Ga naar inhoud

Amd cpu temperatuur??


Aanbevolen berichten

Die temperaturen zijn heel normaal en kunnen geen kwaad! Wil je echter gaan overklokken dan zal de temperatuur gaan oplopen, vooral als je de vcore omhoog zet. En hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. Houd daarom je temperatuur in de buurt van de 50graden en ga niet veel omhoog...
Link naar reactie
[quote:3099959c7a="kajutsa"]hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. [/quote:3099959c7a] De prestaties worden bepaald door de architectuur en de kloksnelheid. Leg mij eens uit waarom een XP op -20 graden beter zou presteren dan eentje op 50 graden. Prestaties zijn onafhankelijk van de temperatuur.
Link naar reactie
Dan loopt je CPU natuurlijk vast. Maar zolang de CPU niet vastloopt heeft de temperatuur totaal geen effect op de prestaties. Terwijl jij zegt: [quote:bd1fc05162]hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. [/quote:bd1fc05162] Lees ik dat verkeerd, of wat bedoel je?
Link naar reactie
Is het niet zo dat je weerstand afneemt bij lagere temperaturen? Dan lijkt het mij dat hoe kouder je CPU is, des te beter die presteerd... Hoorde eens iemand zeggen dat als je je CPU naar -120 graden C krijgt, je zonder schade de kloksnelheid en bus-snelheid kan verdubbelen. Dit is natuurlijk theoretisch, probeer je huis,tuin&keuken PC maar naar -20 graden te krijgen, dan heb je al een probleem.... Groetjes, Christian.
Link naar reactie
[quote:196aeb6ba3="agRESSIV"]nee hij gaat niet beter presteren.... maar hij loopt door de lagere weerstand waarschjinlijk ook stabiel op een lager voltage...[/quote:196aeb6ba3] Allemaal niks van waar. Die extreem lage temps helpen alleen bij overklokken, omdat dan je materiaal beter geleiden gaat, en dus het spannings signaal in de CPU zelf beter door komt. (verschil tussen 0 en 1) Als je hem dus beneden 0C koelen gaat, dan kan je dus een hogere snelheid halen met OC'en, dat wordt er over het algemeen mee bedoeld dat de CPU beter presteert bij lagere temps.
Link naar reactie
[quote:ca1998f1dc="cdoens"]Is het niet zo dat je weerstand afneemt bij lagere temperaturen? Dan lijkt het mij dat hoe kouder je CPU is, des te beter die presteerd... Hoorde eens iemand zeggen dat als je je CPU naar -120 graden C krijgt, je zonder schade de kloksnelheid en bus-snelheid kan verdubbelen. Dit is natuurlijk theoretisch, probeer je huis,tuin&keuken PC maar naar -20 graden te krijgen, dan heb je al een probleem.... Groetjes, Christian.[/quote:ca1998f1dc] Das gelul, want je core gaat naar de haaien als je onder de -60 graden komt (richtlijk hè, kan wat afwijken). En bij -20 heb je nog geen probleem alleen moet je de proc gaan isoleren ivm waterdamp dat condenseert naar water bij zulke lagen temperaturen en kortsluiting veroorzaak. (onder de nul wordt het natuurlijk ijs hè ;) ). Er zijn wel koelingssystemen die je proc zo laag kunnen krijgen. BA zei in een ander draad dat Kyrotech en Vapochill tot -40 kunnen komen.
Link naar reactie
www.kryotch.com see for yourself. Die lui leverden vroeger de Super G (allereerste 1 GHz Athlon, toen de rest nog op 600 Mhz of zo zat) en de SuperG2 (Thunderbird op 1866 MHz) Bij rond de -60c treden er idd ook allerlei problemen in de chip op waardoor hij slechter functioneren gaat.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...