Ga naar inhoud

3d film maken


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n[B]Vraag 1:[/B]ik heb een video die 9.51 minuten duurt nu had ik een programma waar je films in kon zetten en in 3d kon bekijken (je klikte de normale video aan en je klikte op play en je kon hem met behulp van een brilletje (blauw en rood, cycaan en blauw, groen en rood) nu zoek ik een programma dat die films ook kunnen worden opgeslagen!\r\n[B]Vraag 2:[/B]\r\nweet iemand waar je 3d brillen kan kopen (het liefst zeer goedkoop het is namelijk allemaal voor een school project en heel de klas heeft er een nodig)\r\nblauw en rood, cycaan en blauw, groen en rood)\r\n\r\nmet vriendelijke Groeten,\r\nMVDE
Link naar reactie
Voor vraag 1 heb ik geen oplossing.\n\nVoor vraag 2:\nZeker als het voor een klas is, zou ik zelf de bril met de klas maken:\n[URL]http://www.mostert.org/3dindepraktijk/3dbril.php#zelf_maken[/URL]\ndit is ook een leuke:\n[URL]http://home.scarlet.be/paronym/readers/tutor/03_3d_bril_maken.htm[/URL]\n\n\nKopen van een klein aantal bijv bij [U][url]http://www.3dstore.nl/catalog/index.php?cPath=32[/url][/U]
Link naar reactie
[quote=mvde;460591]ach ja maar hij verschijnt niet spontaan in 3d[/quote]\nHij verschijnt helemaal niet in 3 d.\nHet zijn gewoon twee dezelfde opname ,die iets verschoven over elkaar zitten ,ieder met een extra kleurtje er overheen.\nAls je nu door zo\'n brilletje kijkt met de zelfde kleuren glazen als en voor de filmbeelden zijn gebruikt ,dan ziet ieder oog een afzonderlijk beeld ,en maken je hersenen er een 3 d beeld van.\n \nIk geloof echter dat het nooit erg goed zal werken om van een normale film een 3d film te maken ,want een echte 3d foto of film is ook met 2 kamera\'s gemaakt ,die op oog afstand van elkaar staan.\n \nHeb zelf een orginele bleuray film (polar expres) in 3 d waar brilletjes bij zitten ,maar de film is niet om aan te zien ,en is veel beter in de normale versie te bekijken.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Hi,\n1.) Ik heb snel even op youtube gekeken voor een filmpje van [URL=\"http://www.youtube.com/watch?v=LCyxfjsCnOU\"]2D naar 3D[/URL], weet niet zeker of het werkt.\n\n2.) En 3D brillen kun je [URL=\"http://www.marssociety.nl/forms/bestelformulier_3dbrillenNieuw.html\"]hier[/URL] goedkoop kopen. Kun je voor nog geen €20,- brillen kopen voor je hele klas.
Link naar reactie
Je kunt niet een 3D versie van een 2D film maken. Een echte 3D film is met 2 camera\'s opgenomen die een stukje uit elkaar staan om de afstand tussen beide ogen te simulere, wat resulteerd in dieptewerking. Gewoon het beeld dubbelen in een rode en een groene versie die ietsje verschoven tov elkaar zijn zal niet een goed resultaat opleveren, alleen hoofdpijn. Probeer anders maar eens met een foto: open foto in Photoshop of iets dergelijks, maak twee layers met beide identieke fotoinhoud en verschuif dan de bovenste ietsje tov de onderste. Kies als \'blending mode\' multiply zodat je beide layers doorelkaar heen ziet. Maak nu de een monochroom rood en de ander monochroom groen [of wat voor kleur je brilletje ook maar heeft]. \nZet je brilletje op en schuif wat met de ene layer; links-rechts, tot je tevreden bent met het resultaat. Ik denk dat het zal tegenvallen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...