Ga naar inhoud

vraagje voor nieuwe pc


Aanbevolen berichten

[quote:878aa70aaa] Op 05-05-2002 11:07 schreef onsgeluk: Marcel, ik zou toch een tweede blik op de onboard features werpen. voor een nieuwe computer zou dit een hele goeie keus kunnen zijn>>Sound, netwerk, raid, firewire en USB 2(10 poorten!) heb je al....... [/quote:878aa70aaa] Beste vriend, ik heb laatst nog een comp gebouwd met dat boord en daar zit GEEN firewire op, en geen 10 USB, een standaart shit geluid wat tegenwoordig op elk board zit, en geen netwerk. Het zijn features van Asus, het is mogelijk maar niet standaart voor elk onderdeel betaal je een meerprijs. Het bord heeft standaart 4 USB 2.0 en er zit 1 USB 2.0 uitbreidingsmogelijkheid op en 1 USB 1.1 uibreidingsmogelijkheid. Dat gaat dus met een extra kabeltje naar de achterkant van je computer en moet je BIJBETALEN. Met alle functies die jij noemt is dat bord onbetaalbaar! Met alleen geluid erbij betaal je al 200 euro, 20 euro meer voor RAID enz. enz. Zo kun je elk bord uitbreiden, want bijna elk bekent merk heeft een bord met zulke uitbreidings mogelijkheden! (Behalve de 2de USB uitbreiding :sad: is zeer schaars ) Kijk maar eens naar de nieuwe shuttle die in aanmaak is met kt333 en 5.1 sound! USB2.0 en die zijn tenminste betaalbaar. Overtuigd? Greetz Marcel
Link naar reactie
[quote:b110c821df] Op 05-05-2002 11:13 schreef onsgeluk: CONCLUSIE: It's all about the money! [/quote:b110c821df] It's all about the brand. ik vindt die schoenen wel een goede verglijking, sommige moeten en willen merk schoenen en andere zijn tevreden met net zulke goede schoenen zonder een label.
Link naar reactie
[quote:39f7bf4ce6] Op 05-05-2002 11:26 schreef onsgeluk: Voor dat je me gaat uitschelden voor je vriend zou ik deze link even nalopen; http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/products_shortcut.jsp?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=AT7 [/quote:39f7bf4ce6] Wat ik al zei, dit is niet standaart maar features! De mogelijkheid bestaat. Een winkel bepaalt zelf welke features hij op het bord dat hij gaat verkopen wil hebben. Dat zijn meestal audio en raid, dat doen ze om de borden enigzins BETAALBAAR te houden, want met alle features is dat niet mogelijk. BTW ik ze toch dat Abit terecht meer geld vroeg, ik had het over de Asus a7v333 en niet over de door jouw genoemde Abit, bovendien is ook die 10X usb niet standaart! Bovendien ik scheld je niet uit voor vriend, het was VRIENDelijk bedoeld :grin: en je moet wat beter lezen, want ik zei al eerder dat deze dingen niet standaart op het bord zaten. _________________ Ik ben weeer terug van vakantie :smile: [ Dit bericht is bewerkt door: Marcel de Reus op 2002-05-05 11:34 ]
Link naar reactie
Laten we het op een comm. stoornis houden. Het klopt wel dat je flink voor de full option moet betalen, maar afgezien van de onboard sound is dit toch het plankje waar ik voor ga(althans de Intel versie). Heeft iemand al een idee wat hiervoor de prijs bij release zal zijn? Ik begreep uit een ander bericht dat je de AMD versie onder handen heb gehad, nog op of aanmerkingen betreffende eea?
Link naar reactie
[quote:0e1a5e2063] Op 05-05-2002 11:46 schreef onsgeluk: Ik begreep uit een ander bericht dat je de AMD versie onder handen heb gehad, nog op of aanmerkingen betreffende eea? [/quote:0e1a5e2063] Ik had het over de asus a7v333 dus idd een communicatie stoornis. Ik heb ook die Asus onder handen gehad, niet de Abit. Ik kan je dus verder helpen :sad:
Link naar reactie
Over dat extra bedrag dat je voor ASUS moederborden betaalt. Toen de website Anandtech nieuwe webservers nodig had besloten ze Thunderbirds te nemen op MSI moederborden. Met die combinatie hadden ze getest, maar geen problemen ondervonden. Nu moet je weten, dat webservers veel zwaarder worden belast dan een normale desktop. En na een paar maanden begonnen de MSI bordjes kuren te geven. Ze crashten zo hard, dat een BIOS flash noodzakelijk was om ze weer aan de praat te krijgen. Toen heeft Anandtech die bordjes vervangen door ASUS borden, die nooit problemen hebben gegeven. Dus al zie je het prijsverschil niet terug in extra features of prestaties, er is wel wat te zeggen voor betere duurzaamheid van ASUS.
Link naar reactie
