Ga naar inhoud

Niet sneller maar stiller


Aanbevolen berichten

  • Reacties 111
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Tsja, experimenteren is onze hobby denk ik, mijn oud Asus mobo heeft geen cooler voor de north of southbridge nodig, en de processor heeft een koeler die sneller draait dan normaal... Maar goed, 80MM fans werken zeer goed, vooral als je het voltage lichtelijk verhoogt... En BA, theorie is nie altijd even handig, maar ach, k klets wel met jullie mee, waar het ook over gaat (zolang ik er maar iets van af weet)
Link naar reactie
Kweenie hoe ik het heb, toch werkt het. Temeer omdat ik de output van mijn voeding een andere transistor heb gegeven, de output ligt nu iets boven de zoveel volt, me mobo zit op een tweede voeding, dus niets te verliezen, alleen me cd-speler doet soms vreemd maar ach, beetje knutselen en je komt tot rare resultaten...
Link naar reactie
Mensen, waarom kijken jullie gewoon niet ff uit naar waterkoeling? Zo duur en onhandig is dat helemaal niet maar. Als voeding zou ik dan een Enermax 350W nemen, die lekker rustig zetten en waterkoeling erin met koelers op je Northbridge, Videokaart en Processor. Kijk maar es op [url]http://www.waterkoeling.nl[/url]. Daar kun je hele handige dingen vinden, en anders kun je altijd gaan zoeken op [url=http://gathering.tweakers.net]GoT[/url]. Daar kunnen ze iedereen helpen en daar is ook het meeste te vinden wat betreft het stiller maken van je PC en waterkoeling en andere geintjes. 8)
Link naar reactie
Aangezien je een Slot 1 processor hebt is de warmte niet zo heel belangrijk. Je kunt volstaan met alleen een radiator waarschijnlijk (moet dan wel een grote zijn). Je hoeft dan geen extra fans op die radiator te zetten om de boel een beetje koel te houden. Het is wel jammer dat je een Slot-processor hebt want de waterblokken daarvoor zijn ook een stuk groter en onhandiger. Je zou dan er over na kunnen denken om gewoon een lekker grote radiator te nemen met alleen een pompje en wat waterblokken, misschien zelfs wel alleen voor je CPU. Sommigen zetten er zelfs helemaal geen radiator tussen maar pakken gewoon een grote emmer waar ze een domperpomp in smijten die het water naar het koelblok pompt. Maar aangezien je een Slot hebt kun je ook wel volstaan met een 80 of 92mm fan dicht bij je processor en een heeeeeel groot koelblok op je processor. Dat wil ook nog wel es werken, maar dan moet je wel thermisch geleidende pasta tussen het koelblok en de processor doen. Zie maar even wat je doet.
Link naar reactie
Als ik een waterkoeling wil die het koelniveau van mijn Alpha halen wil, doen moet ik: -Een radiateur gebruiken met vette Delta 120HP fans -Een hele vette peltier gebruiken. Beiden zijn erg duur, en dus voor mij nog niet interressant. Vooral de standaard WC setjes doen het wat minder, die kunnen nooit het niveau van mijn Alpha heatsink halen. Ik heb nog nooit een standaard waterkoelingsetup gezien die een 1500> MHz Athlon beneden de 40C houdeb kan :( Ik be al van plan om dus zo'n setup te bouwen, maar het is me nu dus nog even te duur :(
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...