Ga naar inhoud

AC97 of extra geluidskaart?


Aanbevolen berichten

[quote:f2294c4765="lykele"] Mogen we dan als conclusie geven dat die terratec meer kan dan de audigy, die kan namelijk geen A3D...[/quote:f2294c4765] je hebt gelijk heb post al ge-edit vergistte me met q3d alhoewel ik die al in het rijtje had gezet vraag me eigenlijk af wat q3d is... of dat nog bestaat bedoel ik dan
Link naar reactie
  • Reacties 49
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:1d82ee7030="lykele"][quote:1d82ee7030="kamakazi"]'kheb ook ac97 op mijn MoBo aardig geluid maar gebruik toch mijn oude Terratec heeft eax, a3d & q3d ondersteuning :)[/quote:1d82ee7030] Mogen we dan als conclusie geven dat die terratec meer kan dan de audigy, die kan namelijk geen A3D...[/quote:1d82ee7030] //Lykele Slechte conclusie De Terratec ondersteunt alleen softwarematig EAX 2.0 en EAX Advanced HD ondersteund ie helemaal niet. de meeste games die er op de markt zijn ondersteunen volop EAX 2.0 en de nieuwe games ook EAX Advanced HD. de A3D techniek word niet veel geïmplementeerd in games is alleen optimaal als je een koptelefoon gebruikt anders haal je niet het beoogde effect can A3D A3D is overigens een uitvinding van Aureal Aureal is overgenomen door Creative Labs een jaar of wat geleden. dus die techniek hebben ze al in huis. Voor games heb je meer aan een Audigy dan een Terratec. is mijn mening.
Link naar reactie
K was ook nie van plan die creative van mij de deur uit te doen, hoor! Bevalt me wel. Terratec heeft volgens mij in de oudere uitvoeringen ook geen hardware-soundbanken, iets dat creative al in de sb128 had zitten. Alleen creative is wel wat duurder...kwaliteit is dan ook betur....
Link naar reactie
Terratec maakt zeker hele goede geluidskaarten, en ik denk dat ze qua afspeel en opnamekwaliteit een stuk beter zijn als die van Creative. Alleen zoals Red Dragon al zegt, die van Creative zijn meer gamerskaarten door hardware EAX etc, terwijl je die terratec kaarten beter gebruiken kan als je proffessioneel of semi-proffessioneel met geluidsbewerking bezig bent.
Link naar reactie
yep alhoewel ik niets op het internet kan vinden over de kaart die ik heb; zelfs niet op de terratec website... nouja behalve toen winxp uitkwam. moest de drivers van de i512 gebruiken voor mijn Integra128-Q om het werkend te krijgen. Enige wta ik weet is dat het een fm801 chipset heeft... wat dat ook mag zijn en heb er de handleiding op nageslagen; staat zelfs geen eax (1.0 neem ik aan; al een oude kaart) tussen; alleen q3d. Kan ik hier uit opmaken dat dat dus softwarematig in de drivers gebeurd?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...