Ga naar inhoud

Nieuwe Spiegelreflexcamera aangschaffen.


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nIk ben nieuw op dit forum, en heb een vraag.\r\nIk wil een niewe spiegelreflexcamera aanschaffen.\r\nIk weet wel welke, maar is dit wel een goede keuze?\r\nHet is de canon 450d, ik wil hem [URL=\"http://www.cameratools.nl/NID50001855-artikel/Nikon%20D5000%20KIT%20incl.%20DX%2018-55%20VR.html\"]hier[/URL] kopen.\r\nTips? :D
Link naar reactie
Ik heb hem ook gekocht bij Wehkamp notabene... in de aanbieding.\nGeweldig ding... \nHier kun je zien waar hij momenteel het voordeligst is: [URL=\"http://www.kieskeurig.nl/digitale_spiegelreflexcamera/canon/eos_450d_ef-s_18-55_is_kit/275339/\"]Kieskeurig[/URL]\nHier staan prachtige handleidingen die je heel mooi op weg helpen: [URL]http://www.lbguides.com/cameras/canon/XSi-450D/index.html[/URL]\n\n\'k Zal vragen of Modje deze kan verplaatsen..
Link naar reactie
[QUOTE=Tomdebom;481547]Hallo,\r\n\r\nIk ben nieuw op dit forum, en heb een vraag.\r\nIk wil een niewe spiegelreflexcamera aanschaffen.\r\nIk weet wel welke, maar is dit wel een goede keuze?\r\nHet is de canon 450d, ik wil hem [URL=\"http://www.cameratools.nl/NID50001855-artikel/Nikon%20D5000%20KIT%20incl.%20DX%2018-55%20VR.html\"]hier[/URL] kopen.\r\nTips? :D[/QUOTE]\r\n\r\nHmm, je linkt naar een Nikon 5000? \r\n\r\nLeuke instapcamera. Houd er ook rekening mee dat je minimaal nog een extra accu, geheugenkaart en een tas nodig hebt. \r\n\r\nWaarvoor wil je hem gaan gebruiken? \r\nWelke lenzen wil je verder nog gaan aanschaffen?
Link naar reactie
Tas nodig ???\nExtra accu nodig ???\n \nHelemaal niet nodig !!! Kan hoogstens handig zijn.\nEn geheugen kaartjes kosten tegenwoordig drie keer niks.\n \nWaarvoor wil je de kamera gaan gebruiken ?\nWat denk je om foto\'s mee te maken !!!\n \nWat voor lenzen is ook een overbodige vraag ,want die zijn voor alle merken ongeveer even duur.\n \nEen Canon of een ander merk maakt niet zo veel uit. De prijs is ongeveer gelijk ,en de mogenlijkheden zijn ook ongeveer hetzelfde.\nHet voornaamste voordeel van een Canon is dat er de meeste toebehoren voor te krijgen zijn en uit voorraad zijn te leveren. Ik heb zelf een Pentax ,en daar is het toch iets moeilijker om aan accesoire\'s te komen ,maar die had het voordeel dat er gewone penlite accu\'s in londen.\n \nEr is best wel kans dat een plaatselijke foto zaak voor ongeveer de zelfde prijs kan leveren ,en anders is de Mediamarkt misschien ook wel een optie als die bij je in de buurt zit.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;481773]Tas nodig ???\r\nExtra accu nodig ???\r\n\r\nHelemaal niet nodig !!! Kan hoogstens handig zijn.\r\n[/quote] Nog nooit zonder stroom gestaan? aangezien je niets zonder stroom doet, is een tweede verdomd handig. Al is het maar dat je dan nog een accu bij je hebt als je vergeten bent om de accu op te laden en plotseling leeg is, of je accu nog op de lader zit. Omdat accu\'s tegenwoordig juist zolang meegaan, word je lakser in het opladen. Met als resultaat dat je plotseling met een lege accu staat. [quote]\r\n\r\nEn geheugen kaartjes kosten tegenwoordig drie keer niks.\r\n \r\nWaarvoor wil je de kamera gaan gebruiken ?