Ga naar inhoud

[Koeling]Advies gevraagd


Aanbevolen berichten

Wauw! Ik kom hier voor het eerst ongeveer :wink: Maar goed, ik heb advies nodig. Mijn situatie: Ik heb zo'n onwijs mooie [url=http://www.tweakshop.nl/n/prod/case/wt601-print.htm]Chieftec[/url] kast, compleet met vijf 80 mm Coolermaster coolers. De drie aan de voorkant blazen naar binnen, de achterste twee naar buiten. Daarnaast heb ik ook nog een CPU (ja echt waar!), een AMD dondervogel 1200 (266 FSB) compleet met een brakke cooler (dat denk ik dan): de smartcooler 1170H (zie [url=http://www.gistron.com/Pages/Script_Shop.php?bestand=Onderdelen/Processoren.htm]hier[/url]voor een plaatje en info, bijna onderaan). Ook heb ik natuurlijk die groene smurrie van de heatsink verwijderd en er wat zilvere pasta voor in de plaats gedaan (geen Artic Silver, maar iets anders). Ook heb ik mijn IDE kabels vandaag vakkundig (ahum) voorzien van stukken tape om ze zodoende semi-rounded te maken. Ik heb ze ook aan de zijkant van de kast weggeduwd, zodat ze de airflow niet verhinderen. Maar het probleem is dus dat ik vind dat de temperatuur veel te hoog is: 58 graden (stressed met een RC5 client). Of te wel: heeft iemand een gouden tip om mijn temp wat omlaag te krijgen? Andere koeler misschien? Probleem is wel dat ik er absoluut niet meer dan 25 euro aan uit wil geven, ik zit wat krap bij kas... Ow ja, ik heb vandaag ook nog voorin de kast (voor de voorste koelers nog) wat, euhhh, tja ik noem het maar vulling van een winterjas of zo gestopt om zodoende het stof te weren omdat het op mijn kamer nogal stoffig is en ik nu iedere week met de stofzuiger in de weer moet.
Link naar reactie
Dat je temp zo hoog ligt, is waarschijnlijk wel te wijten aan je cooler ja :smile: Ook met het gebuik van casefans is de heatsink belangrijk, je kan er wel 20 casefans in stoppen, maar zonder goede heatsink help dat allemaal niet. Kijk eens naar de koelers van GlobalWin, bijvoorbeeld de WBK38 of FOP38. Dit zjin goede koelers, en niet echt duur. De FOP38 hield mijn vorige TB 1200 op 40 graden. (ook een chieftec kast met 5 casefans) Nadeel is wel dat er een behoorlijk lawaaiige fan op zit, als je je daar aan stoort kan je ook een FOP32 gebruiken bijvoorbeeld. Voor meer koelers, met bijbehorende reviews kan je ook op http://www.heatsinkdatabase.com kijken :smile: _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=16255]PC 1[/url] [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigi=16256]PC 2[/url] [url=http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/OCguide1.htm]BA's overclocking guide v1.0[/url] [ Dit Bericht is bewerkt door: BA op 2002-03-18 17:29 ]
Link naar reactie
[quote:fe80e6963d] Kijk eens naar de koelers van GlobalWin, bijvoorbeeld de WBK38 of FOP38. Dit zjin goede koelers, en niet echt duur. De FOP38 hield mijn vorige TB 1200 op 40 graden. (ook een chieftec kast met 5 casefans) Nadeel is wel dat er een behoorlijk lawaaiige fan op zit, als je je daar aan stoort kan je ook een FOP32 gebruiken bijvoorbeeld.[/quote:fe80e6963d]Aan wat voor geluidsniveau moet ik dan denken bij die FOP38? Boven de casefans uit? [quote:fe80e6963d]Voor meer koelers, met bijbehorende reviews kan je ook op http://www.heatsinkdatabase.com kijken[/quote:fe80e6963d]Ik ben al onderweg :wink:
Link naar reactie
[quote:30ad8c16ba] Aan wat voor geluidsniveau moet ik dan denken bij die FOP38? Boven de casefans uit? [/quote:30ad8c16ba] Ik denk het wel. Qua volume valt het opzich wel mee, maar er zit een Delta 60HP fan op, die op 7000 RPM draait, daardoor ontstaat nogal een hoge janktoon. Een andere methode als een lichtere fan is die Delta op 7V laten draaien, maar net als bij een lichtere fan zal je temp dan ook weer gaan stijgen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...