Ik vermelde ook in mijn eerste reply al dat MSI van mindere kwaliteit was. Ik vind het persoonlijk geen goede moederborden. Ik heb het meer op Epox en eventueel Shuttle (als het kt333 er is), deze merken zijn zeker net zo duurzaam als Asus! De MSI en ECS borden zijn beide nog vele stukken goedkoper, maar dan zie je idd de duurzaamheid/kwaliteit dalen :sad:
Link naar reactie
[quote:b135997d63] Op 05-05-2002 12:48 schreef Marcel de Reus: Ik vermelde ook in mijn eerste reply al dat MSI van mindere kwaliteit was. Ik vind het persoonlijk geen goede moederborden. Ik heb het meer op Epox en eventueel Shuttle (als het kt333 er is), deze merken zijn zeker net zo duurzaam als Asus! De MSI en ECS borden zijn beide nog vele stukken goedkoper, maar dan zie je idd de duurzaamheid/kwaliteit dalen :sad: [/quote:b135997d63] Hoe weet je dat Epox en Shuttle net zo duurzaam zijn als ASUS? Heb je die twee merken wel eens als webserver of iets dergelijks gebruikt zien worden? Geen enkel review, hoe grondig ook, is een vervanging voor een maandenlange zware belasting als bijvoorbeeld webserver.
Link naar reactie
[quote:0d67b95624] Op 05-05-2002 12:02 schreef egslim: Over dat extra bedrag dat je voor ASUS moederborden betaalt. Toen de website Anandtech nieuwe webservers nodig had besloten ze Thunderbirds te nemen op MSI moederborden. Met die combinatie hadden ze getest, maar geen problemen ondervonden. Nu moet je weten, dat webservers veel zwaarder worden belast dan een normale desktop. En na een paar maanden begonnen de MSI bordjes kuren te geven. Ze crashten zo hard, dat een BIOS flash noodzakelijk was om ze weer aan de praat te krijgen. Toen heeft Anandtech die bordjes vervangen door ASUS borden, die nooit problemen hebben gegeven. Dus al zie je het prijsverschil niet terug in extra features of prestaties, er is wel wat te zeggen voor betere duurzaamheid van ASUS. [/quote:0d67b95624] Daar heb je idd gelijk in, maar dat is dus ook precies wat ik bedoelde met de kwaliteit van MSI van tegenwoordig. Daarom heb ik het niet zo op MSI :smile: Verder ben ik het niet helemaal met je eens dat je van ASUS zeggen kan dat het betere boards zijn omdat ze als webserver gedraaid hebben, ze draaien wel 24/7, maar dat doen veel PC's thuis ook al. Bij webservers komt de load vaak meer aan op de harde schijven, ipv de CPU en de geheugenbus. Bovendien hebben hun het ook alleen maar over MSI en ASUS, je hebt dus geen enkel idee hoe dat met andere merken aflopen zou :smile: Als je ziet hoe ik mijn mobo's af en toe 'mishandel', dan durf ik wel te zeggen dat Abit en Epox ook wel in een webserver zouden kunnen draaien :smile: [quote:0d67b95624] Tuurlijk, elk merk heeft goede borden toch zal een Epox/Abit oid meestal beter presteren dan een ECS. Vergelijk dan wel met dezelfde chipset, dus ga uit van een ECS met kt333 (zijn die er?) en kijk hoe stabiel die is. [/quote:0d67b95624] Abit en Epox zijn wel snel, maar je moet ook naar de niet geOC'de boards kijken he, als ze allemaal op default speed draaien, dan heb je best kans dat fabrikant X morgen met een sneller boards komt.
Link naar reactie
Webservers zijn juist vrijwel volledig afhankelijk van CPU en geheugenbus, de hd is alleen van belang om te booten. Het zijn de databaseservers waarvoor de hd's hard moeten werken. Niet alleen draaien webservers 24/7, maar ze doen dat ook met continue belasting van bijvoorbeeld 50%, met grote uitschieters naar boven. Wij als thuisgebruiker kunnen onze pc's ook wel zo zwaar belasten, maar dat doen we slechts een paar uur lang, geen maanden achter elkaar. En de pc's die wij 24/7 hebben staan worden lang niet zo zwaar belast als professionele webservers.
Link naar reactie
Ik heb er een Silex D3D scrensaver op staan, dus dat zal nog wel tegenvallen :wink: Bovendien hangt het ook van de site zelf af, hoe zwaar de server belast wordt. Een site als tweakers zal het s'nachts rustig hebben, terwijl de site van AT de hele dag door draait. Maar even back to the point, dat hun webserver met een ASUS plank wel goed draaide zegt niks over de kwaliteit van ASUS, je zou dan alle topmerken naast elkaar moeten laten draaien, dan kan je er pas wat over zeggen. MI zou een dergelijk hoge load voor elk fatsoenlijk merk geen probleem moeten zijn, daar worden die dingen voor gemaakt.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...