\r\nWat denk je om foto\'s mee te maken !!!\r\n[/quote]\r\nJa, maar wat voor foto\'s. Als de TS alleen maar f1 auto\'s wil gaan fotograferen is het handiger om door te sparen voor een 40D/50D, en zo zijn er nog wel wat afwegingen te maken. \r\n[quote]\r\n \r\nWat voor lenzen is ook een overbodige vraag ,want die zijn voor alle merken ongeveer even duur. \r\n[/quote]\r\n\r\nZou je denken, ga jij maar eens een canon, sigma en nikon 24-70 f 2.8 vergelijken ;)\r\nVerder merk ik vaak genoeg dat lenskeuze voor een eerste aanschaf best moeilijk is. \r\n[quote]\r\n \r\nEen Canon of een ander merk maakt niet zo veel uit. De prijs is ongeveer gelijk ,en de mogenlijkheden zijn ook ongeveer hetzelfde.\r\nHet voornaamste voordeel van een Canon is dat er de meeste toebehoren voor te krijgen zijn en uit voorraad zijn te leveren. Ik heb zelf een Pentax ,en daar is het toch iets moeilijker om aan accesoire\'s te komen ,maar die had het voordeel dat er gewone penlite accu\'s in londen. \r\nEr is best wel kans dat een plaatselijke foto zaak voor ongeveer de zelfde prijs kan leveren ,en anders is de Mediamarkt misschien ook wel een optie als die bij je in de buurt zit.[/QUOTE]\r\n\r\nof je kijkt naar de[URL=\"http://tweakers.net/pricewatch/cat/288\"] tweakers pricewatch[/URL]
Link naar reactie
[QUOTE] \nZou je denken, ga jij maar eens een canon, sigma en nikon 24-70 f 2.8 vergelijken\n[/QUOTE]\n \nZo moet je ook niet vergelijken ,,je koopt een sigma ,en dan is er weinig tot geen prijsverschil tussen de verschillende vattingen.\n \nEen 18-200 mm lens is een prima universele lens voor de huis tuin en keuken fotograaf.\n \nAls je voor je foto dag je accu op laad ,hebben normale mensen voldoende aan 1 accu.\n \nF1 auto\'s fotograferen kan met elke kamera . Het gaat dan alleen maar om een korte sluitertijd ,een tele lens ,en de handigheid van de gebruiker .\n \n[B][U]Goede foto\'s zijn meer afhankelijk van de fotograaf dan van het materiaal[/U][/B].
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;481833]Zo moet je ook niet vergelijken ,,je koopt een sigma ,en dan is er weinig tot geen prijsverschil tussen de verschillende vattingen.\r\n \r\nEen 18-200 mm lens is een prima universele lens voor de huis tuin en keuken fotograaf.\r\n[/QUOTE]Daarvoor koop je geen DSLR. Als je toch maar een lens koopt, kan je net zo goed een bridge camera kopen. Verder zijn dat soort lenzen traag, zowel qua diafragma, als focussen[QUOTE]\r\n\r\n \r\nAls je voor je foto dag je accu op laad ,hebben normale mensen voldoende aan 1 accu.\r\n[/QUOTE]Jij misschien wel, ik niet. [QUOTE] \r\nF1 auto\'s fotograferen kan met elke kamera . Het gaat dan alleen maar om een korte sluitertijd ,een tele lens ,en de handigheid van de gebruiker .[/QUOTE]Een betere camera helpt wel degelijk. Een betere af maakt het makkelijker om snel te reageren, hogere FPS geeft meer keuze, en een langere burst betekend dat je niets mist omdat je buffer vol is. [QUOTE] \r\n \r\n[B][U]Goede foto\'s zijn meer afhankelijk van de fotograaf dan van het materiaal[/U][/B].[/QUOTE] \r\nGa jij maar eens macro doen zonder macrolens ;)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...