Ga naar inhoud

Nieuwe partitie in windows 7


Aanbevolen berichten

Gegroet,\r\n\r\nHeb sinds een tijdje een laptop met windows 7 (64 bit (of ik daar blij mee moet zijn weet ik niet ))\r\n\r\nEn er is maar 1 schijf aangemaakt van 450 gb (rest wordt gebruikt door recovery date nog iets..)\r\nMaar ik wil nu die een stuk kleiner maken en nieuwe partitie aanmaken voor alle mijn games en stuff op te knallen.\r\nHeb het voor elkaar gekregen om met EASEUS Partition Master 4.1.1 Professional Edition mijn c: schijf kleiner te maken.. MAar van de unloacted space kan ik geen nieuwe schijf maken.. Ik kan niets createn.. En ook windows zelf wil via schijfbeheer niets nieuws aanmaken..\r\nHoe dit op te lossen??
Link naar reactie
Even raden.. een Medion laptop? \r\nNee hoor, maar die heeft dat ook. \r\nIk kan je in elk geval verwijzen naar [url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=61401&highlight=medion[/url]. \r\nDaar lukt het ook niet omdat er op sommige laptops al 4 primaire partities op 1 schijf zijn. (Dat is inclusief (een soms niet zichtbare) recovery partitie etc...\r\nIn post 12 van genoemde treath vertelt de gebruiker hij zij het heeft opgelost.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;519142]Dan moet je waarschijnlijk de systeempartitie tot \'extended\' partitie bombarderen en daarin twee logische stations aanmaken.[/QUOTE]\r\n\r\nMM, en hoe doe ik dat precies dan? En moet ik dan eerst backup maken? Voor het geval vervolgens mijn hele systeem partitie ermee uitscheidt? :P\r\n\r\nPrachtige tip (not): wou system een logical station maken en vervolgens start mijn laptop niet meer op.
Link naar reactie
Belangrijk is wel, dat je een beetje weet waar je mee bezig bent, als je zoiets probeert. \r\nZodra je aan partities of schijven gaat rommelen, maak eerst een backup. Trouwens toch wel handig, want er kan ook ineens iets mis gaan.\r\n \r\nAls je laptop nu niet meer opstart, kan je met een andere pc een cd downloaden en als ISO branden van BartPE. Daar kan je dan vanaf opstarten met de laptop en je data backuppen naar een externe harde schijf.\r\n\r\nAlles lezen over BartPE kan je daar: [url]http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html[/url]\r\n\r\nAls je hulp nodig hebt bij het backuppen, hoor ik het graag. Denk bij het backuppen om mail, favorieten en de map \"Mijn documenten\" in de map \"Gebruikers\". Verder mappen die je zelf gemaakt hebt op andere lokaties. \r\n\r\nAls je zeker weet, dat je alles hebt gebackupped, (ook de andere partities) kan je in de handleiding bij \"recovery\" lezen hoe je de laptop opnieuw kan installeren. (Vaak moet je bij het opstarten van de HP laptop F10 dan indrukken.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;519199]Belangrijk is wel, dat je een beetje weet waar je mee bezig bent, als je zoiets probeert. \nZodra je aan partities of schijven gaat rommelen, maak eerst een backup. Trouwens toch wel handig, want er kan ook ineens iets mis gaan.\n \nAls je laptop nu niet meer opstart, kan je met een andere pc een cd downloaden en als ISO branden van BartPE. Daar kan je dan vanaf opstarten met de laptop en je data backuppen naar een externe harde schijf.\n\nAlles lezen over BartPE kan je daar: [url]http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html[/url]\n\nAls je hulp nodig hebt bij het backuppen, hoor ik het graag. Denk bij het backuppen om mail, favorieten en de map \"Mijn documenten\" in de map \"Gebruikers\". Verder mappen die je zelf gemaakt hebt op andere lokaties. \n\nAls je zeker weet, dat je alles hebt gebackupped, (ook de andere partities) kan je in de handleiding bij \"recovery\" lezen hoe je de laptop opnieuw kan installeren. (Vaak moet je bij het opstarten van de HP laptop F10 dan indrukken.\n\nNiek[/QUOTE]\n\nBen nu aan het recoveren met de software die is bijgeleverd. Heb via opdrachtpromp backup gemaakt van 2 belangerijke bestanden op een usb stick.\n\nMM dit wordt een hele dure grap.. Ook herstellen lukt niet..\nDag dag 800 euro..
Link naar reactie
