Ga naar inhoud

Handje onder gedeelde map windows 7


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik heb nu een nieuwe pc erbij, met Windows 7 want aan 8 wilde ik echt niet beginnen.\r\nBen al niet echt blij met het verschil tussen XP en 7 maar oke, er is mee te werken. Valt me al bijzonder tegen dat bijv. de ondersteuning voor een usb keyboard aangesloten via een KVM op een bepaalde game problemen geeft.\r\nDan begint mijn figuurtje om de have klap opeens te strafen, of achteruit te lopen en blijft dat ook doen, zonder dat ik daarvoor op toetsen gedrukt heb. Als ik dan wat bewegingstoetsen achter elkaar in ram dan stopt het op een gegeven moment wel weer, maar daar is dus niet mee te werken in een 3d shooter.\r\nMet een rechtstreeks aangesloten ps/2 keyboard is dat probleem niet. En in XP gebeurt het heel af en toe dat het mannetje gaat liggen, maar dat is dan ook alles.\r\n\r\nAnyway, dat is ook een probleem, maar is hier off-topic.:)\r\n\r\nVannacht moest ik iets overzetten en heb een map gedeeld. Even in de verkenner gecontroleerd of ie gedeeld was en dat was niet te zien.\r\nIn XP krijg je mooi zo\'n handje onder de map als deze gedeeld is. Nu zag ik geen verschil tussen een gewone en een gedeelde map (nja, slechte ogen, kleine icoontjes, kan het ook aan liggen), maar is het ook mogelijk dat er gewoon weer een handje onder komt om aan te geven dat de map gedeeld is?\r\nWant ik hou van duidelijkheid en die duidelijkheid is er nu niet.
Link naar reactie
Gewoon superbelachelijk dat ze zoiets duidelijks weer veranderen in iets onzinnigs, typisch Microsuf weer.... pfffftttt....\r\nJa ik kan misschien dat pictogram wijzigen maar dat zou dan per share moeten gebeuren. Ik ben dus meer op zoek naar een systemwide oplossing, iets wat ik een keer ergens wijzig en dan dus altijd van toepassing is.
Link naar reactie
[QUOTE=Jeroentje94;629772]Daar staat het nu. Nu moet je inderdaad iedere folder aflopen. Wist je trouwens dat in Windows 7 de map Users standaard gedeeld is? Een gigantisch beveiligingslek vind ik. Open command promt maar eens als admin en typ: net share\r\nVoila, een overzicht van alles wat gedeeld is.[/QUOTE]\r\n\r\nJa, als jij dat opent met jou beheerdersaccount heb jij toegang tot die gegevens, andere gebruikers pas als ze jou account hebben kunnen hacken of jij ze die rechten gaf, wat is je probleem?\r\n\r\nEn wie kunnen er dan extern in jou gebruikersmappen neuzen?\r\nAls dat het geval is spreek je van een lek.\r\nVerder is standaard in windows 7 je gebruikersmap alleen gemachtigt voor de administrator, de beheerdersaccount en SYSTEM, andere machtigingen kan je eventueel invoeren, en bij delen moet je ook toestemming geven.\r\nJe geeft dan toestemming aan gebruikers in een netwerk die jij vertrouwd aan mappen die jij wil.\r\nPas als je windows en je firewall toelaat dat er onbekenden in jou mappen kunnen komen spreek je van een lek.\r\nHeb je die ervaring al in windows 7? Dat er onbekenden in jou mappen zitten en bij jou bestanden kunnen komen waar van jij dat niet wil?\r\n\r\nIs het trouwens de bedoeling dat je bestanden in een netwerk deelt?\r\nIs het de bedoeling ook dat je printers deelt in een netwerk?\r\n\r\nAls dat je bedoeling is zo windows te gebruiken is het zeker zaak alles te leren over een thuis- bedrijfsnetwerk gebruiken in windows 7.\r\nMaak je daar geen gebruik van is alles wat met delen te maken heeft in windows uit te schakelen.\r\n\r\nDe woordjes dat windows lek is, klinkt wel leuk, mysterieus, spannend enzo, maar wat schiet je er voor jezelf nu mee op?
