Ga naar inhoud

Windows 7 Taskhost


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Beste lezers,\r\n\r\nIk heb een probleem met Taskhost.exe\r\nDeze loopt erg op in geheugen (zoals je kan zien in onderstaande afbeelding)\r\n\r\nHet enige wat op de PC draait is een klein visual basic (.net) programma.\r\n\r\n[URL=http://www.freebits.nl/view.php?filename=509Taskhost.jpg][img]http://www.freebits.nl/images/509Taskhost.jpg[/img][/URL]\r\n\r\nIk ben voor het eerst radeloos op dit \"probleem\" hopelijk kan iemand mij hier verder helpen.\r\n\r\nAlvast bedankt voor jullie antwoord.\r\n\r\nDennis
Link naar reactie
Bij het herstarten van de PC begint deze taskhost op een 1.000kb.\r\nNa het opstarten van de pc word er een visual basic programma opgestart en deze draait alleen maar op de pc.\r\n\r\nWij kregen te horen na een dag of 3-4 staat de taskhost op een gigantische hoog nivo.\r\nHet gevolg hiervan is dat de pc daarna vast loopt en de gebruiker hem opnieuw moet opstarten.\r\n\r\nDaarna werkt deze weer vlekkenloos.\r\n\r\nZal het helpen om deze pc opnieuw te installeren?
Link naar reactie
Opnieuw installeren zal waarschijnlijk wel helpen. Maar je zou eerst toch eens kunnen kijken, of er geen verdachte taken draaien. En de pc eens uitgebreid scannen met bijvoorbeeld malwarebytes antimalware.\n\nDraai het programma trouwens eens op een andere pc, en kijk wat er dan gebeurt. Als dat een memory leak heeft, zal opnieuw installeren ook niks doen.
Link naar reactie
Ik vermoed brakke programmering. Je ziet dat wel bij meer programma\'s, en je zou er versteld van staan hoe vaak deze fout voorkomt, maar dat is meestal een probleem met het vrijgeven van geheugen. Het programma heeft een bepaalde hoeveelheid geheugen nodig en geeft dat aan Windows door - die reserveert dat geheugen dus voor dat programma. Maar als het programma eenmaal draait, wordt er nieuwe data gegenereerd, en dus wordt er aanvullend geheugen aangevraagd, wat er dan weer bijkomt.\nNormaliter is het echter zo dat het programma geheugen dat niet meer nodig is, ook weer vrijgeeft. Dat laatste stuk wordt nog wel eens vergeten, dus blijft het programma wel steeds meer geheugen opslokken, maar niet meer vrijgeven.\n\nSterker nog, dit was één van de vele bugs die geregeld in Windows ME voorbij kwam. Je kon in veel gevallen het hele systeem laten vastlopen, stomweg door honderd keer het kladblok te openen en gelijk weer af te sluiten. Elke keer werd weer een maar MB geheugen gereserveerd voor dat programma, maar Windows vergat om het weer vrij te geven als het kladblok weer afgesloten werd. Op den duur is het geheugen dus vol en loopt de boel de soep in.\n\n\"Memory leaking\" noemt men dat. Vooral omdat je aangeeft dat het om een VB programma gaat (wat impliceert dat het zelfgebouwd of in ieder geval hobbyspul is) en dat het pas na een paar dagen een probleem wordt, denk ik dat dit je probleem is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...