Ga naar inhoud

P2B wil met FSB niet hoger dan 112


Aanbevolen berichten

Alleen het vage is dat ik wel wat over die jumper zie staan in het boekje, maar verder niets over het instellen zelf. Want ik zie verder geen jumpers waarmee je het voltage evt in zou kunnen stellen, en in de BIOS staat ook niets... Dus er gebeurt het volgende: - het voltage gaat na het verzetten van de jumper, met een bepaald voltage omhoog. - er komt een BIOS-optie bij... Mij lijkt zelf het eerste. Ik zal het vanavond eens proberen... :eek:
Link naar reactie
  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Ok het was idd het eerste. Want de 3.3 V werd 3.6 :smile: Dus ik ben ff aan het OCen gegaan. Hij liep al een jaar ofzo op 402 MHz (FSB=115 en PCI=38.33 (die wordt dmv diezelfe jumpers ingesteld, dus gaat niet dmv een divider ofzo). Dus als volgt ingesteld: CPU = 434 FSB = 120 PCI = 40 Daarna CPU = 466 FSB = 124 PCI = 41.33 Hier kwam ik erachter dat 'ie niet meer stabiel liep. Op zich wel (burn-in wizard van Sisoft Sandra gaf geen problemen), maar zodra ik tv keek (tv-kaart) en naar full-screen overschakelde ging het mis. Ook games liepen meteen vast. Dus ik 1 stapje terug (zelfde FSB maar lagere PCI, was toevallig een keuzemogelijkheid): CPU = 466 FSB = 124 PCI = 31 Maar dat ging ook niet goed. Dus ik terug naar 434 MHz. Ik had die stand alleen met Sisoft geprobeerd, en met games liep 'ie ook vast... :sad: Dus ik terug naar de oude stand. Toen heb ik mijn Ghost image terug gezet (was toch hard nodig onderhand) in de hoop dat dat wat stabiliteit opleverde. :smile: Dat lijkt idd het geval. Want ik draai nu op 434 en dat lijkt goed te gaan. Echt uitgebreid heb ik het nog niet kunnen proberen. Vanavond maar eens ff flink testen (games enzo). Ik denk zelf dat de videokaart (Diamond V550, 8mb AGP) de flessehals :wink: is. Want zodra ik tv ga kijken op full-screen, of een game start gaat het mis. Dat is met mijn mobo wel jammer: je kunt voor de AGP snelheid kiezen uit 1:1 met de FSB of 2:3... Hij stond al op de laatste. Dus normaal gesproken loopt 'ie dan op 66 MHz, maar bij mij dus eerst op 75.9 MHz. Als de cpu op 434 MHz loopt zit de AGP snelheid dus op 79.2, en bij een cpu van 466 op maarliefst 81.8 :grin: :sad: En ik heb hier wel eens gelezen dat je dan behoorlijk op de grens zit (alhoewel het ook van de kaart afhangt). [b:41f0db1e50]Is hier nog wat aan te doen ??? [/b:41f0db1e50](behalve andere kaart kopen die wel hogere snelheden aankan?). Ik heb trouwens meteen ook een casefan gemonteerd, want ik vond de heatsink van de videokaart (ja dit is nog een antieke, passief gekoelde :smile: Dat ga ik binnenkort eens proberen. Eerst wat info verzamelen op internet van het weekend. Scheelt dat trouwens veel qua FPS? Ik ben benieuwd of mijn pc het in deze setting (434 MHz) uithoudt... Maar toch jammer dat 'ie niet hoger lijkt te kunnen. Van het geheugen valt het me trouwens alles mee, want het is 100 MHz geheugen (wel A-merk maar geen bekende zoals Kingston ofzo) dat nu dus zonder problemen op 120 MHz draait :smile:
Link naar reactie
Mja, die AGP kaart kan je niet veel aan doen, behalve FW en SBA uitzetten (heeft jou kaart niet eens denk ik) en AGP op 1x zetten. Dan heb je wel kans dat hij wat hoger wil, al zet dat meestal ook geen zoden aan de dijk (paar MHZ) Op de FPS heeft het meestal niet zo heel veel invloed, wel profiteer je van de hogere bandbreedte van het geheugen, dat levert wel een paar FPS op als je geluk hebt :smile:
Link naar reactie
Wat is FW en SBA? :???: Volgens mij heeft mijn kaart dat idd niet. Ben het nooit tegengekomen (BIOS & windhoos)... AGP 1x zal ik wel eens proberen (maar misschien staat 'ie er al op). Eens even flink testen vanavond met wat 'zware' spellen :grin: pacman bijvoorbeeld :razz: Nouja alle beetjes helpen zullen we maar zeggen. Eerst eens even kijken hoe koel/warm/kokend :wink: mijn videokaart wordt met die casefan. Want als 'ie al behoorlijk warm wordt moet ik ook nog eens een aparte fan op die kaart gaan zetten, en daar is zo geen mogelijkheid voor... Je hoort het nog wel :smile:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...