Ga naar inhoud

Windows activeren


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Maak direct na installatie (en activatie) een image van je harde schijf. Dit image kun je later terug zetten in plaats van het opnieuw installeren van Windows. Dan heb je evengoed een verse installatie, maar het hele zaakje is al geactiveerd.\n\nAls je slim bent installeer je ook al alle updates en de software die je toch altijd installeert voordat je een image maakt. Dan heb je dat ook in één keer geregeld.
Link naar reactie
WINDOWS XP \r\nOpnieuw activeren vermijden \r\n\r\nElke Windows XP-gebruiker is bekend met de productactivering, waarbij een exemplaar van Windows wordt \'gekoppeld\' aan de computer waarop het is geïnstalleerd, Dit voorkomt het kopiëren van het besturingssysteem, maar zorgt ook voor extra werk wanneer u de computer eens grondig schoonmaakt en het besturingssysteem opnieuw installeert. Heractiveren is dan nodig. Met een slimme truc omzeilt u dit. Klik op Start, Uitvoeren en typ [B]%systemroot%\\system32[/B]. In het venster van de Windows Verkenner kopieert u de bestanden [B]wpa.dbl [/B]en [B]wpa.bak [/B]naar een lege diskette. Hierna kunt u het besturingssysteem verwijderen, de schijf formatteren en Windows XP Setup opnieuw starten. Wanneer wordt gevraagd om te activeren, weigert u dit. Start de computer opnieuw op terwijl u op [B]F8[/B] drukt. [B]Het menu Geavanceerde opstartopties verschijnt[/B]. Kies voor [B]Veilige modus[/B]. In Windows XP aanbeland, klikt u wederom op Start, Uitvoeren en typt u [B]%systemroot%\\system32[/B]. Geef de bestaande bestanden [B]wpa.dbl [/B]en [B]wpa.bak [/B]een andere naam en kopieer vervolgens de oorspronkelijke twee bestanden van de diskette naar deze map. Start Windows XP opnieuw op. \r\nUw exemplaar is geactiveerd. Natuurlijk werkt deze truc alleen als u de computer tussentijds niet hardwarematig aanpast.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[QUOTE=guusburg;542147]WINDOWS XP \r\nOpnieuw activeren vermijden \r\n\r\nElke Windows XP-gebruiker is bekend met de productactivering, waarbij een exemplaar van Windows wordt \'gekoppeld\' aan de computer waarop het is geïnstalleerd, Dit voorkomt het kopiëren van het besturingssysteem, maar zorgt ook voor extra werk wanneer u de computer eens grondig schoonmaakt en het besturingssysteem opnieuw installeert. Heractiveren is dan nodig. Met een slimme truc omzeilt u dit. Klik op Start, Uitvoeren en typ [B]%systemroot%\\system32[/B]. In het venster van de Windows Verkenner kopieert u de bestanden [B]wpa.dbl [/B]en [B]wpa.bak [/B]naar een lege diskette. Hierna kunt u het besturingssysteem verwijderen, de schijf formatteren en Windows XP Setup opnieuw starten. Wanneer wordt gevraagd om te activeren, weigert u dit. Start de computer opnieuw op terwijl u op [B]F8[/B] drukt. [B]Het menu Geavanceerde opstartopties verschijnt[/B]. Kies voor [B]Veilige modus[/B]. In Windows XP aanbeland, klikt u wederom op Start, Uitvoeren en typt u [B]%systemroot%\\system32[/B]. Geef de bestaande bestanden [B]wpa.dbl [/B]en [B]wpa.bak [/B]een andere naam en kopieer vervolgens de oorspronkelijke twee bestanden van de diskette naar deze map. Start Windows XP opnieuw op. \r\nUw exemplaar is geactiveerd. Natuurlijk werkt deze truc alleen als u de computer tussentijds niet hardwarematig aanpast.[/QUOTE]\r\n\r\nAhum...... Bovenstaande lijkt me ongeveer 20 minuten langer werk als 2 keer klikken om te activeren. \r\nNiek
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...