Ga naar inhoud

Casemodding


Aanbevolen berichten

Ik wil binnenkort een keer met was plexi-glas gaan plaren en zo mijn (rode) moederbord een beetje uit de verf laten komen. Kunne jullie ook nog eff wat fototjes plaatsen als voorbeeld. Ik ben alleen 1 probleem tegengekomen. De verlichting, een gewone lamp is denk ik een beetje zwaar voor de voeding. Hoe kan ik dat het beste aan komen.
Link naar reactie
  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Je hoeft die lamp toch niet op de voeding aan te sluiten je kan ook gewoon even een gat boren draad er doorheen boel geod aansluiten en aanzetten... alleen als je dat doet zou ik wel ffies de boel heel erg koel gaan houden met een wind turbine ofzo mzzls bennie (ben trug van vakantie.... uit oosterijk water 3 mtr gestege in rivier)
Link naar reactie
Je kan ze ook gewoon kopen die je op je voeding kan aansluiten (Neon's of CCFL's) die zijn niet zo stroomvretend. Check bv een site als http://www.xxlcases.nl/shop/docs/pi1160268201.htm http://shop.freezinghardware.nl/index-shop.asp?Cat_ID=5 http://www.oc-shop.com/website/shopshow/index.php3?shop=oc-shop&productgroup=casemod&productsubgroup=-&nav=casemods succes met de hobby :)
Link naar reactie
[quote:4688739030="Benmen"]Dat ken ook maar al wil je echt flink gaan casemodden dan boor je er zelf een lamp in natuurlijk[/quote:4688739030] kan, maar plaats ik wel even deze kanttekening bij "gewone" lampen worden veel warmer als die speciale dunne TL's en dat komt de systeemtemp. nat. niet ten goede :( onderwerpje over plexiglas en verdere casemod is al eens aan de orde geweest : http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=65226 :)
Link naar reactie
Tja, die msi is een mooi plankje :lol: Maar denk dat met een b'tje mooie case je weer denk: had ik nu maar een nog mooiere plank. Je kunt natuurlijk ook de mooiste kaarten kopen maar is dat slim? Met neon moet je oppassen, zorg dat ze dermate afgedekt zijn dat ze alleen naar binnen schijnen anders zie je mobo niet meer door verblinding. Wat dacht je van een lichtslang? heeft eigen stekker, kun je laten bewegen, is makkelijk, goedkoop en wordt niet warm. B'tje tapen en klaar.
Link naar reactie
Als je zelf een kast gaat maken kan je ook zelf bepalen hoe je je kast koelt. Ik was ook vanplan om zelf een kast te bouwen. Een maat van mij heeft ooit een pc in elkaargezet van lego. raar maar het lukt, en zag er heel vet uit. Het is opzich wel een goed idee om een kast van lego te bouwen aleen lego ko$t best veel geld. weet er iemand waar je hele goeie en stille kast koelers kan vinde??? Thx Venom
Link naar reactie
Er zijn elekronica zaakjes (bijv. muco in amsterdam) die verkopen prachtige tl-letjes(?) die je direct op de 12V voedingslijn kan aansluiten. Ze worden bijna niet warm en zijn lekker compact. lx0 +/-250mm x 4mm e ook niet duur, ik dacht dat ik er niet meer dan 15 euro voor betaalde. Ik heb 'm zelf in het groen, maar je heb allerlei kleuren. Denk ook eens aan ronde IDE kabels, ziet er ook erg verzorgd uit. Ook de rest van de kabeltjes dan even mooi inbinden met spiraal kabel en je hebt een pracht van een binnenkant van je kast. Als je je kast een leuk kleurtje wilt geven, denk er dan aan dat je de kast goed ontvet met bijv. ammonia. Ook natuurlijk je cd-rom laatje even mee spuiten (frontje kun je er helemaal afhalen en apart spuiten) en de fdd ook. Een gat in je kast maak je natuurlijk met een Dremel en als je niet met raamrubbers wilt klooien kun je ook het plexiglas aan de binnenkant van je kast lijmen (wel even de randjes van het gat mooi afwerken) Success! :wink:
Link naar reactie
[quote:5866d2a9d8="Benmen"]Why een dremel je kan toch ook gewoon een slijptol gebruiken :evil: mzzls bennie[/quote:5866d2a9d8] omdat dit: [img:5866d2a9d8]http://people.a2000.nl/hheida/casemod/mini/23.jpg[/img:5866d2a9d8] niet lukt met een slijptol :) (ja dit is mijn eigen kast, door mijzelf samen met een vriend gemod)
Link naar reactie
Inderdaad, die is met de hand gemaakt: Eerst met een mal afgetekend, en een gewoon slijpschiijfje (dremel nr 426) ruw uitgezaagd: [img:209c45b0ca]http://people.a2000.nl/hheida/casemod/mini/11.jpg[/img:209c45b0ca] Daarna met een slijpsteen (nr 8193) afgewerkt Dat blauwe tape gaf de lijn aan, en beschermde het plastic bij kleine uitschieters. [img:209c45b0ca]http://people.a2000.nl/hheida/casemod/mini/12.jpg[/img:209c45b0ca] Om de volledige ombouw te zien moet je maar even [url=http://people.a2000.nl/hheida/casemod/]hier klikken[/url]
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...