Ga naar inhoud

geschiedenis verweideren


Aanbevolen berichten

hallo iedereen,\r\nik wist niet echt goed waar ik dit moest plaatsen maar het gaat er even over hoe ik de geschiedenis kan verweideren zodat het onmogelijk is dat iemand ooit nog kan zien welke sites je hebt bezogd.\r\nde gene die vermeld staat bij FAQ is deze methode goed? kan dan echt niemand meer kijken welke site je hebt bezogd echt dat er geen een manier meer is hoe iemand dat zou kunnen kijken?
Link naar reactie
Het beste kun je gebruik maken van CCleaner van Piriform, deze wist de gegevens opdat ze niet te achterhalen zijn. Loop de diverse opties eens na en dan zul je het wel zien. \r\n\r\nCCleaner kan bij de opstart een opschoning uitvoeren, maar daarnaast is het belangrijk toch een opschoning te doen als je de computer afsluit (handmatig). Tijdens het werken op de pc worden namelijk allerlei privacygevoelige informatie op de pc bijgeschreven.\r\n\r\n[quote]Wat is het verschil tussen \"normale\" en \"veilige\" bestandsopschoning. [/quote]\r\nHet verschil tussen een \'normale\' en een \'veilige\' bestandsopschoning is dat bij \'normaal\' de bestanden niet permanent worden verwijderd. Ze zijn met speciale recovery/herstel software nog weer op de harde schijf terug te vinden. \'Veilig\' wil zeggen de bestanden worden overgeschreven, op die manier worden ze onleesbaar en zijn niet te herstellen. Deze optie moet je dus inschakelen. De opschoning duurt iets langer maar is veel veiliger. Je moet dus veilige bestandsopschoning aanvinken, waarbij \'Eenvoudige overschrijving (1 keer) normaal voldoende is. \r\n\r\n[b]Wis vrije ruimte is niet nodig[/b] of anderen moeten over je computer kunnen beschikken of je moet dan wel heel gevoelige informatie daar op hebben staan. [b]Dus daar geen schijven aanvinken.[/b].\r\n\r\n[img]http://forumimages.seniorennet.nl/De%20Hulk/3-20100309-1d5939.jpg[/img]
Link naar reactie
Er worden o.a. een hele berg tijdelijke bestanden op je PC gezet, welke wel gewist worden wanneer je in je browser de geschiedenis wist, maar wissen van de harde schijf betekent nog niet dat iemand die echt wil die bestanden niet kan terug vinden.\n\nJe zou een programma kunnen installeren (b.v. [url=http://www.ss-tools.com/data-eraser/][U]Data Eraser[/U][/url]) welke de lege ruimte op je schijf wist (daar staan ook de \'gewiste bestanden\'), maar zelfs dan zijn er nog een aantal mogelijkheden te bedenken waardoor \'bepaalde\' bezoekjes terug te vinden zijn.\n\nEdit:\nAha, de Hulk heeft CCleaner voor je. Maar het wissen van vrije ruimte is dus wel een extra stap.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...