Ga naar inhoud

Wat is dit


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Het bestand ctfmon.exe is een regulier windows bestand, als het op de normale plaats staan (c:\\windows\\system32). Het komt echter regelmatig voor, dat virussen een geldige bestandsnaam gebruiken, maar dan op een andere plek zitten. Erg verdacht zijn bijvoorbeeld de prullenbak of temp mappen. Zoek op ctfmon.exe en verwijder alles wat niet op de juiste plaats staat.
Link naar reactie
[url]http://www.nucia.eu/forum/showpost.php?p=629716&postcount=2[/url]\r\n\r\nTS heeft hetzelfde probleem ook op Nucia gepost, en daar is de vraag gesteld waar deze geholpen wil worden (op Nucia of CI), en marivermeer gaf daar aan dat dat op Nucia is. \r\n\r\nDus gaarne geen adviezen over handelingen, of als ze gegeven worden wil marivermeer die dan zeker negeren tot er uitsluitsel is op het Nucia forum ?
Link naar reactie
Nou Niek, je brengt je motor ook niet naar twee garages tegelijk :D\n\nHet gaat er bij malware-verwijdering om om een bepaalde volgorde te houden, en dat kan je beter niet op twee plaatsen tegelijk doen, want dan heeft het loglezen helemaal geen nut.\nOok komt het regelmatig voor dat de TS niet goed uit elkaar houdt wat bij de ene wel- en bij de andere niet vermeld of gedaan is. Dan krijg je op het ene forum teksten die nergens op slaan, behalve op dat wat op het andere forum geschreven is.\n\nAls de TS nu dat bestand op de verkeerde plaats vindt en weghaalt, dan kunnen er nog resten achter zijn gebleven in het register, maar op Nucia kan het dan zijn dat HijackThis (of een andere scanner) het niet meer waarneemt omdat die executable niet geladen wordt.\n\nMet een \'gewone\' fout is het nog wel te doen, met toch ook wel risico, maar malware verwijderen kan je denk ik beter op één plaats doen. Werkt het daar niet, dan kan je het ergens anders proberen.\n\nHet is trouwens niet een kwestie van niet mogen, maar maar van \'alsjeblieft, één tegelijk\', uit respect voor diegene die ergens anders al bezig is, en even geen verstorende handelingen wenst.\n[COLOR=\"White\"].[/COLOR]
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;591749]Waarom mag je een vraag niet op meerdere forum zetten. Maakt toch niets uit. Als de oplossing er maar komt. \n\nNiek[/QUOTE]\nHet mag natuurlijk wel, maar op Nucia is het zo druk dat de helpers liever hun tijd gericht besteden. Als dan een hulpvrager ook nog eens op een ander forum hulp vraagt, kunnen de gegeven oplossingen met elkaar in conflict komen, en dan zit je voor Jan met de korte achternaam te werken. Iedere helper heeft nl zo zijn eigen werkwijze.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...