Ga naar inhoud

nieuwe harddisk erbij is nu geaccepteerd maar nu??


Aanbevolen berichten

Je hebt deze schijf erbij geplaatst bij een bestaande? Start je computer op in DOS of in de DOS-prompt. tik in FDISK en druk op enter. Als er gevraagd wordt voor ondersteuning voor grote schijven kies je JA. Selecteer dan de nieuwe schijf (optie 5 en dan waarschijnlijk schijf 2) (dit kun je alleen kiezen als je meer dan 1 harddisk hebt). Kies hierna voor optie 1 (primaire partitie aanmaken) en dan weer voor 1. Volg een paar stappen om de schijfgrootte in te vullen (kan steeds een aantal minuten duren, je ziet % oplopen). Als ie klaar is sluit je fdisk af (steeds op ESC) en herstart je de pc. Nu is de schijf zichtbaar in DOS/Windows en kun je deze formatteren. [b:e7991ce442]Wat je zeker NIET moet doen: [/b:e7991ce442] 1) bij FDISK kiezen om een partitie te verwijderen (bij een reeds bestaande harddisk) 2) bij het formatteren de verkeerde schijf kiezen
Link naar reactie
Ik hep dat hele verhaal waar die belg heen verwijst niet gelezen maar als je een tweede HD erbij zet en je draait XP pro dan gaat dat heel simpel: [color=blue:a728ac033a]start "control panel" open "Administrative Tools" open "Computer Management" klik in storage "Disk management"[/color:a728ac033a] Onder zie je elke partie staan als een blokje, Ongedefineerde ruimte ken je heel makkelijk verdelen en formateren en je nieuwe station letters ken je hier ook gelijk in een mooie volgorde zetten.
Link naar reactie
Ik hep dat hele verhaal waar die belg heen verwijst niet gelezen maar als je een tweede HD erbij zet en je draait XP pro dan gaat dat heel simpel: [color=blue:2ce2bb1766]start "control panel" open "Administrative Tools" open "Computer Management" klik in storage "Disk management"[/color:2ce2bb1766] Onder zie je elke partie staan als een blokje, Ongedefineerde ruimte ken je heel makkelijk verdelen en formateren en je nieuwe station letters ken je hier ook gelijk in een mooie volgorde zetten.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...