Ga naar inhoud

Welk moederbord voor P4?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 64
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:27f23172aa="Edmond Varwijk"]De eerder genoemde P4 op een Gigabyte GA-8IHXP is klaar sinds woensdag en ben em nu aan het inrichten. Hij loopt stabiel zover ie dan al aangeweest is. Heb em gebenchmarkt met 3DMark2001SE (build 330) en de score is 11703. Ook de SiSoft Sandra 10voudige stresstest heeft ie goed doorstaan. HEt eerder gemelde probleem met de 1GB geheugen lijkt dus opgelost. Men heeft de modules vervangen en het BIOS geupdate. Overigens scoorde de pc van mijn vriend met "slechts" 512 MB geheugen een hogere 3DMark, namelijk 11729. mvrgroet Edmond[/quote:27f23172aa] Andere videokaart?? ander merk geheugen? overigens een verschil van maar 0,22% doe de test maar eens een paar keer en dan kijken , zit nl variatie in.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Nou, inmiddels staat de P4 redelijk te niksen hier in de hoek. De installatieproblemen duren voort, van iedere 10 installaties van Windows mislukken er 7 door leesfouten van cdrom naar hd. Halveer ik het geheugen, ga van 1 GB naar 512 MB, dan zijn de problemen direct voorbij. Hierover contact gezocht met Gigabyte en die laten weten: > Na te hebben gecheckt met Taipei TD, blijkt dat het de I850 > chipset is die de problemen veroorzaakt! Het blijkt dat de > 850 vastloopt als er meer dan 1Gb aan intern geheugen is > geinstalleerd. Dit geldt dus niet specifiek voor de 8IHXP. > Intel werkt aan een oplossing, maar ondertussen is dus het > advies om er niet meer dan 1Gb op te zetten. Als er een > oplossing is, zorg ik er natuurlijk voor dat ik die zsm aan > jou doorspeel! Ik heb de vraag nu bij Intel liggen. Heeft iemand anders iets over dit probleem gelezen? mvrgroet Edmond
Link naar reactie
[quote:924a11fea1="MobFigure"]De 2,53 scheelt niet veel meer met de 2,26 dit kom door de komst van de 2.6 en 2.8, laatst was de 2,53 nog 600 euro nu nog 350. :lol: [/quote:924a11fea1][/quote] Ja ze geven de topmodellen echt achterlijke prijzen. //Edmond Lekker is dat :( Ik zou ook de shop even aanspreken aangezien zij dat ding als stabiel hebben afgeleverd. Verder kun je denk ik het beste met 512MB draaien voorlopig, want wat Gigabyte beweerd kan heel goed. Vaak liggen dat soort problemen aan de chipset/geheugencontroller.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...