Ga naar inhoud

WARP SPEED WITH RAMBUS !!!


Aanbevolen berichten

  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Ik denk dat dat niet zomaar gaat hoor! Ten eerste zit je dan met een stukje publiciteit omdat niemand dan weet dat het voor de P4 is. Het gaat ook alleen om die socket (want dat zal vast niet van Intel zijn nee), maar om de chipset. Die is specifiek voor de P4 gemaakt, en blijkbaar mag je die niet verkopen zonder licentie... :roll: maar hoe dat precies zit weet ik ook niet. :oops:
Link naar reactie
Yeah right, heb je dan wel eens andere S478 CPU's gezien dan? VIA moet geen licentie betalen over de socket, maar over het busprotocol. Zonder busprotocol heb je geen CPU aan sturing. //Egslim Dat klopt inderdaad, en dat zal Via ook wel dwars zitten. Ik vraag me dus ook af wat ze met bijvoorbeeld de P4X333 gaan doen. Een goede oplossing zou natuurlijk zijn om Sis of ALI die onder licentie te laten bouwen, als ze zelf geen licentie krijgen.
Link naar reactie
[quote:df9c87aad2="BA"]Was ook niet tegen jou, maar tegen Marcel. Niet zeggen dat S478 boards voor een P4 zijn is natuurlijk flauwekul van de bovenste plank.[/quote:df9c87aad2] :P dat snap ik ook nog wel, maar ik wist nie dat ze een busprotecol nodig hadden. Anders zou Intel namelijk helemaal geen inspraak hebben, want hoe willen ze VIA verbieden S478 mobo's te maken zolang hun beweren dat ze niet voor de P4 zijn ;)
Link naar reactie
Yep. Het schijnt dat ze het ontwerp voor een P4 nForce al klaar hadden liggen, maar dat hun ook geen licentie kregen, of in iedergeval dat die kosten zo hoog waren dat het voor nVidia de moeite niet waard was. Wel jammer, dat waren dan waarschijnlijk de ideale OEM boards geweest, als ze net zo uitgerust waren als de nForce 420 voor AMD, onboard GFX, 5.1 geluid en LAN etc, en ook nog eens van snel DDR geheugen voorzien waren.
Link naar reactie
[quote:abfd6d15a5="Marcel de Reus"][quote:abfd6d15a5="BA"]Was ook niet tegen jou, maar tegen Marcel. Niet zeggen dat S478 boards voor een P4 zijn is natuurlijk flauwekul van de bovenste plank.[/quote:abfd6d15a5] :P dat snap ik ook nog wel, maar ik wist nie dat ze een busprotecol nodig hadden. Anders zou Intel namelijk helemaal geen inspraak hebben, want hoe willen ze VIA verbieden S478 mobo's te maken zolang hun beweren dat ze niet voor de P4 zijn ;)[/quote:abfd6d15a5] Ik hoop dat je dat toch zelf ook niet gelooft. Ik loop toch ook niet met een M16 een bank binnen en vertel dan tegen de rechter dat ik hem alleen maar even voor iemand bewaarde of zo? Precies hetzelfde. Geen rechter zal daar dus instappen. Zijn wel easy bucks voor Intel, rechtzaak van een middagje en dan een vette claim innen :D
Link naar reactie
[quote:06803f06b8="Eddey"]Kortom ze houden dus een hoop (technische) ontwikkelingen tegen... Toch jammer :( Financieel gezien is het voor Intel misschien wel slim.[/quote:06803f06b8] Daarom doen ze het waarschijnlijk ook. Als ze Via en nVidia een licentie gegeven hadden, dan waren nu waarschijnlijk een heel groot deel van de OEM systemen voorzien van hun chipsets. Nu verkoopt Intel zelf nog de meeste chipsets, hoewel Sis ook aardig in opkomst is, oa met hun 645 chipset, ook voor DDR333.
Link naar reactie
Er is ook een low-budget Leadtek plank op komst die met DDR in combinatie met de P4 Celly een goedkoop alternatief moet worden. En idd Intel speelt een slim spelletje. Dat is vooral mogelijk omdat hun een enorm machtsblok vormen en erg bekend zijn, zoiets als Micro$choft :( AMD hoeft niet te proberen om alleen moederborden met hun eigen AMD chipsets toe te staan aangezien ze dan veel minder verkocht zullen worden. Daar hoeft Intel niet bang voor te zijn aangezien de groote bedrijven toch wel Intel OEMs blijven kopen ondanks dat de prijzen hoger zijn door de Intel chipsets en de hogo processor prijzen.
Link naar reactie