Link naar reactie
[QUOTE]Ben al niet echt blij met het verschil tussen XP en 7 maar oke, er is mee te werken.[/QUOTE]\r\nAls je wat langer met W7 werkt dan zul je zien dat W7 beter is. Wat dat eigenaar, beheer en machtigingenbeleid betreft is het in W7 slecht, waardeloos en onnavolgbaar, maar dat willen mensen niet graag toegeven. Er zijn maar heel weinig mensen die daar echt uitkomen.
Link naar reactie
@ethernal flame\nAls ik mijn laptop opstart, naar netwerken ga, mijn desktop PC open en de map Users open kan ik bij al mijn persoonlijke gegevens. Dus als iemand in je netwerk komt (niet zo moeilijk, genoeg hackspullen verkrijgbaar) kan die bij als je persoonlijke gegevens. Nee dank je. Dus die Shared van de map afhalen is het eerste wat ik doe nadat ik Windows heb geïnstalleerd.\n\nWij hebben nu een onzichtbaar netwerk beveiligd met WPA-2 PSK. Je ziet het netwerk niet, je moet het dus handmatig aanmaken, de naam EN het wachtwoord weten. Dat voelt wel een stukje prettiger.
Link naar reactie
Als je in Computer onder Netwerk op je eigen computer klikt kun je zien wat er op je eigen computer gedeeld is. Maar het ontbrekende handje is op zich wel jammer.\n\nMaar ik geloof wel dat het delen onder W7 Home en W7 Pro een groot verschil is. Tenminste, onder Pro heb ik nergens last van. Het werkt wel anders dan in XP, maar niet ingewikkelder ofzo.
Link naar reactie
@Jeroentje: Bedankt, maar het maakt de zaak gewoon onnodig onduidelijk, typisch windows.\r\nIk blijf ook van mening dat ze in windows 7 ook andere dingen onnodig moeilijker hebben gemaakt waaronder die netwerkomgeving.\r\nV.w.b. dat \"net share\" commando wat je zegt, dat is geen beveiligingslek. Doe hetzelfde maar eens in windows XP dan gebeurt dat ook. Als administrator krijg je de admin shares te zien en in NT/2K/XP is dat gewoon elke drive. Vandaar ook dat het (zeker voordat SP1 uit kwam, maar nog steeds trouwens) zo belangrijk was om een wachtwoord aan te maken.\r\n\r\n@Hulk: Wat vind je dan beter aan windows 7 als je dat machtigingen beleid even naast je neer legt? Ik zie daar juist trouwens geen verschil in met windows 7. Dat werkt het zelfde als je daar het eenvoudig delen van mappen en bestanden uitschakeld.\r\nDe beveiliging van windows 7 is ondanks dat het irritant is juist een verbeterpunt, voor de rest heb ik er nog steeds niets aan kunnen ontdekken wat beter is dan XP.\r\n\r\n@Foobar: Er zijn zeker dingen die anders zijn waarvan ik sommige iets omslachtiger vind en dat maakt het mijns inziens voor een leek ingewikkelder. Ik begrijp ook het hele omgooien van een goed werkend systeem niet.\r\nEr wordt ook gezegd dat windows 7 nu directx11 heeft en dat je 10 en 9 niet meer nodig hebt en dat alles er onder draait. Ja worst! Diverse d3d bestanden missen dan gewoon, dus als je niet toch de websetup van directx draait, ga je krijgen dat bepaalde games gewoonweg niet werken.\r\nDan moet je als Microsoft niet gaan lopen roepen dat je geen directx meer hoeft te installeren. Zo noem ik dus maar iets.\r\n\r\nAnyway, dat is allemaal nogal off-topic. Ook dit delen door dat handje weg te nemen onder de shares, is gewoon zaken nodeloos ingewikkeld en onduidelijk maken.\r\nDan moet je toch wel van -heel- goede huize komen om ons duidelijk te maken wat het voordeel is van het weghalen van dat handje. Windows 7 moest toch eenvoudiger worden voor de gebruiker? Yeah right, niet dus.:(\r\nVeel is gewenning, maar er zit genoeg in wat gewoon ondoordacht gewijzigd is en daarmee onduidelijk gemaakt.\r\n\r\nHet zou Microsoft sieren als je ze een oplossing zouden maken zodat de handjes onder shares weer terug kwamen.\r\n\r\nEdit: Ik vraag me af of het er toch niet gewoon zou moeten zijn.\r\nEr is zelfs een hotfix voor: \r\n[url]http://support.microsoft.com/kb/2291175[/url]\r\n\r\nAlleen werkt die hotfix niet en de oplossing op die pagina is helemaal niet aanwezig, althans niet in home premium.
