Ga naar inhoud

Pictogrammen schijfstations verdwenen


Aanbevolen berichten

Ik ben al enige tijd op zoek naar de oplossing voor het volgende.\n\nDe pictogrammen van diverse schijfstations zijn verdwenen.\nIk kan maar niet ontdekken wat de oorzaak is of hoe ik ze kan terugkrijgen.\n\nHoop op dit forum verder te komen :)\n\nKrijg met geen mogelijkheid een afbeelding ingevoegd, maar dit is de URL:\n[url]http://afbeelding.im/FmS[/url]\n[IMG]http://forum.computeridee.nl/"http://www.afbeeldinguploaden.nl/photo/view/36403/Odg[/IMG]
Link naar reactie
Dat is een hele rare.\nZijn de schijven nog wel benaderbaar?\nZijn de partities/schijven die ziet, mogelijk afkomstig van 1 schijf die in partities is opgedeeld?\n\nHier [url]http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-nl-windows-vista/487493-pictogram-van-externe-harde-schiijf-en-andere-usb-opslagmedia-sticks-zijn-weg-nu-alleen-standaard-pictogram-te-zien.html[/url] lees ik overigens een mogelijk oplossing. \nDit is de rechtstreekse link voor Vista: [url]http://i.nconspicuo.us/2007/08/28/rebuild-windows-vista-icons-cache-vista-displaying-wrong-icons/[/url]\n\n\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Chopra;638304]\r\nKrijg met geen mogelijkheid een afbeelding ingevoegd....[/QUOTE]\r\nVoor de toekomst:\r\n\r\nReintjes uitleg van fotos plaatsen.\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=42011[/url]\r\n\r\n( Hoe te plaatsen, en bij reactie #22 hoe te maken\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=41995[/url] )
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Dat moet je wel volgens die genoemde methode doen, dus eerst in Taakbeheer (Ctrl+Alt+Del) elk proces \'Explorer.exe\' afsluiten (dan heb je geen Taakbalk meer mocht je die hebben), dan het bestand zien te wissen, en dan bij \'[I]Nieuwe taak[/I]\' een nieuwe Explorer.exe starten. \r\n\r\nDat wissen kan voor jouw systeem nét iets anders moeten, vandaar dat ik benieuwd ben naar een eventuele foutmelding[B];[/B] vertel daarom ook welke Windows versie je gebruikt.
Link naar reactie
[I]Eerst[/I] een command prompt openen misschien, of in Taakbeheer bij \'[I]Nieuwe taak[/I]\' invoeren[B]:[/B] [B]CMD[/B] ?\n(Want als je Verkenners zijn afgesloten kom je het Startmenu niet meer in)\n\nIk zou eerst zoeken/checken voor de map waar bij jouw systeem dat bestand te vinden is, anders klopt die opdracht (het pad er naar toe) niet.\n\nVista of W7 of W8 ?
Link naar reactie
Hoe dan ? Met de verkenner ? Want dat hoort niet makkelijk te kunnen...\nZeker dat je het juiste bestand voor jouw account hebt gewist ?\n\nDit is het pad naar dat bestand:\n%USERPROFILE%\\AppData\\Local\nen dat \'userprofile\' laat zien dat het specifiek voor[I] jouw[/I] account is.\n\nOm er in een prompt te komen voer je de volgende opdrachten in:\n[CODE]\nC:\nCD %USERPROFILE%\\AppData\\Local[/CODE]\n(Deze opdracht zorgt dat je die partitie- en die map actief maakt)\nDan sta je in die map waar het bestand staat, en type je:\n[CODE]DIR /ah iconcache.db[/CODE]\nwaarmee je te zien krijgt of deze daar staat (je kan ook even zonder /ah proberen).\nAls het daar inderdaad staat, daarna:\n[CODE]\nATTRIB -h -s -r iconcache.db\nDEL iconcache.db[/CODE]\n(Attrib maakt het zichtbaar en wisbaar)
Link naar reactie
Ok, nu kom ik iets verder. Heb het uitgevoerd zoals door jou beschreven.\nIk vond via de verkenner een bestand met de naam IconCache (data base file) maar dat is nog geen iconcach. Dit bestand kan via de opdrachtprompt niet gevonden worden op betreffende lokatie.\n\nKun je a.d.h.v. deze \'waarneming\' weer iets aanreiken?
Link naar reactie
Het gaat om, [B]iconcache.db[/B] dus met een \'e\' voor de punt. Ik heb dat in mijn tekst verbeterd, daar vergat ik die \'e\'.\n\nDat er geen .db achter staat kan als je met je Verkenner zou kijken terwijl extensies verborgen staan in de Verkenner opties.\nBeter is het dan via de prompt te kijken[B];[/B] ga weer naar die map, en probeer:\n[CODE]DIR /a icon*[B].[/B]*[/CODE]\nen zie of het bestand tussen dat resultaat staat.\n\nZo ja, voer dan die attrib + del opdrachten uit.\nDaarna nogmaals:\n[CODE]DIR /a icon*[B].[/B]*[/CODE]\nom te zien of het weg is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...