Ga naar inhoud

WARP SPEED WITH RAMBUS !!!


Aanbevolen berichten

Toen ik Linux ging kopen werd Suse 7 me ook aangeraden omdat het gebruiksvriendelijk was. Dat was het ook, totdat ik problemen moest oplossen omdat de hardware wel correct werd gedetecteerd, maar niet goed geïnstalleerd. Het kan me niet schelen of het aan Linux, hardware fabrikanten of de Grote Aardappel ligt, ik wil een computer waarmee ik m'n tijd kan besteden aan het gebruiken, niet aan het uitvogelen. Linux is nog steeds niet zover. De komende twee jaar wil ik m'n hd niet meer vervuilen met Linux, misschien hebben ze ze tegen die tijd echt de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. En ik wil ook niet twintig verschillende versies af moeten zoeken om eindelijk tegen een goed product aan te lopen.
Link naar reactie
  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Dat is ook geen avontuurlijke instelling ;) De versie van Slackware die ik had was absoluut niet gebruiksvriendelijk bij de installatie, alles moest bijna op de hand. Dat heeft me ook behoorlijk wa tijd gekost om het uit te vogelen. Ik deed dat dan ook niet omdat ik er op dat moment serieus gebruik van wou maken, maar meer om het gewoon weer eens te doen (niet dat ik daar wat mee opschoot, de meeste commands ben ik toch alweer vergeten) Maar je hebt idd een punt, voor een leek die alles meteen kant en klaar wil hebben zitten er gewoon te veel haken en ogen aan.
Link naar reactie
[quote:2cdd8d32a1="egslim"]Ik beschouw mezelf niet als een leek op computergebied in het algemeen, maar om met Linux aan de gang te gaan zou ik me er wel flink in moeten verdiepen. 1) Daar heb ik geen zin in. 2) Daar heb ik ook geen voordeel van. Wat kan wel met Linux dat niet met Windows kan?[/quote:2cdd8d32a1] Dat zal je nog verbazen. Linux ondersteund enorm veel technieken die Windhoos niet support. Dual-Processing, 64-bits (OK heeft Windhoos nu ook) ed. De instalatie van Suse is met exact 3 muisklikken en het gebruik van een nieuwe KDE desktop en een nieuwe systeemmanager zou het erg moeten vermakkelijken. Ik ga zodra ik hem binnen heb aan de slag al heb ik voor veel geen Linux drivers :( Ik doe het omdat ik Linux een eerlijke kans wil geven om me te verzetten tegen het M$ monopolie. Mijn droom is dan ook na ICT op de TU Delft een computer bedrijfje als eynstein te beginnen en dan in mijn vrijetijd een bodem voor een java OS schrijven. Ik vind Linux er bovendien bijzonder goed uitzien: vele male mooier dan XP en veel functies zijn snel en handig te bereiken. XP blijft er wel op, maar alleen voor mijn ouders, broertje, zusje en om te gamen 8)
Link naar reactie
Dual processing is voor de NT serie van Windows altijd mogelijk geweest. Voordat een 64 bits OS nut heeft hebben we eerst een 64 bits CPU nodig en tegen die tijd is een 64 bits Windows ook uit. In SuSe 7.0 ging de installatie in ieder geval lastiger. Kun je een voorbeeld geven van een echt voordeel van Linux? Volgens mij bestaat er geen. [quote:c81e7ad42c]Ik doe het omdat ik Linux een eerlijke kans wil geven om me te verzetten tegen het M$ monopolie.[/quote:c81e7ad42c] Dat is een erg nobele reden. Ik heb nu tweemaal een Linux installatie gedaan, eenmaal heb ik 50 gulden ervoor neergelegd. Dat vind ik wel genoeg eerlijke kansen, voorlopig. Als ik een ander OS neem wil ik dat doen om er zelf voordeel van te hebben, niet voor een of ander hoger doel. Minder nobel, wel praktisch. Software en programmeren interesseren mij niet, ik verdiep me alleen in hardware. Ik zou alleen nog wel eens in assembly willen leren programmeren. Anyway, het verschil tussen ons is dat voor mij een computer vooral een gereedschap is dat gemakkelijk en effectief in het gebruik moet zijn. Als je alles onder Linux wilt doen, maar naar Windows moet rebooten voor spellen dan is dat niet erg effectief. Onder XP laat je gewoon de vensters waarin je werkt openstaan en je start tussendoor een spel op.
Link naar reactie
[quote:0a1128d6fa="egslim"]Dual processing is voor de NT serie van Windows altijd mogelijk geweest. Voordat een 64 bits OS nut heeft hebben we eerst een 64 bits CPU nodig en tegen die tijd is een 64 bits Windows ook uit. In SuSe 7.0 ging de installatie in ieder geval lastiger. Kun je een voorbeeld geven van een echt voordeel van Linux? Volgens mij bestaat er geen. [quote:0a1128d6fa]Ik doe het omdat ik Linux een eerlijke kans wil geven om me te verzetten tegen het M$ monopolie.[/quote:0a1128d6fa] Dat is een erg nobele reden. Ik heb nu tweemaal een Linux installatie gedaan, eenmaal heb ik 50 gulden ervoor neergelegd. Dat vind ik wel genoeg eerlijke kansen, voorlopig. Als ik een ander OS neem wil ik dat doen om er zelf voordeel van te hebben, niet voor een of ander hoger doel. Minder nobel, wel praktisch. Software en programmeren interesseren mij niet, ik verdiep me alleen in hardware. Ik zou alleen nog wel eens in assembly willen leren programmeren. Anyway, het verschil tussen ons is dat voor mij een computer vooral een gereedschap is dat gemakkelijk en effectief in het gebruik moet zijn. Als je alles onder Linux wilt doen, maar naar Windows moet rebooten voor spellen dan is dat niet erg effectief. Onder XP laat je gewoon de vensters waarin je werkt openstaan en je start tussendoor een spel op.[/quote:0a1128d6fa] Ik leg er nu 15 euro voor neer (ik deel het met iemand) en dan heb ik dus een legale Suse 8.0 met handleiding op CD. Je kan dat ook gratis van internet halen, maar met die 15E laat je wel je waardering blijken dat deze mensen zich tegen de macht van M$ verzetten, die de laatste tijd veel antitrust zaken begint te verliezen :P Misschien is er wel geen echt voordeel van Linux, maar ik vind het eigenlijk best een uitdaging om in mijn vakantie Linux draaiende te krijgen en nieuwe software te zoeken. Ik vind gewoon dat Linux na al die strijd een plaatsje op mijn comp verdient en des te meer mensen het gaan gebruiken des te meer fabrikanten zullen drivers emn progamma's moeten gaan maken voor Linux.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...