Ga naar inhoud

Terug naar het buizen tijdperk ??


Aanbevolen berichten

Als gewezen audiofiel liep me het schuim uit de mond bij het zien van dit moederbord: [img:553b63d9ba]http://www.aopen.com/products/mb/images/AX4B-533-art4-web.jpg[/img:553b63d9ba] Ja een buis :P :P VACUUM TUBE AUDIO on board jummie, toch maar naar een P4 systeem :D http://www.aopen.com/products/mb/ax4b-533tube.htm
Link naar reactie
Was al eens eerder een paar foto's tegen gekomen [url=http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=4657]hier[/url] en net ff een review door gelezen (de niet tube versie?) en het is een goed bord. Alleen je kan wel een mobo hebben met super geluid, je moet hem dan echt wel aansluiten op je stereo of een paar zeer goede pc-speakers.
Link naar reactie
Kijk, dit is nou eens een ruig mobo. Gewoon buizen op je hightech mobo ! :o [quote:c323b6faf2="matel"]Ik heb hem in de PCZone zien staan. Hij schijnt veel beter geluid te produceren dan alle andere onboard geluidskaarten en zelfs een losse geluidskaart moet het vaak afleggen.[/quote:c323b6faf2] En blijkbaar is het nog goed gelukt ook :D Is dit ding eigenlijk al te koop ?
Link naar reactie
Is nix vreemds aan. Buizen zijn altijd stukken beter geweest. Dat transistoren zo populair werden komt doordat ze zo klein en goedkoop geproduceerd kunnen worden. Dat weet slashead als audiofiel. Gelukkig begon men een paar jaar weer interesse voor buizen te krijgen. Helaas bleven de toepassingen erg duur. Dat dit op een mobo en niet op een losse geluidskaart verwerkt zit vindt ik wel wat vreemd.
Link naar reactie
Voorzover ik weet gebruiken ze step up converters. Ze noemen dit DC DC converters omdat ze gelijkstroom omzetten in gelijkstroom. Maar dan op een ander spannings niveau. De door Aopen gebruikte MAX 668 DC-DC doet waarschijnlijk 3,3V verhogen naar 28Volt. Maar dit kan natuurlijk evengoed de 5V of de 12V lijn zijn die naar 28Volt wordt gebracht. De 28Volt gaat in een trafo en wordt verhoogt naar 100 Volt of 250V. In het laatste geval is het volgens mij zelfs 250Volt wisselspanning dat in de buis moet. Verder hebben ze een aantal van deze DC-DC converters geplaatst om extra vermogen te krijgen. Dit noemen ze dan switching power supply. Hierbij worden de DC-DC converters om en om aangesproken zodat ze niet oververhit raken door de hoge stroom die er moet lopen. Hoe langer ik er naar kijk en de techniek probeer te doorgronden, hoe lekkerder dit bord wordt :wink: just my 2cents. Ik vermoed dat het zo gaat. Neem dit aub niet letterlijk over :lol:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...