Link naar reactie
[QUOTE]De beveiliging van windows 7 is ondanks dat het irritant is juist een verbeterpunt, voor de rest heb ik er nog steeds niets aan kunnen ontdekken wat beter is dan XP.[/QUOTE]\r\n\r\nIk heb al meerdere keren op fora voorgelegd dat ik geen toegang heb tot bepaalde mappen en als je dan ziet welke antwoorden je krijgt en heel vaak is de zaak niet op te lossen wat je ook doet en wat de deskundigen ook doen. Is dat dan de bedoeling, spreek je dan van een betere beveiliging?\r\n\r\nHeel klein voorbeeld. In WXP kon je met een registersleutel toevoegen \'Met Firefox openen\' toevoegen aan het rechtermuisknop contextmenu. In W7 heb ik echter geen toegang tot die Shell. Wat je ook doet en doe er maar een week over en er zijn deskunkundigen bij geweest, het is niemand gelukt!\r\n\r\nWat ik met name beter vind in W7 is de toegang tot de adresbalk (wisselen van mappen) en dan de mappen tegen de zijkanten en bovenscherm knikkeren. Dan kun je goed met de vensters werken.\r\n\r\nWeet niet of je [URL=\"http://www.computing.net/answers/windows-7/set-up-a-folder-with-godmode-in-windows-7/745.html\"]deze[/URL] al kent.
Link naar reactie
Toegang tot de adresbalk voor wisselen van mappen en mappen tegen zijkanten en bovenscherm knikkeren? Dat begrijp ik niet helemaal. Ik kan mappen in XP ook overal op het bureaublad zetten waar ik ze wil, of bedoel je dat niet?\r\n\r\nDie Godmode dingens had ik al eens gezien ja.\r\nBen wel van plan nu om [url=http://classicshell.sourceforge.net/]ClassicShell[/url] te installeren. Daar hoef je niet alles van te gebruiken, maar in dat tooltje kun je bijv. wel weer dat handje onder de share aan zetten.\r\nMaar er kan meer mee. Lijkt wel een soort van TweakUI maar dan voor windows 7.:)\r\nStraks of morgen maar eens downloaden en proberen.
Link naar reactie
In de adresbalk kan je snel naar de voorgaande mappen door er op te klikken. Je krijgt een half venster en kunt dus twee vensters exact naast elkaar plaatsen. Bovenkant is weer volledig scherm. Ik gebruik dat vaak omdat ik van het ene venster naar het andere verplaats en ik moet wel alles goed in beeld hebben. Ik kan nu met W7 beter en vlotter werken. XP staat op de oude pc maar ik zou niet terug willen. \r\n\r\n E:\\INDEX\\CULTUUR\\AMUSEMENT\\FEEST\\CARNAVAL\r\n\r\nDat principe van ClassicShell werk ik helemaal niet meer mee. Ik heb alle toepassingen gegroepeerd per map op het bureaublad. Die indeling/onderwerpen kun je zelf maken.
Link naar reactie
Aha, ja dan ligt het er natuurlijk een beetje aan wat je ermee doet. Ik heb ook wel groeperingen gemaakt van bepaalde toepassingen maar doe toch ook nog de nodige verschillende dingen.\r\nDat wat je boven uitlegt met een half venster en bovenkant volledig scherm begrijp ik nog steeds niet helemaal, zou ik eens een screenshot van moeten zien.\r\n\r\nIn de adresbalk terug naar vorige mappen (tenminste als je een directorystructuur volgt) kan in XP ook.\r\n\r\nWaar ik ook moeite mee heb is het feit dat ik het bureau blad niet zo eenvoudig aan mijn smaak kan aanpassen als ik dat graag zou willen en ook kan in XP.\r\n\r\nDe ClassicShell hoef ik in principe ook niet, ik wil dat hooguit gebruiken om dat handje weer terug te krijgen op shared mappen. Was net een beetje gaan rondneuzen op internet en daar is een heel draadje ook van specialisten die het weghalen hiervan verguizen, temeer om de reden die Microsoft noemt. Dat ene handje weghalen geeft geen snelheidswinst en het gaat ten koste van overzichtelijkheid, eenvoud en hierdoor ook veiligheid en dat vinden er dus velen.
