Ga naar inhoud

Abit BE6 / HighPoint IDE-controller


Aanbevolen berichten

Wie kan mij vertellen op welke wijze XP moet worden geinstalleerd op een systeem met ABIT BE6 moederbord met on-board HPT366 IDE-controller? Tijdens het booten vanaf de XP-cd worden alleen de scsi-schijven door XP "gezien". De HPT-controller is kennelijk "onzichtbaar" voor XP. Het board is inmiddels van een van de laatste BIOS-updates (be6th128) voorzien. [ Dit bericht is bewerkt door: boge94 op 2002-04-26 13:57 ]
Link naar reactie
[quote:5ce2037cde] Op 25-04-2002 22:40 schreef BA: Tijdens het opstarten van de setup moet je op een gegeven moment op F6 drukken, en dan de drivers voor de adapter installeren. Dan kan windows hem als het goed is op die schijf zetten :smile: [/quote:5ce2037cde] Deze drivers bevinden zich in de BIOS-update van het moederbord. Dit is een zgn. BIN-file. M.i. kan XP daar niets mee!
Link naar reactie
Nee, de driverset voor de controller in windows, dus de .inf files ed. Als je die tijdens setup installeerd (net als bij een SCSI adapter) dan kan je wel naar die drive installeren. Wat je ook nog kan doen als het echt niet wil is de HD aan IDE 1 hangen, windows installeren, en dan aan de HPT366 controller hangen.
Link naar reactie
Zoals BA zegt biedt XP geen native support voor de HPT366 en moet je de drivers downloaden bij highpoint-tech.com en deze op een diskette zetten. Vervolgens bij installatie op F6 drukken en desgevraagd de driverdiskette plaatsen. Alternatief is dat je de harddisk aan de normale controller hangt, waarvoor geen extra drivers nodig zijn. Wanneer de boel draait installeer je de highpoint drivers en steek je de harddisk terug op de highpoint controller...
Link naar reactie
Hallo meedenkers. Via HighPoint is de oplossing geboden voor het probleem. Via hun tech-support werd mij een nieuwe driver (staat nog niet op de site) gezonden, die het probleem zal oplossen. Alle door jullie meedenkers geboden oplossingen liepen steeds weer stuk op een onoverkomenlijk probleem met deze controller. In ieder geval namens ondergetekende dank voor het meedenken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...