Ga naar inhoud

foto's hernoemen


Aanbevolen berichten

Goede dag lezer,\r\n\r\nMet de vakantie voor de deur ben ik aan het uitzoeken hoe foto\'s geselecteerd kunnen worden op \"gemaakt op\" (dat lukt me nog wel) en dan vervolgens in die volgorde hernoemd kunnen worden in foto 1, foto 2 enz.\r\nWat ik nu doe is namelijk:\r\n- alle foto\'s selecteren\r\n- bij de 1e foto op de echter muisknop duwen\r\n- deze hernoemen in foto 001\r\n- enter en ja hoor foto 002, foto 003 enz volgen vanzelf.\r\n\r\nHELAAS bij het opnieuw selecteren op naam komt eerst foto 0011 en dan pas ergens na 0019 komt foto 002. Dit was foto 2 welke onder 1 moets staan.\r\n\r\nHoe kan ik dit oplossen?\r\n\r\nBedankt voor het meekijken en denken.\r\n\r\nJack
Link naar reactie
In b.v. [URL=\"http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm\"]Irfan viewer[/URL] zit een functie waarmee je de naam van al je foto\'s in een paar simpele handelingen van een gelijk aantal voorloopnullen kunt voorzien. Kijk na installatie onder de menu-optie File naar Batch conversion/Rename.\nOnder Help staat het de werking van deze functie duidelijk uitgelegd.
Link naar reactie
Open Irfanview > Bestand > Groepscoonversie/herbenoemen\nUiteraard moet je eerst de foto\'s toevoegen\n\n[URL=\"http://members.home.nl/reintjedevos/benoemen%20Irfan/1.jpg\"]http://members.home.nl/reintjedevos/benoemen%20Irfan/1.jpg[/URL]\n\n[URL]http://members.home.nl/reintjedevos/benoemen%20Irfan/2.jpg[/URL]\n\nAls je tussen opnamedatum en nu de foto\'s niet hebt bewerkt (Windows houdt die datum aan nl) zullen ze op nummervolgorde staan.
Link naar reactie
Bovenstaande is mij volledig duidelijk.\r\nSorry, er komt nogeen maar, namelijk:\r\nfoto 1 van fototoestel 1 is 25-04 om 12:00 uur gemaakt. Naam BCA 123\r\nfoto 2 ,, ,, 2 is 25-04 om 11:00 uur gemaakt. Naam CAB 321\r\nfoto 3 ,, ,, 1 is 25-04 om 13:00 uur gemaakt. Naam BCA 124\r\n\r\nIk sorteeer met windows op gemaakt op en de volgorde is: foto 2, foto 1 en foto 3.\r\nNu sorteer ik op datum in irfanview en de volgorde is: foto 1, foto 3 en dan foto 2.\r\nDat is dus niet de goede volgorde om alles te hernoemen met 1, 2, 3, ............. enz.\r\n\r\nHoe kan ik ervoor zorgen in irfanvieuw dat deze volgorde toch klopt?\r\n\r\nGroeten Jack
Link naar reactie
Hoop dat ik je vraag goed begrijp:\nHet lukt wel om in windows verkenner de foto\'s in de juiste volgorde te krijgen?\nSorteer de foto\'s in de gewenste volgorde. Selecteer de foto\'s die je wilt hernoemen en klik als 1e de \'jongste\' foto aan en eindig met de \'oudste\' (dit kan ook door jongste aan te klikken, shift ingedrukt houden en dan de oudste aan te klikken).\nDruk op F2 en geef de foto een naam. Windows zal alle overige foto\'s dezelfde naam geven met tussen () een volgnummer. Mocht de naam niet goed zijn (bv. de haakjes ) dan kan dit met een rename-programma worden aangepast.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...