL meteen een GOED moederbord moet nemen! Dat betkend: een Epox EP-8K3A, een Soltek, of een Gigabyte-GA7VRXP. Ik wilde zelf eerst voor de Epox gaan: heb toen voor de Gigabyte gekozen: toen (vanwege verkrijgbaarheid) een Abit (KX7-333) gekocht: een maand later online een Epox besteld: practig bord, heel veel in te stellen :)
Link naar reactie
mja, de vraag is of AMD met de hammer alsnog de snelste is, Intel komt met Prescott aanzetten, met oa 667 Mhz FSBen later zelfs nog een 800 MHz FSB. Verder beginnen die op 3.2GHz dacht ik. Hammer zou rond de 2.0 GHz moeten beginnen. De hammer heeft wel een hogere IPC, maar het is nog maar de vraag hoe de Prescott omhoog schaalt. Ik geloof eelijk gezegd niet dat er met de komt van de Hammer een gat zal vallen, bij Intel zitten ze immers ook niet stil. Zo krijgen de P4's vanaf 3.06 GHz oa HTT support, dat levert ook een leuke winst op tov de Athlon. Hammert wordt dan weer 64 bits, maar daar zal de eerste tijd toch niet echt gebruik van gemaakt worden, en voor in de servermarkt heeft Intel de Itanium / Itanium 2, die wel 64 bits zijn.
Link naar reactie
[quote:0ccdf7bf52="BA"]mja, de vraag is of AMD met de hammer alsnog de snelste is, Intel komt met Prescott aanzetten, met oa 667 Mhz FSBen later zelfs nog een 800 MHz FSB. Verder beginnen die op 3.2GHz dacht ik. Hammer zou rond de 2.0 GHz moeten beginnen. De hammer heeft wel een hogere IPC, maar het is nog maar de vraag hoe de Prescott omhoog schaalt. Ik geloof eelijk gezegd niet dat er met de komt van de Hammer een gat zal vallen, bij Intel zitten ze immers ook niet stil. Zo krijgen de P4's vanaf 3.06 GHz oa HTT support, dat levert ook een leuke winst op tov de Athlon. Hammert wordt dan weer 64 bits, maar daar zal de eerste tijd toch niet echt gebruik van gemaakt worden, en voor in de servermarkt heeft Intel de Itanium / Itanium 2, die wel 64 bits zijn.[/quote:0ccdf7bf52] Ja maar de beide Itaniums kunnen toch geen 32bits progamma's afwerken?? Iig de Prescott zou later komen dan de Hammer. Dat ie daarna de Hammer door de gehaktmolen haalt zou mij niets verbazen. Dat ding zit om 0.9 micron :o heeft een 666mhz FSB gevoed door Dual Channel DDR dus lagere latancy's dan nu met RDRAM. Maar blijft dat ik denk dat de Northwood het niet red toc de Hammer. De Hammer zou toch BTW op 3400+ zijn intrede doen? Ook ben ik benieuwd of er nog met de kloksnelheid te rommelen valt anders heeft de P4 een belangrijk voordeel boven de Athlon 64.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...