Ga naar inhoud

SOLTEK SL75DRV-5


Aanbevolen berichten

hallo allemaal, ik ga misschien over een tijdje dit mobo aanschaffen! Zijn er al mensen die met die mobo werken? Ik hoor graag jullie ervaringen en hier een paar vraagjes: 1.tot hoever is de vcore instelbaar? 2.wat is de hoogste FSB waarde die kan worden op dit board? en op welke waarde heb jij hem draaien? Handig als je ook ff je merk memory etc erbij vermelt! alvast bedank! :)
Link naar reactie
Ik ga hetzelfde mobo bestellen, dus blijf ik deze tread ook even volgen. Ik had eigenlijk een Abit moederbord in overweging. Toen werd ik gebeld door ene Noud van eynstein.nl, waar ik het ding ga bestellen. Gezien de overige hardware die ik had besteld en mijn computergebruik adviseerde hij me met klem af te zien van het Abit moederbord en de Soltek te nemen, die overigens ook nog eens 40 euro goedkoper was. ("Kijk, ik verkoop je ook liever een moederbord van 40 euro meer, maar dit is gewoon een erg goed moederbord en in jou situatie ook nog geschikter dan de abit") Gezien mijn zeer goede ervaringen met Eynstein durfde ik dit advies zonder meer over te nemen. Maar omdat ik het mobo tot dat moment eigenlijk helemaal niet kende ben ik nu toch wel rond aan het kijken wat het voor iets is :)
Link naar reactie
Noud geeft altijd goed adviezen idd, maar hij is een erg voorstander van Soltek. Dat zijn idd ook prima mobo's hoor, maar met Abit had je ook geen miskoop gehad :wink: Iedere verkoper heeft wel zijn favo merk, zo zweert Peter van de OC-shop bij Swiftech en veel verkopers bij AMD :)
Link naar reactie
Die verkoper waar ik mijn mobo ga kopen is ook helemaal verlieft op soltek. Hij verkoopt naast soltek ook epox mobo's. Nou weet ik dat Epox nog wel iets beter is dan soltek, maar hij blijft volhouden dat ik beter voor de soltek kan gaan! Terwijl de Epox mobo's duurder zijn! BTW Is er nog iemand die antwoord kan geven op mijn eerste vragen?
Link naar reactie
[url=http://www.amd3d.com/review/sl75drv5/install.htm]heb je hier iets aan?[/url] [quote:dc295bb3c9] ...I had to set the dipswitch for the CPU back to 133, and then increase the FSB slowly @ 5Mhz intervals. The max that I could run with stable 3D benchmarks was 158Mhz...[/quote:dc295bb3c9] [edit] Overigens zei Noud dat Abit inderdaad erg goede moederborden zijn, maar dat in mijn geval de Soltek een meer voor de hand liggende keuze zou zijn :) [/edit]
Link naar reactie
Ja, das een mooi klein reviewtje :) Die gast die de mobo test is er tevreden over alleen zegt hij dat het overclocken niet zo best gaat. Als je de link hierboven aanklikt een gaat lezen snap je wel waarom! Want hij heeft bijvoorbeeld niet zulk super geheugen en dan moet je niet gaan verwachten dat hij een hoge FSB kan halen in de CAS2 setting. Dus dat ligt naar mijn idee niet aan het mobo... maar als je alles zo ziet is het een prima mobo en ik denk dat het mijn aanstaande mobo wordt! :) En nog trouwens bedankt Gooly voor de link!
Link naar reactie
[quote:2c4d166d43]...I had to set the dipswitch for the CPU back to 133, and then increase the FSB slowly @ 5Mhz intervals. The max that I could run with stable 3D benchmarks was 158Mhz...[/quote:2c4d166d43] vind je dat ver overklokken? ik dacht meer aan de 190mhz en hogere fsB waard die BA en Marcel de reus halen. als ik aan OCen denk. BTW heb je deze test op THG al gelezen? http://www6.tomshardware.com/mainboard/02q2/020509/kt333-35.html daar komt de Gygabyte het beste uit de test samen met de Epox en de Enermic
Link naar reactie
Neem gewoon die Epox, hij bevalt mij prima en hij komt idd erg hoog (die 190 wordt nu weer afwachten, omdat ik eracter kwam dat hij CAS 2 niet pakte :( ga dadelijk ff flashen, maar iig kan dat Epox bord het wel, want op CAS2,5 en voor de rest alles agressief kom ik op 200 Mhz :)
Link naar reactie
als je pas gaat upgraden als de Athlon "clawhammer" komt waarom maak je nu dan al een TOPIC over een nieuw moederbord???!!?!??![img:ecbae791cc]http://216.40.201.38/contrib/sarge/Whatever_anim.gif[/img:ecbae791cc] je gaat nu toch nog niets kopen. dan kan je beter zo'n topic beginnen als je wel een mobo gaat aanschaffen je blijft me verbazen Anthony2u2[img:ecbae791cc]http://www.colute.net/cwm/otn/other/19.gif[/img:ecbae791cc]
Link naar reactie
Grappenmaker [img:e5bedef560]http://www.smilies.nl/bounce/6.gif[/img:e5bedef560] Nee, ik ben me aan het oriënteren! Wat is op dit moment het beste om te doen? Het geld groeit me niet op de rug... dus kan ik dan nu een grote upgrade doen? of over een tijdje als er een nieuwe processor op de markt is? Ik denk dat het toch maar het slimste is om nog ff te wachten...
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...