Ga naar inhoud

Amd of Intel


Aanbevolen berichten

Graag zou ik willen weten welke processor ik het best in mijn pc kan kopen. Of anders gezegd welke pc moet ik kopen met welke processor. De goedkoopste oplossing lijkt de AMD Duron te zijn. Mijn vraag is, draait hier alle software op en waarom zou ik een pentium moeten kopen. Groeten Bora
Link naar reactie
  • Reacties 63
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
AMD is goedkoper als Intel, terwijl de AthlonXP bijna net zo goed presteerd als een Pentium 4. Wil je dus de beste prijs/prestatie verhouding, koop dan AMD :smile: De Duron is de budgetvariant van de AthlonXP, en dus wat goedkoper. Zeker draait alle software er op, maar wil je bijvoorbeeld zware games gaan draaien, dan ben je wel beter af met een AthlonXP.
Link naar reactie
Je hoeft absoluut geen Pentium te kopen, want deze zijn vaak te duur in verhouding met de qualitait. Ik denk dat je het beste een Thunderbird 1200 kunt kopen. Deze zitten ook in Socket A (net als Duron) en zijn niet gek veel duurder (ze kosten rond de 120 euro). Deze draaien veel sneller dan de Durons en zijn ook veel beter te overclocken. Vooral omdat de 1200 de eerste Thunderbird is kan je erg hoog komen. Groetjes Marcel
Link naar reactie
Alle software draait probleemloos op een Duron. De Duron van 1000MHz en hoger is iets geavanceerder dan de tragere Durons, waardoor het prestatieverschil een beetje groter is dan het verschil in kloksnelheid. Als je de pc alleen gebruikt voor office en internet en nu en dan een spelletje dan is Duron naar mijn mening de beste keus. Feitelijk zijn er tegenwoordig twee redenen waarom je een P4 zou willen kopen. 1) De P4 2,4GHz is de krachtigste CPU die je kunt krijgen, is alleen nogal duur. 2) P4 CPU's van het Northwood type laten zich vaak erg ver overklokken. Je hebt echter geen garantie dat jou dat ook zal lukken met een Northwood.
Link naar reactie
[quote:f9e212d4c9] Op 07-04-2002 11:21 schreef Marcel de Reus: Je hoeft absoluut geen Pentium te kopen, want deze zijn vaak te duur in verhouding met de qualitait. Ik denk dat je het beste een Thunderbird 1200 kunt kopen. Deze zitten ook in Socket A (net als Duron) en zijn niet gek veel duurder (ze kosten rond de 120 euro). Deze draaien veel sneller dan de Durons en zijn ook veel beter te overclocken. Vooral omdat de 1200 de eerste Thunderbird is kan je erg hoog komen. Groetjes Marcel [/quote:f9e212d4c9] De eerste T-birds liepen op 750 of 800MHz. T-bird 1200 is geen slechte overklokker, maar je zult er waarschijnlijk niet verder mee komen dan met een T-bird 1000. Beide kunnen waarschijnlijk wel 1500 doen, als je geluk hebt en als ze eind vorig jaar gemaakt zijn.
Link naar reactie
[quote:8a87fbd93a] Op 07-04-2002 11:33 schreef BA: Dat weet je ook niet zeker, ik kreeg mijn vorige 1GHz ThunderBird ook maar op 1200 Mhz :sad: [/quote:8a87fbd93a] Essentieel is de fabriek en het tijdstip waarin/op de CPU is gemaakt. In de late zomer van 2001 waren er rapporten van mensen die hun T-bird op 1700MHz lieten lopen. In die tijd kwamen alle T-birds uit Dresden, bovendien wilde AMD geen hogere snelheden lanceren omdat ze wachtten op Palomino. Dus met een T-bird uit die periode kom je veel verder dan met een T-bird uit Austin herfst 2000.
Link naar reactie
de productie datum staat op de CPU. Week en jaar. 0402 is bijvoorbeeld week 4 van 2002. Waar die gemaakt is staat er helaas niet op. Volgens mij worden alle AthlonXP's in Dresden gemaakt en alle Duron's in Austin. Die Thunderbird van je kan in beide fabrieken zijn gemaakt. Als er AXIA op staat dan kan je hem vaak redelijk overklokken. AXIA was een erg goede productie code.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...