Ga naar inhoud

Vista: ruimtegebruik op HDD


Aanbevolen berichten

Hallo! Ik heb een probleempje, mijn HDD zit bijna vol en het komt omdat vista denkt dat er bestanden zijn die er helemaal niet aanwezig zijn op mijn HDD. Deze verkeerde berekeningen van geheugengebruik vindt plaats in de map \'\'gebruikers\'\'. Ik zal een paar screenshots ervan uploaden. Ik heb alles geprobeerd; schijfopruiming, iedere map individueel bekijken etc.\n\n\n\n[url]http://public.bay.livefilestore.com/y1pREB0TBrEb4eXMlPjdiREg3yQ0grEYyk047DLuzKq2OgiJ4xAifyLypxnQ1-SdU-jVOETizSPZ9C6pEQzfT7wKA/fckdup1.jpg[/url]\n\n\n\nHier zegt hij dat de map \'\'Tian Jun\'\' 8,86\'GB inneemt\n[url]http://public.bay.livefilestore.com/y1prOir0Jb-j2XyLxjMWDwTP8KkFiksYPwyfq8cJrI-TPSowxsNiubR8KLfKEbpnR9GPcABAjMt6dVC3JnHuIqnWA/fckdup2.jpg[/url]\n\n\nMaar wanneer ik bij \'\'eigenschappen\'\' kijk zegt hij weer dat de grootte van de map 25,8GB is.\n[url]http://public.bay.livefilestore.com/y1p3fhuX8QqdI1fT_gEoiETCi0ePfAL9P_ZqrbSXiGs7PcWYURuXmFMIfCyVNhCO5bhpcnGOBuhD-dzuX9Qb6RsMg/fckdup3.jpg[/url]\n\n\nAls ik de map \'\'Tian Jun\'\' open en alle bestanden selecteer en vervolgens naar \'\'eigenschappen\'\' kijk, dan is de totale grootte van al die mappen weer 10,3GB.\n[url]http://public.bay.livefilestore.com/y1pec2ZRj9IkckGs1Izw5pgUJntEnaMmoGU3RfnyFk-8cpHoqdDDcoU1YzBERFadGnEaauYrFsCo7s-wpdGPijyAg/fckdup4.jpg[/url]\n\n\nEen vriend van mij raadde me mij aan om een schijfopruiming te doen. Met die optie kon ik volgens de computer wel 6,5GB vrijmaken. Na de schijfopruiming was dat echter niet het geval. Want er was maar 1 gb vrijgemaakt. Ik heb ook nog een het systeem opnieuw gestart.\n[url]http://public.bay.livefilestore.com/y1pu8ySlTsnp2HbgGsMzYxidh8e3TFktyK-YFAd8Vr9GCh2SfLmt94b-d7Q5ggLF1SHlnuGq34kY_WOjvtLEOWVCw/fckdup5.jpg[/url]\n\n\nIk weet nou niet meer wat ik moet doen om die map \'\'Tian Jun\'\' te corrigeren. Dus vraag ik jullie om hulp. Alvast bedankt!
Link naar reactie
Hoe pas ik de discussie aan? Ik kan die optie niet vinden.\n=============================================\nHier is wat informatie wat ik heb vergeten erbij te doen. Ik was namelijk bezig met het uitpakken van een RAR bestand op mijn exHDD van 1TB. De doel locatie was op de exHDD zelf. Maar na het uitpakken zei windows dat er onvoldoende ruimte was op mijn exHDD. Ik had het daarna nog 2 keer geprobeerd, maar die mislukten ook. Dus ging ik naar \'\'Deze computer\'\' en zag ik dat er nog maar 3,38GB op de C-schijf vrij stond. En daarna kwam ik hier. (het bestand wat ik uitpakte was ~4GB)\n\nPlus het zichtbaar maken van de verborgen mappen schijnt niet goed te zijn voor je systeem.
Link naar reactie
[QUOTE=dutch-online;518968]\nop fat 32 kun je geen grote bestanden in 1 keer zetten...[/QUOTE]\nDit gaat om 4 GB bestanden. Fat32 kan bestanden van 4GB max. aan.\n\nDoe in ieder geval een uitgebreide schijfcontrole:\nIk hoop dat het net als bij XP is, n.l. rechtsklik het station, kies \'[I]Eigenschappen - extra - Dit volume op fouten controleren[/I]\'.\nEn in het vervolgvenster twee vinkjes zetten, en de computer herstarten.\nDat zou je iets meer info over een fout op schijf moeten geven want ik neem aan dat dat verschil bij een schijfcontrole opgemerkt wordt.\n\nVerder kan je het freeware programma [url=http://www.jam-software.com/treesize_free/][U]Treesize[/U][/url] voor je gemak installeren, deze kan je sneller een overzicht geven waar de grootste mappen zitten.\n\n(P.s. Wil je bij zo\'n screenshot proberen [I]niet[/I] met Printscrn maar met [B]Alt+Printscrn[/B] te werken zodat [I]alleen het actieve[/I] (Verkenner) venster er op komt. Nu is de afbeelding onnodig groot, en moeten we telkens vergroten om te kunnen lezen ;) )
Link naar reactie
[QUOTE=Leo36;519031]Als de externe HD Fat32 is kun je met het commando convert Fat32 omzetten naar NTFS,\r\nDe bestanden die nu op de Ex. HD staan blijven er gewoon op staan, die worden met het comando CONVERT niet overschreven.[/QUOTE]\r\n\r\nJa, je hebt gelijk. Mijn exHDD is FAT32, maar hoe voer ik die commando uit?\r\n\r\n\r\n@erikdenhouter\r\nOk, bedankt voor de tips. Ik zal het zeker proberen
Link naar reactie
Ben zo vrij geweest om het antwoord van de FAQman van deze site te copieren. \r\n\r\n----De FAQman: Gaat u naar de map \'C:WINDOWSSYSTEM32\'. Hier vindt u de DOS-utility \'CONVERT.EXE\'. Met behulp van de DOS-opdracht \'CONVERT C: ⁄FS:NTFS \' bouwt u C: om van FAT32 naar NTFS. Graag eerst Schijfcontrole, Schijfopruiming, Defragmentatie en een backup van de belangrijkste bestanden.-----\r\n\r\nKijk ook even in de Windows help.. Als je als zoekterm Convert invult vind je alle informatie en zou het geen probleem moeten zijn om de disk van fat32 naar ntfs om te zetten.\r\nMocht het niet lukken graag een berichtje.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...