Ga naar inhoud

Vcore te laag?


Aanbevolen berichten

[quote:853d565bfb="lykele"]Volgens mij maakt het niet zo veel uit hoe hoog je VCore is, zolang hij stabiel is, niet te heet wordt en zo rond de 1,4-1,7 schommelt voor een pIV. And as long you have no problems, you don't need changes![/quote:853d565bfb] Er zijn anders al heel wat Northwoods kapot gegaan door een te hoog voltage. Ze draaien probleemloos, maar plotseling zijn ze de pijp uit. 1,7Volt is wel vrij hoog.
Link naar reactie
[quote:456b7be71a="egslim"][quote:456b7be71a="lykele"]Volgens mij maakt het niet zo veel uit hoe hoog je VCore is, zolang hij stabiel is, niet te heet wordt en zo rond de 1,4-1,7 schommelt voor een pIV. And as long you have no problems, you don't need changes![/quote:456b7be71a] Er zijn anders al heel wat Northwoods kapot gegaan door een te hoog voltage. Ze draaien probleemloos, maar plotseling zijn ze de pijp uit. 1,7Volt is wel vrij hoog.[/quote:456b7be71a] Er wordt als Vmax ongeveer 1,75V aangehouden, mijne draait op 1,68V om precies te zijn. Keurige temps van 47gr
Link naar reactie
[quote:66530ec9e3="egslim"]Maar de temp heeft vrijwel geen invloed op elektromigratie.[/quote:66530ec9e3] Nee maar hoe harder die electronen heen en weer rennen hoe meer warmte ze zullen produceren en een groter potentiaal verschil geeft toch het effect dat ze harder van de ene naar de ander zijde rennen?
Link naar reactie
En dus? Dat heeft daar niks mee te maken. Electromigratie ontstaat doorat er spanning door de draden van de CPU lopen. Wat er dan gebeurd is dat de atomen van het midden van de draden naar de uiteindes gaan. Het effect wordt groter naarmate er meer spanning op de draden staat. Bij een 0.13 micron CPU zijn die draden dunner, en zal er bij dezelfde spanning meer Electromiogratie optreden als bij een 0.18 micron CPU. Daarom heb je weinig kans dat een Northwood 2.1V trekt ;) [img:23baf3b5ff]http://www.aip.org/physnews/graphics/images/electro1.gif[/img:23baf3b5ff] Hier is te zien wat er gebeurd: rechts hopen de atomen zich op, en links verdwijnen ze juist. Hierdoor zal de draad na verloop van tijd barsten.
Link naar reactie
Probleem is dat een Northwood met 2,1Volt niet alleen zal werken, maar bovendien spectaculaire overklokken zal halen. De stabiliteit zal ook goed blijven. Helaas heb je wel iedere week een nieuwe CPU nodig. Het is dus gevaarlijk voor mensen die niet weten wat ze doen, omdat ze geen waarschuwing krijgen dat het mis zal gaan.
Link naar reactie
Dat klopt. Met 2.1V op een AMD CPU kom je al heel erg dicht tegen het gevaarlijke gebied, laat staan met een Northwood. Maar ook daar geld dat als je nog veel hoger gaat, bijvorbeeld met h20+tec koeling of vapochill, dat de CPU ook binnen notime stuk is. Gelukkig zijn de meeste mobo's voor northwoods beperkt tot maximaal 1.7V en de AMD mobo's tot 1.85V, op enkele uitzonderingen na (Epox en Shuttle.) Dus meestal gaat er niet zo heel erg veel mis.
Link naar reactie
[quote:400ca87a02="BA"]En dus? Dat heeft daar niks mee te maken. Electromigratie ontstaat doorat er spanning door de draden van de CPU lopen. Wat er dan gebeurd is dat de atomen van het midden van de draden naar de uiteindes gaan. Het effect wordt groter naarmate er meer spanning op de draden staat. Bij een 0.13 micron CPU zijn die draden dunner, en zal er bij dezelfde spanning meer Electromiogratie optreden als bij een 0.18 micron CPU. Daarom heb je weinig kans dat een Northwood 2.1V trekt ;) [/quote:400ca87a02] Weer wat geleerd :D en niet goed gelezen :oops: , dacht dat het over electronenmigratie ging, een stroom is niets anders dan het verhuizen van grote hoeveelheden electronen :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...