Link naar reactie
[QUOTE=Jeroentje94;629789]@ethernal flame\r\nAls ik mijn laptop opstart, naar netwerken ga, mijn desktop PC open en de map Users open kan ik bij al mijn persoonlijke gegevens. Dus als iemand in je netwerk komt (niet zo moeilijk, genoeg hackspullen verkrijgbaar) kan die bij als je persoonlijke gegevens. Nee dank je. Dus die Shared van de map afhalen is het eerste wat ik doe nadat ik Windows heb geïnstalleerd.\r\n\r\nWij hebben nu een onzichtbaar netwerk beveiligd met WPA-2 PSK. Je ziet het netwerk niet, je moet het dus handmatig aanmaken, de naam EN het wachtwoord weten. Dat voelt wel een stukje prettiger.[/QUOTE]\r\n\r\nDat zou betekenen dat jij accounts aan je netwerk toevoegd die je niet vertrouwd?\r\nDat er dan accounts je netwerk in kunnen van mensen die hacktools gebruiken?\r\nZoiets als Backtrack?\r\nMaar dan heb je met kwaadwillende lieden te maken, of heb je het nu over internet zelf?\r\nIk neem aan dat jij bepaald wie er toegang hebben tot je computer in een netwerk, een netwerk betekend dus niet internet, maar een netwerk van computers in een thuis- of bedrijfsnetwerk.\r\nHet is uiteraard belangrijk dat de computers waarmee je in een netwerk zit ook goede beveiliging hebben, anders loop je wel risico.\r\n\r\nEr zijn ook externe firewalls die je als apparaat tussen je modem en je apparaten kan plaatsen.\r\nZou je dat gebruiken heb je op de computers in je netwerk geen firewall nodig.\r\n\r\nfijne jaarwisseling trouwens alvast. :)
Link naar reactie
[QUOTE=BlackTiger;629807]\r\nV.w.b. dat \"net share\" commando wat je zegt, dat is geen beveiligingslek. Doe hetzelfde maar eens in windows XP dan gebeurt dat ook. Als administrator krijg je de admin shares te zien en in NT/2K/XP is dat gewoon elke drive. Vandaar ook dat het (zeker voordat SP1 uit kwam, maar nog steeds trouwens) zo belangrijk was om een wachtwoord aan te maken.\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nNee, dat is natuurlijk geen lek, gewoon een functie. Dat bedoelde ik ook niet. Dat was een tip van \'hier kan je zien wat je gedeeld hebt\'. Hoef je (in Windows 7) niet te zoeken naar die gedeelde map.\r\n\r\n[QUOTE=ethernal flame;629834]Dat zou betekenen dat jij accounts aan je netwerk toevoegd die je niet vertrouwd?\r\n[/QUOTE]\r\nUiteraard niet...\r\n[QUOTE=ethernal flame;629834]\r\nDat er dan accounts je netwerk in kunnen van mensen die hacktools gebruiken?\r\nZoiets als Backtrack?\r\n[/QUOTE]\r\nDat kan altijd, hoe goed je het ook afschermt. Zelf doe ik dit niet, dus heb ik nog nooit gehoord van zoiets als Backtrack ofzo en ik ga er ook geen moeite in stoppen uit te zoeken wat het is en hoe het werkt.\r\n[QUOTE=ethernal flame;629834]\r\nMaar dan heb je met kwaadwillende lieden te maken, of heb je het nu over internet zelf?\r\n[/QUOTE]\r\nKwaadwillende lieden. Zo onduidelijk was ik nou ook weer niet, toch? :p\r\n[QUOTE=ethernal flame;629834]\r\nIk neem aan dat jij bepaald wie er toegang hebben tot je computer in een netwerk, een netwerk betekend dus niet internet, maar een netwerk van computers in een thuis- of bedrijfsnetwerk.\r\nHet is uiteraard belangrijk dat de computers waarmee je in een netwerk zit ook goede beveiliging hebben, anders loop je wel risico.\r\n[/QUOTE]\r\n\r\nHet enige wat ik even wilde verduidelijken was; als er iemand in je netwerk weet te komen, of je hebt een nieuwsgierig persoon in je familie o.i.d. dan kan diegene standaard bij je bestanden, tenzij je dit wijzigt. Dit is voor mij niet te begrijpen en ook daarom een \'lek\'.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...