Ga naar inhoud

DRAM:BUS frequency ratio


Aanbevolen berichten

  • Reacties 52
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
nope, want het was 4 maanden geleden (of zo) al een keer voorgekomen, en nu weer, snappie? Maar ik heb toch nog een vraag. Jullie hebben het allemaal over FSB en weet ik veel, en nu lees ik net in de handleiding over "CPU External frequency setting: The CPU External frequency multiplied by the frequency Multiple equals the cpu's internal frequency". Wat is dat dan??? Ik kan kiezen tussen iets van 95 MHz of zo tot max 110 MHz
Link naar reactie
[quote:cfb913047f] Op 01-05-2002 2:36 schreef Mista Outlaw: nope, want het was 4 maanden geleden (of zo) al een keer voorgekomen, en nu weer, snappie? Maar ik heb toch nog een vraag. Jullie hebben het allemaal over FSB en weet ik veel, en nu lees ik net in de handleiding over "CPU External frequency setting: The CPU External frequency multiplied by the frequency Multiple equals the cpu's internal frequency". Wat is dat dan??? Ik kan kiezen tussen iets van 95 MHz of zo tot max 110 MHz [/quote:cfb913047f] Die 95 tot 110 is dus de FSB. De multiplier is waarmee de FSB vermenigvuldigd wordt ('t zit al in de naam) en dus je uiteindelijke snelheid van je processor. Standaard staat bij jou je FSB op 100. Als je wilt overclocken zet je hem dus hoger.
Link naar reactie
Ok ik heb stap voor stap de CPU freq hoger gezet. Hij staat nu op 110 MHz, geeft dus 1100 MHz. Hij blijft niet hangen of iets dergelijks. De temp is wel meteen 2 graden omhoog gegaan naar 57. (ik ga morgen een nieuwe koeler bestellen...) Maar ik heb een vraag over het instellen van de vcore. Ik heb op de oc site van BA gelezen dat je dit ook hoger kunt zetten. Ik zie het wel in mijn bios staan, maar daar kan ik het niet veranderen. RTFM helpt ook niet, want er staat niet in hoe ik dit moet veranderen. Wie helpt?
Link naar reactie
Je vcore hoef je niet op te hogen. jou moederbord wil toch niet hoger dan 110mhz fsb dan is het ook niet intteressant om je FSB te verhogen. een zwaardere cooler is wel handig maar niet urgent. 57 graden is nog een werkbare temp. Is je foutmelding met 1100mhz nu ook weg?
Link naar reactie
[quote:b592efa70b] Maar ik heb een vraag over het instellen van de vcore. Ik heb op de oc site van BA gelezen dat je dit ook hoger kunt zetten. Ik zie het wel in mijn bios staan, maar daar kan ik het niet veranderen. RTFM helpt ook niet, want er staat niet in hoe ik dit moet veranderen. Wie helpt? [/quote:b592efa70b] Je moet je vcore eigenlijk pas verhogen als je bij een bepaalde fsb je pc niet meer wil booten, of als ie vastloopt. Dan gaat de temperatuur wel een stuk omhoog. Bij jou is dit niet nodig, omdat je niet verder kunt overclocken. Een cooler is zoals al is gezegd niet perse nodig, maar erg is het natuurlijk nooit. Als ik jou was zou ik een degelijke cooler aanschaffen, die naast goed koelt ook de goede eigenschap heeft dat ie niet al teveel lawaai maakt. Zalman koelers staan erom bekent dat ze goed koelen, maar ook zeer stil zijn doordat er een soort van "waaiers" op de cooler zitten.
Link naar reactie
[quote:cfe773ee05] Op 01-05-2002 14:35 schreef Overclocker@15: Maak jullie over warmte maar helemaal niet druk de t-bird kan nog lopen op 90graden en de athlonXP op 95graden (volgens AMD) [/quote:cfe773ee05] Dat is de temperatuur waabij de chip beschadigt raakt, ver voor die tijd is de pc al vastgelopen.
Link naar reactie
[quote:a214576677] Op 01-05-2002 15:34 schreef Mista Outlaw: huh?? dus ik kan niet verder overclocken?? waarom is dat dan? ik d8 juist dat je een t-bird juist kei goed kon overclocken. dus ook niet als ik de fsb verander of/en de vcore?? [/quote:a214576677] Kun je de FSB verder verhogen? Zo ja, dan kun je verder overklokken, als de pc het aankan. Zo nee, dan moet je de multiplier veranderen om verder te kunnen overklokken. Daarvoor moet je multiplier unlocked zijn. Dat unlocken is bij een TB niet zo moeilijk, maar je moet dan wel de koeler verwijderen/terugzetten. Op dat moment loop je dus het risico de chip te beschadigen.
Link naar reactie
OK. En dat is nou precies wat ik niet snap. Ik kan in mijn bios de CPU freq regelen (die staat nu op 110), en de DRAM freq. Ik kan verder nog op het moederbord de multiplier regelen, met van die kastjes zodat je geen jumpers hoeft om te zetten. Maar waar kan ik dat FSB veranderen dan?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...