[QUOTE=Sonnie;519201]Ben nu aan het recoveren met de software die is bijgeleverd. Heb via opdrachtpromp backup gemaakt van 2 belangerijke bestanden op een usb stick.\r\n\r\nMM dit wordt een hele dure grap.. Ook herstellen lukt niet..\r\nDag dag 800 euro..[/QUOTE]\r\n\r\nIk neem aan dat je geen recovery DVD\'s hebt aangemaakt na aanschaf? Anders plaats je die en start je daarvanaf op, dan ben je wel al je data kwijt en staat de laptop weer ingesteld zoals je hem kocht.\r\nAnders:\r\n\r\nIk heb hier een dvd van Windows 7 liggen. Op je laptop staat aan de onderzijde het serial van Windows 7. \r\nDus niks 800 euro weg. Komop we laten ons niet kisten. \r\nMet een dvd van Win 7 kan je de laptop altijd weer geinstalleerd krijgen. Daarna de drivers voor jou laptop ophalen bij de fabrikant en je draait weer als een zonnetje.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;519221]Oke gelukkig dan maar weer. Geen 800 euro en geen 200 euro. Trouwens je hebt een licency voor Windows 7, dus je moet dat nooit gaan kopen. Je hebt er nl al voor betaald. Je hebt alleen een leen DVD nodig van iemand die hem heeft. \r\nEhhhhhhhh Maak je nu wel eerst recovery dvd\'s aan?:-)\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nJa dat ga ik doen en een systeemherstel punt maken.
Link naar reactie
Gebruikte vroeger ook altijd Partition Magic.., toen nog van PowerQuest maar sinds een aantal jaren vind ik Paragon : [url]http://www.paragon-software.com/home/hdm-personal/requirements.html[/url] voor beginners heel erg gebruiksvriendelijk werken.\r\nHad \'t een tijdje geleden aan een collega gegeven die \'t zelf voor de 1x probeerde voor haar nieuwe laptop..., \" \'t wees z\'n eigen uit en ging vanzelf...\" ...zei ze er nog over..!\r\n\r\nGrtz
Link naar reactie
[QUOTE=Sonnie;519166]\nPrachtige tip (not): wou system een logical station maken en vervolgens start mijn laptop niet meer op.[/QUOTE]\n[I]System[/I] is de partitie waar Windows op staat, en MOET een primaire partitie zijn (één van de maximaal vier), en mag geen station in een extended partitie zijn, wat een logisch station is.\n\nJe kan hooguit de primaire partitie waar Windows op staat kleiner maken (maar hoe dan ook zijn \'primaire status\' behouden), en daarna met de vrij gekomen ruimte gaan stoeien.\n\n[QUOTE=Sonnie;519230]Ja dat ga ik doen en [B]een systeemherstel punt maken[/B].[/QUOTE]\nBedoel je in Windows ?\nDat is goed, maar eh.... die helpen GEEN FLUIT tegen geworstel met partities hoor ! Zo\'n herstelpunt speelt zich helemaal binnen de bestaande partities-, en binnen Windows af, en als de partitie van Windows verandert... dan zit je vast.
Link naar reactie
Nu breekt mijn klomp. Ontdekte dat ik na de recovery, was vergeten om de schijfruimte weer toe te voegen aan mijn c schijf. Wou dat doen en probeerde voor de grap of ik er een schijf van kon maken.\r\nEn wat schetste mijn verbazing? Het lukte.. Heb nu dus wel een partitie erbij.. Heel weird.\r\nZie dat alle schijven nu dynamisch zijn.. Maar nergens probelemen mee..\r\nMaar ik ben in ieder geval blij..
Link naar reactie
Hmmmm Ik heb daar niet zo heel veel verstand van, maar ik las dit bij Microsoft.: [url]http://support.microsoft.com/kb/314343/nl[/url]\r\nHet komt er op neer, dat als je iets wilt wijzigen in je partities, dat je dan helemaal opnieuw moet beginnen. \r\nAls het mijn laptop was, zo ik, nu er toch nog geen data op staat, het even netjes over doen. \r\nIk vermoed, dat je bij het recoveren toch ook kan kiezen welk soort partities Windows 7 moet aanmaken, bij de geavanceerde schijf opties vlak voordat Win 7 erop gaat.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;519444]Hmmmm Ik heb daar niet zo heel veel verstand van, maar ik las dit bij Microsoft.: [url]http://support.microsoft.com/kb/314343/nl[/url]\r\nHet komt er op neer, dat als je iets wilt wijzigen in je partities, dat je dan helemaal opnieuw moet beginnen. \r\nAls het mijn laptop was, zo ik, nu er toch nog geen data op staat, het even netjes over doen. \r\nIk vermoed, dat je bij het recoveren toch ook kan kiezen welk soort partities Windows 7 moet aanmaken, bij de geavanceerde schijf opties vlak voordat Win 7 erop gaat.\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nAch het werkt.. Dus mij boeit het niet.
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;519444]Hmmmm Ik heb daar niet zo heel veel verstand van, maar ik las dit bij Microsoft.: [url]http://support.microsoft.com/kb/314343/nl[/url]\r\nHet komt er op neer, dat als je iets wilt wijzigen in je partities, dat je dan helemaal opnieuw moet beginnen.[/QUOTE]\r\nVan [I]standaard[/I] naar [I]dynamisch[/I] kan zo te zien wel, maar terug niet meer.\r\n\r\nIk weet ook nog niet goed het verschil.
Link naar reactie
Wat leesvoer, @erik.\r\n[url]http://support.microsoft.com/kb/314343/nl[/url]\r\n[url]http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc757696(WS.10).aspx[/url]\r\n\r\n\r\nOmzetten kan wel hoor.\r\n[url]http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html[/url]\r\nWerkt natuurlijk niet indien er meer dan 4 dynamische volumes op 1 schijf staan, wat denkelijk nu het geval is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...