Ga naar inhoud

nieuwere bios


Aanbevolen berichten

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen mensen, als je BIOS goed werkt geen nieuwere BIOS proberen. Maar als je het toch wil doen lees dan eerst de handleiding goed van je mobo over het updaten van je BIOS. Het flashen van je BIOS met een nieuwere versie is very simple, gewoon een DOS-bootdisk maken, flash programma erop en de file met de nieuwe BIOS (meestal met extensie BIN), backup maken van je oude BIOS met het flash programma mocht de nieuwe BIOS niet goed werken, na het flashen herstarten en de de BIOS in gaan en de default settings kiezen en klaar is het. Neem voor een nieuwere BIOS alleen de finals, niet de beta's want die werken wel maar meestal niet goed.
Link naar reactie
Bij de BIOS-Updates zit een duidelijke readme waar in staat waar je op moet letten. Vooral niet flashen van diskette maar van hard disk, wel booten van diskette. De software die gebruikt wordt om het BIOS te updaten biedt veel extra opties - blijf daar vooral vanaf, behalve de optie om een backup te maken van het huidige BIOS. Deze wordt opgeslagen als biosback.up1 op C:. Als er iets mis gaat kan je die altijd terugflashen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:7161f5433c] Op 06-04-2002 13:00 schreef ODF: Een harddisk is duidelijk veiliger dan een floppie, maar als al je schijven NTFS zijn begin je daar weinig met DOS. Even iets anders, is het iemand al opgevallen dat NTFS minder snel fragmenteert dan FAT32. Zo ja, kun je mij dit dan uitleggen. :smile: (-: [/quote:7161f5433c] NTFS is van nature een stuk intelligenter dan Fat-32. Neem ter vergelijking eens de *NIX wereld (linux etc.), daar bestaat het woord defragmenteren niet eens, omdat ReiserFS, EXt2 en 3 etc. gewoon een stuk "netter" met gegevens omgaan. Fat-32 is vooral simpel (geen beveiliging etc.) en slordig ("kwak maar neer" strategie)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...