Ga naar inhoud

Ubuntu voor beginners


Aanbevolen berichten

Ik ben nog een beginner met Ubuntu, maar ik stuit na installatie op een aantal probleempjes... Allereerst weet ik niet hoe ik kan controleren of alle drivers goed zijn geinstalleerd. Ik weet hoe dat in Windows moet (via Device Manager), maar niet in Ubuntu dus.\r\n\r\nTweede probleem is dat ik veel online video bekijk via uitzendinggemist.nl en dat gaat niet vloeiend. Tenminste niet een hele aflevering. Er zitten altijd een paar \'pauzes\' in zeg maar. Zelfde pc met W7 gaat het probleemloos. Ik gebruik hiervoor Firefox 3.5.9 met als plugin Silverlight. Ik gebruik bij W7 de Windows Media Player plugin. Misschien dat dat het probleem is? \r\n\r\nDerde probleem is dat ik in Windows met de BACKSPACE knop altijd weer een pagina terug kan gaan in Firefox, maar dat werkt onder Ubuntu niet. Is daar een andere knop voor?\r\n\r\nAlvast bedankt!
Link naar reactie
Probeer Moonlight eens, de opensource tegenhanger van Silverlight ontwickeld door Novell. \r\n[url]http://www.go-mono.com/moonlight/[/url]\r\nDe backspace voor pagina terug? Dat werkt hier wel in Gentoo (Firefox 3.6.3).\r\nDe drivers van Ubuntu zitten in de Linux kernel verwerkt. Enkel voor 3d accerlatie voor nVidia an ATi kaarten is een aparte driver vereist in een standaard Ubuntu instalatie. \r\nAls je toch geïntereseerd bent in wat voor een driver de Linux kernel gebruikt, voer:\r\n[code]\r\nsudo lspci -k \r\n[/code]\r\nuit in een terminal.
Link naar reactie
Inmiddels moonlight en totem geinstalleerd. De non-free codecs heb ik w64 geinstalleerd (ik heb ubuntu 64 bit geinstalleerd). Echter, ik wilde bijvoorbeeld de livestream van Pauw en Witteman vandaag bekijken en dat lukt niet. Hij pakte automatisch Totem, maar hij bleef steken op \"transferring data from livestreams.omroep.nl\" en dan na een tijdje stond er \"stopped\" onderin. Meerdere malen geprobeerd. \nIk probeer ook een nieuwere versie van Firefox te krijgen, maar zie geen update mogelijkheid. Nogmaals, ik ben een beginner, dus ik weet echt bar weinig van Ubuntu.
Link naar reactie
Start firefox op en ga naar Bewerken -> Voorkeuren -> Toepassingen en zoek naar Windows Media-video en zet deze op Mplayer en pas toe.\n\nSimpele tutorial (klik voor een vergroting):\nStap 1:\n[URL=http://img101.imageshack.us/i/81289255.png/][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/6450/81289255.th.png[/IMG][/URL]\nStap 2:\n[URL=http://img717.imageshack.us/i/58144328.png/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/1485/58144328.th.png[/IMG][/URL]\nStap 3:\n[URL=http://img153.imageshack.us/i/63354949.png/][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/8713/63354949.th.png[/IMG][/URL]\nStap 4 (niet vergeten toe te passen!):\n[URL=http://img153.imageshack.us/i/60210680.png/][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/1747/60210680.th.png[/IMG][/URL]\n5 Ja hoor, het werkt\n[URL=http://img28.imageshack.us/i/schermafdruk5.png/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/9666/schermafdruk5.th.png[/IMG][/URL]
Link naar reactie
Silverstarme,\n\nErg bedankt voor je tips wederom, maar het lukt allemaal nog niet. Ik zal nog iets meer vertellen over wat ik wil en wat ik geprobeerd heb. \nIk wil vooral uitzendingen bekijken via uitzendinggemist.nl, maar ook livestream via pauwenwitteman.nl en dan ook nog gemiste uitzendingen van De Wereld Draait Door via de site dwdd.vara.nl, want die hebben een betere kwaliteit. \n\nVolgens mij is bij dwdd.vara.nl het bestandstype Flash Video, bij uitzendinggemist.nl kan ik kiezen via hun instelling of ik Silverlight, Windows Media of Quicktime wil en bij de livestream van pauwenwitteman.nl is het volgens mij ASF video. \n\nAlledrie lukken me niet optimaal of helemaal niet in Ubuntu/Firefox. Eerst kreeg ik telkens de verkeerde plugin (Totem) en nu lukt het me ook niet om de juiste plugin te selecteren in Firefox. \n\nHier zijn mijn Preferences van Firefox:\n\n[URL=\"http://img690.imageshack.us/i/screenshotfirefoxprefer.png/\"]http://img690.imageshack.us/i/screenshotfirefoxprefer.png/[/URL]\n\n[URL=\"http://img541.imageshack.us/i/screenshotfirefoxprefer.png/\"]http://img541.imageshack.us/i/screenshotfirefoxprefer.png/[/URL]\n\nHier kun je zien dat ik bij Flash video al de juiste plugin heb geselecteerd, namelijk mplayerplug-in is now gecko.... , maar bij ASF kan ik deze niet eens selecteren. \n\nHet lukt me wel om bij dwdd.vara.nl en bij uitzendinggemist.nl beeld te krijgen, maar het stokt wel altijd een paar keer per uitzending. Bij de livestream van pauwenwitteman.nl is het me nog niet gelukt om beeld te krijgen. \n\nBij voorbaat bedankt voor de reactie.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...