Ga naar inhoud

Snelkoppeling te blokkeren in register?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Weet iemand of het mogelijk is een bepaalde snelkoppeling te blokkeren in Windows? Aanvankelijk het programma [URL=\"http://www.randyrants.com/2011/12/sharpkeys_35.html\"]Sharpkeys [/URL]gevonden waarmee bepaalde snelkoppelingen via het register uitgezet kunnen worden maar niet de snelkoppeling waar het om gaat, namelijk:\r\n\r\nCTRL + SHIFT + \" \r\n\r\nIs er iemand die hier een (eenvoudige) oplossing voor heeft?
Link naar reactie
Dank voor je reactie. Iets meer info: het probleem zit in de applicatie Filemaker Pro. Dit is een pakket om databases mee te maken en gebruikt o.a. de snelkoppeling CTRL + SHIFT + \" (ofwel: control shift apostrof) om de inhoud van een bepaald veld te kopiëren naar een ander veld. Genoemde snelkoppeling lijkt veel op MS Word snelkoppelingen om de opmaak aan te passen. Als in Filemaker Pro per ongeluk op de betreffende snelkoppeling wordt gedrukt dan wordt het veld vervangen met de inhoud van een ander veld. Aangezien er in ons bedrijf soms flinke teksten worden opgeslagen in een veld is het erg frustrerend dat de inhoud daarna verdwenen is. Geen undo mogelijk!
Link naar reactie
Ik lees [URL=\"http://forums.filemaker.com/posts/268251f793\"]hier[/URL] dat je \"Do you have advanced?(Heb je de uitgebreide versie)\r\n\r\nIF so, you can use custom menus to disable the keyboard short cut or even remove that menu item completely if you wish.\r\n\r\n(Zo ja, dan kun je in \"custom menus\") de snelkoppelingen helemaal naar je eigen hand zetten, ja zelfs helemaal verwijdern als je dat wilt\"
Link naar reactie
  • 3 weken later...
  • 1 maand later...
Als je CTRL + SHIFT opgeeft, zodat deze volgorde geblokkeerd wordt, dan wordt ook CTRL + SHIFT + \" geblokkeerd. Elke andere sneltoets combi die met CTRL + SHIFT begint werkt dan ook niet....\r\n\r\nJe zou ook met een cmd programma aan kunnen geven dat CTRL + SHIFT + \" niet is toegestaan. Dat schrijf je op dezelfde manier als vroeger een .bat programma. \r\n\r\nAls je het programma opstart dat je normaal gebruikt en waarbij je wilt dat deze toetscombinatie niet per ongeluk gebruikt wordt, dan kan je dat cmd programma onder eigenschappen bij het pictogram op het bureaublad aangeven. Op die manier kan je de ongewenste toetscombi mogelijk voorkomen.\r\n\r\nZo\'n cmd bestand is slechts een paar regeltjes, dus dat is zo te bakken.\r\n\r\nSuc6
Link naar reactie
[QUOTE=jgeers01;634715] ... o.a. de snelkoppeling [B]CTRL + SHIFT + \"[/B] (ofwel: control shift [B]apostrof) [/B].... [/QUOTE]\nHet is inderdaad een [I]sneltoets[/I] (keyboard shortcut) en dat is veel makkelijker zoeken met Google natuurlijk. \n(Een [I]snelkoppeling[/I] is een bestand.)\n\nEn verder is de genoemde combinatie verkeerd benoemd:\n[QUOTE=jgeers01;634715] ... o.a. de snelkoppeling [B]CTRL + SHIFT + \"[/B] (ofwel: control shift [B]apostrof) [/B].... [/QUOTE]\nEr wordt daar Ctrl+Shift+Quote getypt. Apostrof zou zijn Ctrl+Shift+[B] \'[/B]\n\nDoet niet af aan het gemak waarmee een fout gemaakt wordt natuurlijk, diezelfde combinatie wordt gedrukt, maar kijk eens of het andere teken wel werkt om uit te schakelen ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...