Dat is helemaal niet waar. Er zijn ook zat mobo's met de AMD 750 en AMD 760 chipsets verkocht, en dat waren/zijn ook goede chipsets. Alle dual CPU configs gebruiken de AMD 760MP / MPX chipset. Het is alleen zo dat AMD liever de chipsets aan anderen overlaat, omdat hun dan zelf meer tijd kunnen steken in het ontwikkelen van CPU's, en ook meer productie capaciteit over houden voor CPU's. Het eigenlijke doel van de 750 en 760 (DDR) was dan ook een klein tijdje overbruggen tot de andere fabrikanten met hun chipsets kwamen. Stel dat VIA en SIS en ALI geen AMD chipsets mochten maken, dan was iedereen tevreden geweest met de 760 en had daar verder geen haan naar gekraait. De keuze tussen Intel / AMD wordt meestal toch bepaald door de prijs van de CPU, en niet door die van de chipset/mobo.
Link naar reactie
Overigens maakt AMD behoorlijk goede chipsets, maar zonder veel franje. En Intel is machtig, maar je kunt ze niet vergelijken met M$. Bijna iedereen kent M$ en computergebruikers die het bedrijf niet kennen gebruiken er wel software van. M$ sotware is voor veel computergebruikers onmisbaar, terwijl als hun Intel processoren worden vervangen dor AMD's ze het verschil niet eens merken.
Link naar reactie
Maar het ging erom dat de een op software gebied en de ander op hardware gebied gewoon twee enorme machtsblokken zijn met enorme invloed. Ze kunnen daardoor in zekere zin doen en laten wat ze willen :( BTW als iemand van begins af aan met Linux zou werken dan zou M$ dus niet onmisbaar zijn. AMD gaat nu echter wel meespelen in de OEM wereld voor HTK computers door de lage prijzen, maar het blijft dat van alle computers bij mensen thuis het over grote deel een Intel is :(
Link naar reactie
Maar het verschil tussen Intel en M$ wordt belangrijk als mensen een Hammer kunnen kopen. Daar draait dan namelijk een 64 bits OS van M$ op - die ze kunnen verkopen tegen een meerprijs - en moet concurreren tegen P4 met een 32 bits OS. Intels marketing macht is veel groter dan die van AMD, maar kan het niet opnemen tegen M$. Linux is geen serieuze optie, de gebruiksvriendelijheid is gewoon slecht.
Link naar reactie
Mja, er zijn al GUI's waarbij de gebruiktvriendelijkheid aardig richting die van Windows gaat. Alleen is de HW support ronduit slecht, je moet al net geluk hebben dat iemand een driver heeft willen schrijven, zeker als het nieuw spul is. Met netwerkkaarten ed is dat nog wel te doen, omdat Linux veel in de serverwereld gebruikt wordt, en dat dus belangrijke dingen zijn. Aan de andere kant moet je bijvoorbeeld niet met capture kaarten van Pinaccle aan komen of zo. Overigens denk ik wel dat dat in de serverwereld wel een grote rol speelt, ik denk dat ze daar liever een 64 bits CPU gebruiken icm linux als dat ze er XP op zetten.
Link naar reactie
Ik wilde niet impliceren dat IT-technici geen mesen zijn, maar het grootste deel van de huidige computergebruikers kan al voldoende met Windows overweg en heeft helemaal geen zin over te moeten stappen naar een voor hen (nog) onbekend OS. Nog niet zo lag geleden heb ik Linux geprobeerd (SuSe 7.0) en als ik me er in verdiept had was ik er best uitgekomen. Maar daar heb ik gewoon geen zin in. Windows is en blijft in de afzienbare toekomst het gemakkelijkste besturingssysteem.
Link naar reactie
Dat ging dus bij mij idd net zo. Ik heb eens voor de lol Slackware Linux op mijn systeem gezet, maar toen het allemaal werkte keek ik er nauwelijks meer naar om. Gewoon omdat games ed. en software die ik vaak gebruik toch al op mijn windows partitie stonden. Ik had toen dus niet echt nog eens zin om naar linux alternatieven te gaan zoeken. Uiteindelijk heb ik het er maar af gegooid omdat ik vond dat het te veel ruimte van mijn HD opslokte.
Link naar reactie
[quote:eb8db287c6="egslim"]Maar het verschil tussen Intel en M$ wordt belangrijk als mensen een Hammer kunnen kopen. Daar draait dan namelijk een 64 bits OS van M$ op - die ze kunnen verkopen tegen een meerprijs - en moet concurreren tegen P4 met een 32 bits OS. Intels marketing macht is veel groter dan die van AMD, maar kan het niet opnemen tegen M$. Linux is geen serieuze optie, de gebruiksvriendelijheid is gewoon slecht.[/quote:eb8db287c6] Linux is wel een serieuse optie en er zijn al bijzonder gebruiksvriendelijke versies. Binnenkort krijg ik zelf via een aanbieding van HCC Suse 8.0 en Redhat 7.3. Het probleem dat het nog steeds sleutelen is ligt niet bij Linux maar bij de support van fabrikanten waarvan nog steeds vele onvoldoende aandacht aan Linux besteden.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...