Ga naar inhoud

melding bugcode usb driver


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik zou het anders aanpakken - de meest waarschijnlijke oorzaak zit hem volgens mij in een apparaat dat je op USB aangesloten hebt. Dat kan een externe HDD zijn, maar voor hetzelfde geld is je toetsenbord of je muis de boosdoener. Ik zou alles eens loshalen en dan met een ander toetsenbord en een andere muis kijken of het probleem nog steeds voorkomt. Als het dan weg is, ga je één voor één de verschillende USB apparaten weer aansluiten. Je komt er dan snel genoeg achter of het een USB-apparaat is en, zo ja, welk.
Link naar reactie
ben benieuwd hoe je \" alle drivers hebt bijgewerkt\".\r\ngaat om een usb-probleem, en daar zijn niet echt losse drivers voor, tenzij je praat over een moederbord uit de win98 tijd.....\r\nusb problemen altijd alsvolgt tackelen:\r\n- koppel alle usb-aparaten af\r\n- configuratiescherm (- systeem - hardware) - apparaatbeheer\r\n- als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.\r\n- selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor: installatie ongedaan maken\r\n- werk zo alle usbvermeldingen af\r\n- herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.\r\n- daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.\r\n(nb: onder sommige vistas wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. \r\ndat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. belangrijk: werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.)
Link naar reactie
De foutcode in het logboek kan je laten inzien welk bestand of programma het probleem veroorzaakt met de foutcode erbij, dus in het logboek toch maar even kijken zoals eerder al voorgesteld.\r\nWeet je nog wanneer je je laatste blauwe scherm had?\r\nDan kan je in het logboek wat makkelijker de fout opsporen omdat er datum en tijd bij vermeld wordt.\r\nUiteraard gaat het dan om een fout als je onder niveau kijkt.\r\nDie fout opsporen is lastiger als je niet meer precies weet wanneer de fout zich voordeed.\r\nProbeer eens een andere muis, in jou geval het enige usb apparaat die aan je laptop is aangesloten.\r\nOok al deed je muis het altijd goed, alles kan een keer stuk gaan, ook je muis die het altijd goed deed.\r\nApparaatbeheer ook bekeken?\r\nIs daar niks vreemds te zien bij de drivers van je muis?\r\n\r\nOp een blauw scherm is een foutcode te zien, handig om die eens op te schrijven bij het zoeken naar de oorzaak.\r\nWil je dat de computer niet opnieuw opstart wanneer er een blauw scherm komt om de foutcode te noteren, dan ga je naar het configuratiescherm/Systeem en klik je in het linkerdeel op Geavanceerde systeeminstellingen.\r\nDan ga je naar tabblad Geavanceerd en klik op de knop Bewerken achter Opstart en herstelinstellingen.\r\nDaar vink je \"De computer automatisch opnieuw opstarten\" uit.
Link naar reactie
[QUOTE=falstring;627101]ben benieuwd hoe je \" alle drivers hebt bijgewerkt\".\r\ngaat om een usb-probleem, en daar zijn niet echt losse drivers voor, tenzij je praat over een moederbord uit de win98 tijd.....\r\nusb problemen altijd alsvolgt tackelen:\r\n- koppel alle usb-aparaten af\r\n- configuratiescherm (- systeem - hardware) - apparaatbeheer\r\n- als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.\r\n- selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor: installatie ongedaan maken\r\n- werk zo alle usbvermeldingen af\r\n- herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.\r\n- daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.\r\n(nb: onder sommige vistas wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. \r\ndat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. belangrijk: werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.)[/QUOTE]\r\n\r\naf en toe geeft de laptop ook de melding \"samengesteld usb apparaat wordt niet door windows erkend\", die is dan bij apparaatbeheer ook donkerzwart gedrukt. \r\n\r\nals ik die dan doet zoals hierboven, zou het dan over zijn?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...