Ga naar inhoud

P2B wil met FSB niet hoger dan 112


Aanbevolen berichten

  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
idd precies wat BA zegt Het optellen van het geheugen kan alleen deffect geheugen detecteren verder zegt dat niets. Te ver overgeklot geheugen komt op een hele andere manier naar voren o.a door het niet starten van windows en vreemde vastlopers en crashes. Het kan idd ook zo zijn dat je CPU niet vererd wil met die FSB
Link naar reactie
[quote:82fe39af18] Op 11-04-2002 23:04 schreef plextor: de asus p2b heeft een bx chipset. die gaat niet hoger dan 110 mhz [/quote:82fe39af18] bullsh*t zoals BA al aangaf. Die van mij draait met een PII 350 op 115 MHz (dus die P loopt op 402), en dmv de jumpers kun je (zo uit m'n hoofd :smile: ) op 140 MHz komen... Maar dan loopt 'ie om een of andere reden niet stabiel meer :roll: :grin:
Link naar reactie
Tjitjing :smile: Denk je dat ik hem op de een of andere manier nog hoger zou kunnen krijgen? 115 MHz is natuurlijk al hoog voor 100 MHz geheugen. Misschien voltage verhogen, maar dat is nogal vaag bij mijn mobo. Er zit een jumper die je kunt verwijderen om het voltage te verhogen (zo staat in het boekje). In dat boekje staat ook dat dat vooral voor OCen is... Maar er staat niet met hoeveel het verhoogd wordt enzovoorts. Ik heb het nog niet aangedurfd om het te proberen... En misschien mijn videokaart (V550 8mb AGP) nog wat opvoeren en dan ben ik uitgetweaked :sad: En binnenkort mijn geest-foto maar weer eens terugzetten want echt snel is windhoos niet meer te noemen :grin:
Link naar reactie
Ja meer geheugen zou misschien wel werken, maar dat kost geld :smile: Ik hou deze pc zo lang mogelijk (hij is ook best snel vind ik) en dan koop ik een nieuwe. Ik geef zelf liever geen geld uit aan upgrades (vervangingen bedoel ik dan, toevoegingen is een ander verhaal (brander, tv kaart enz.))... Bovendien loop ik misschien al een paar MHz hoger tegen de grens van de proc aan ofzo... Dan zou het nog niet opschieten :sad:
Link naar reactie
Daar heb je idd wel gelijk in ja, de kans is ook groot dat je CPU al aan de max zit :smile: Ik bedoelde trouwens niet meer geheugen, maar een beter merk, Corsair PC150 oid :smile: Al is de kostprijs daarvan waarschijnlijk niet rendabel op jou PC, dan kan je beter meteen een andere CPU kopen :smile:
Link naar reactie
[quote:cc1f445c7b]Ik bedoelde trouwens niet meer geheugen, maar een beter merk[/quote:cc1f445c7b] ja dat had ik wel begrepen, maar ik typte "meer" ipv "ander" :oops: daar ga ik dus niet aan beginnen voor een paar MHz... Wat denk je van die jumper? Het gaat overigens om een ASUS P2b met 440 BX sjipset... Ik zal van het weekend anders even de handleiding erbij pakken en ff quoten. _________________ Het Adidas-netwerkprotocol: heen en weer rennen met een diskette [ Dit bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-04-12 16:17 ]
Link naar reactie
[quote:085dbca175] Op 12-04-2002 16:16 schreef Mithrandir: heel gewoon pc133 ram is ook al voldoende... het is immers een fsb100 systeem! [/quote:085dbca175] Daar heb je idd gelijk in, maar wij hebben hier een BX systeem op 133 MHz, dus dacht er niet helemaal bij na dat die van hem op 100 MHz loopt :smile: Eddey: Wat zouden wij van die jumper moeten denken dan? :???:
Link naar reactie
[quote:cec138c2a7] Op 12-04-2002 16:04 schreef Eddey: Tjitjing :smile: Denk je dat ik hem op de een of andere manier nog hoger zou kunnen krijgen? 115 MHz is natuurlijk al hoog voor 100 MHz geheugen. Misschien voltage verhogen, maar dat is nogal vaag bij mijn mobo. Er zit een jumper die je kunt verwijderen om het voltage te verhogen (zo staat in het boekje). In dat boekje staat ook dat dat vooral voor OCen is... Maar er staat niet met hoeveel het verhoogd wordt enzovoorts. Ik heb het nog niet aangedurfd om het te proberen... En misschien mijn videokaart (V550 8mb AGP) nog wat opvoeren en dan ben ik uitgetweaked :sad: En binnenkort mijn geest-foto maar weer eens terugzetten want echt snel is windhoos niet meer te noemen :grin: [/quote:cec138c2a7] Eddy zou jij me even in het kort uitkunnen leggen hoe Norton Gohst werkt? Moet je dat eerst installeren? En slaat hij ook drivers op? Groetjes Marcel
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...