Ga naar inhoud

Slome ASUS A7V333-RAID


Aanbevolen berichten

Ik ben in het bezit van een PC met Asus A7V333-bord, AMD2000+, 256 MB PC333 etc. Wat ik ook probeer; de prestaties van harddisks op de promise-poorten (RAID-poorten) blijven traag, of ik nu een enkel harddisk of 2 harddisks (RAID 0) gebruik. De nieuwste drivers zijn geinstalleerd, bios geflashed etc. Ik heb ASUS al een paar x gemialed, maar ze geven dus geen antwoord. Heeft iemand hier ervaring mee/oplossing voor?
Link naar reactie
mogen we dan ook je harddisk merk/snelheid weten dan weten we wat meer en kunnen we je beter helpen. Denk eraan dat je raid alleen gebruikt bij minimaal 2 harde schijven (1 werkt namelijk niet) Heb je al de chipset drivers geupdate???? (kan je ook proberen) voor via chipset moet je naar [url=http://www.viaarena.com]viaarena[/url] gaan
Link naar reactie
Je probleem kan 2 oorzaken hebben: Of je schijven zitten verkeerd of zijn verkeerd, neem het niet aan, allebeide op master op andere poort als ik het goed heb (bij mij wel...:P) Of je RAID controller is het probleem. Weet zeker dat het geen uitgeklede versie is zoals op veel mobo's. Probeer anders effe je schijven te testen op een (geleende) RAID controller van iemand anders f zoiets. En als een BIOS Flash niet helpt, drivers niets helpen en de zaak echt niet sneller wil, geef ik je niet a; te veel hoop meer....
Link naar reactie
Ik heb andere schijven op het mobo geprobeerd; die presteren even beroerd, terwijl ze het op een (S478) MSI Ultra AR wel goed doen. Beide schijven zijn als master apart aangesloten. Ik heb op www.tweakers.net gelezen dat dit mobo voor meer problemen zorgt. Heb echt een specialistische oplossing nodig.... Alle hulp van jullie is dus welkom!
Link naar reactie
[quote:770b24a66f="ElectricMonk"]Ik heb andere schijven op het mobo geprobeerd; die presteren even beroerd, terwijl ze het op een (S478) MSI Ultra AR wel goed doen. Beide schijven zijn als master apart aangesloten. Ik heb op www.tweakers.net gelezen dat dit mobo voor meer problemen zorgt. Heb echt een specialistische oplossing nodig.... Alle hulp van jullie is dus welkom![/quote:770b24a66f] Welke RAID controller gebruikt het Asus board? En ja vaak zijn de onboard de RAID controllers een stukje trager maar een heel stuk goedkoper.
Link naar reactie
Is mobo met onboard raid-controller. Heb, al zeg ik het zelf, aardig wat ervaring met onboard RAID, maar doorgaans presteert het behoorlijk tot echt goed. De prestaties met dit mobo liggen echter op het niveau ATA66-5400 rpm of zelfs lager! Dus er is echt sprake van een groot verschil!
Link naar reactie
neem aan dat je de test hebt gedaan met sisoft sandra. Had nam. zelfde probleem. sisoft gaf hele slechte score op mn RAID, ander benchmark progr. en Raid is wel goed. Ligt dus bij sisoft, schijnt promise RAID controller niet te "snappen" lees dit maar effe http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=62033&highlight=raid+snelheid+te+laag
Link naar reactie
Nee, heb ook Clibench gebruikt; is al jarenlang betrouwbare tester geweest voor mijn systemen. Maar daarnaast merk ik het ook aan de prestaties van mijn systeem. Bovendien : Als ik een HD op de 1e IDE-poort aansluit, zijn de prestaties wel redelijk (maar niet uitzonderlijk hoog...). Aan de andere kant heb ik ook andere systemen met RAID getest, en die geven met Sisioft (en clibench) wel goede resultaten. Dus dat sprookje van Sisoft berust volgens mij niet op waarheid; is meer een zoethoudertje!
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...