Ga naar inhoud

Microfoon aansluiting naar RCA.


Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal,\r\n\r\nIk ben van plan een nieuw mengpaneel te kopen nu heeft deze niet meer de Jack Plug ingang voor microfoons maar een RCA ingang.\r\n\r\nIk weet alleen niet waar ik en of ik een verloopje kan krijgen voor deze types. Hieronder nog wat verduidelijkt met een afbeelding:\r\n\r\n[IMG]http://www.soundsavers.com/catalog/images/7543_s.jpg[/IMG]\r\n[U]Het gaat om het einde dus niet de ingang van dit verloopje, het is dus een 6.3 mm jack plug[/U]\r\n\r\nNaar:\r\n\r\n[IMG]http://www.diablocable.com/images/product_images/rca_audio_high_quality_3ft.jpg[/IMG]\r\n[U]Maar 1 zo\'n aansluiting natuurlijk ;)[/U]\r\n\r\n\r\nAlvast Bedankt!\r\n\r\nps. Ik wil deze het liefste in een winkel kopen dan op internet, ten zij jullie een goed en goedkope internet shop hiervoor weten.
Link naar reactie
Wat je moet hebben is zoiets maar dan voor de 6,35 mm jackplug:\n[img]http://www.allekabels.nl/product_images/CABLE-470.JPG[/img]\n\nVoor de grote jack zijn die wat moeilijker te vinden dan voor de mini-jack. Desnoods plug je er nog een extra jack > mini-jack verloopje in.\n\nDe betere elektronicazaak zou je verder moeten kunnen helpen.\n\n\nEDIT:\nwacht heel even, moet je niet zoiets hebben als onderstaand?\n[img]http://www.grindthataxe.de/files/images/160800.medium.jpg[/img]
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;493563]Wat je moet hebben is zoiets maar dan voor de 6,35 mm jackplug:\r\n[img]http://www.allekabels.nl/product_images/CABLE-470.JPG[/img]\r\n\r\nVoor de grote jack zijn die wat moeilijker te vinden dan voor de mini-jack. Desnoods plug je er nog een extra jack > mini-jack verloopje in.\r\n\r\nDe betere elektronicazaak zou je verder moeten kunnen helpen.\r\n\r\n\r\nEDIT:\r\nwacht heel even, moet je niet zoiets hebben als onderstaand?\r\n[img]http://www.grindthataxe.de/files/images/160800.medium.jpg[/img][/QUOTE]\r\n\r\nJa zoiets als het onderste moet ik hebben! :D Waar kan ik dat vinden? Wel is dat mono ipv stereo als je daar nog een oplossing voor hebt :)
Link naar reactie
De stereo-oplossing is de bovenste, maar dan voor 6,3 mm jackplugs. Getoond is voor 3,5 mm mini-jack.\n\nDe onderste kun je vinden bij bijvoorbeeld Conrad (die bovenste ook). Precies wat je moet hebben heb ik niet bij Conrad gezien, maar het kan geen kwaad om wat nauwkeuriger te zoeken.\n\nAndere bron is allekabels.nl. De zoekfunctie van die site is crap, dus dat wordt handmatig tussen honderden kabels zoeken, maar het zou me enigszins verbazen als ze niet hebben wat je zoekt.
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;493606]De stereo-oplossing is de bovenste, maar dan voor 6,3 mm jackplugs. Getoond is voor 3,5 mm mini-jack.\r\n\r\nDe onderste kun je vinden bij bijvoorbeeld Conrad (die bovenste ook). Precies wat je moet hebben heb ik niet bij Conrad gezien, maar het kan geen kwaad om wat nauwkeuriger te zoeken.\r\n\r\nAndere bron is allekabels.nl. De zoekfunctie van die site is crap, dus dat wordt handmatig tussen honderden kabels zoeken, maar het zou me enigszins verbazen als ze niet hebben wat je zoekt.[/QUOTE]\r\n\r\nBedankt alvast!\r\nIk ga even zoeken op die 2, laat nog wel horen of ik het gevonden heb ;-). Is het trouwens aan te raden om een 6,3 mm jack plug naar een 3,5 mm te gebruiken en dan die 3,5 mm met een verloopje naar RCA te zetten?
Link naar reactie
[QUOTE=MalamuteBew;493608]Is het trouwens aan te raden om een 6,3 mm jack plug naar een 3,5 mm te gebruiken en dan die 3,5 mm met een verloopje naar RCA te zetten?[/QUOTE]\r\nNiet echt. Aangezien het een analoog signaal betreft kan iedere verbinding zorgen voor kwaliteitsverlies of ruis. Was meer bedoeld als laatste redmiddel als je echt niet kan vinden wat je zoekt en geen zin heb om zelf iets aan elkaar te solderen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...