Ga naar inhoud

speciale tekens


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Kijk eens naar de toets links van de Enter-toets...\nJa, dat is de knop met het enkele en het dubbele aanhalingsteken. Die knop gebruik je om het accent aigu (niet ecu...) te typen en om de umlaut te maken.\n\nAccent aigu: é = \' + e. Typ dus eerst het enkele aanhalingsteken, dan de e.\nUmlaut: ü = \" + U. Typ dus eerst het dubbele aanhalingsteken en dan de u.\n\nLet op: nadat je op de toets met het aanhalingsteken hebt gedrukt, zie je nog niets. Pas wanneer je daarna op een klinker (a,e, o, i, u) hebt gedrukt, krijg je de verlangde letter plus het accent/umlaut.
Link naar reactie
[QUOTE=porrelaar;604515]Kijk eens naar de toets links van de Enter-toets...\r\nJa, dat is de knop met het enkele en het dubbele aanhalingsteken. Die knop gebruik je om het accent aigu (niet ecu...) te typen en om de umlaut te maken.\r\n\r\nAccent aigu: é = \' + e. Typ dus eerst het enkele aanhalingsteken, dan de e.\r\nUmlaut: ü = \" + U. Typ dus eerst het dubbele aanhalingsteken en dan de u.\r\n\r\nLet op: nadat je op de toets met het aanhalingsteken hebt gedrukt, zie je nog niets. Pas wanneer je daarna op een klinker (a,e, o, i, u) hebt gedrukt, krijg je de verlangde letter plus het accent/umlaut.[/QUOTE]\r\n\r\nGoede vondst! Accent aigu is reeds gevonden, nu de Umlaut nog. Hoe kom je er zo op? Zelfs Acer wist er geen oplossing voor en kwam met uiterst ingewikkelde constructies.
Link naar reactie
Umlaut? Die staat toch al vermeld?\r\n[quote=porrelaar]Umlaut: ü = \" + U. Typ dus eerst het dubbele aanhalingsteken en dan de u.[/quote]\r\nDubbele aanhalingstekens noemen wij ook wel \"trema\", dus dezelfde haakjes al snu om trema heen staan. Die type je eerst en dan de u of de a of wel teken je dan ook gebruiken wilt.\r\n\r\nEuroteken is ook over het algemeen rechter alt toets en dan de 5.\r\nDat zijn bekende tekens, al jaren zo in gebruik, bij de meeste mensen wel bekend. Vreemd dat Acer zoiets niet wist.
Link naar reactie
Ook handig om te vermelden is dat als er (standaard) meerdere keyboards geïnstalleerd staan, het effect van wat boven geschreven is kan afwijken als [B]niet[/B] Verenigde Staten (Internationaal) van die geïnstalleerden ingesteld hebt.\nOp een normaal toetsenbord met Windows standaard instellingen (dacht ik) kan je schakelen tussen meerdere toetsenborden (als er meerderen geïnstalleerd staan dus) door de [U]linker Ctrl+Shift[/U] te drukken, een handeling die nogal snel als vergissing wordt gedaan.\n\nAls je een toetsenbord icoontje in je taakbalk hebt staan kan je je aanwijzer er op zetten om te zien welke staat ingesteld.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;604577]Ook handig om te vermelden is dat als er (standaard) meerdere keyboards geïnstalleerd staan, het effect van wat boven geschreven is kan afwijken als [B]niet[/B] Verenigde Staten (Internationaal) van die geïnstalleerden ingesteld hebt.\r\nOp een normaal toetsenbord met Windows standaard instellingen (dacht ik) kan je schakelen tussen meerdere toetsenborden (als er meerderen geïnstalleerd staan dus) door de [U]linker Ctrl+Shift[/U] te drukken, een handeling die nogal snel als vergissing wordt gedaan.\r\n\r\nAls je een toetsenbord icoontje in je taakbalk hebt staan kan je je aanwijzer er op zetten om te zien welke staat ingesteld.[/QUOTE]\r\n\r\nAch, dat plotseling verschijnde trema komt daardoor! Heb ik een probleem minder.... \r\nBedankt voor alle uitleg. Jojoba
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...