Ga naar inhoud

Auteursrecht


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Hi\n \nIk kreeg voor de eerste maal melding van youtube dat er een(verwittiging) claim is tegen het plaatsen van een fim.\nhet is er een van national geographic dus dat deed ik eerder en daarbij is het niet de dvd maar de tv serie\n \nSky PerfecTV heeft een claim voor dit materiaal ingediend binnen het kader van het YouTube-programma voor inhoudidentificatie. YouTube staat partners toe om YouTube-video\'s te beoordelen op de aanwezigheid van materiaal waarvan zij de rechten bezitten. Partners kunnen ons automatische identificatiesysteem voor audio-/video-overeenkomsten gebruiken om hun materiaal te identificeren, maar ze kunnen video\'s ook handmatig beoordelen.\nAls je van mening bent dat deze claim op een misverstand berust, of dat je anderszins bent gemachtigd tot gebruik van het betreffende materiaal, kun je deze claim betwisten met Sky PerfecTV of andere opties bekijken in het gedeelte Video-id-overeenkomsten van je YouTube-account. Houd er rekening mee dat YouTube niet bemiddelt bij auteursrechtgeschillen tussen inhoudseigenaren. Meer informatie over geschillen met betrekking tot video-identificatie.\n \n[B]moet ik daar van wakker liggen ?[/B]
Link naar reactie
Het gaat niet om youtube, maar om de rechthebbende van het materiaal die een claim aan je broek gaat hangen. Youtube is alleen maar het medium dat voor de verspreiding zorgt; ze zijn niet eigenaar van het auteursrecht dat op het materiaal rust.\r\n\r\n@Guido:\r\nIk zou er niet wakker van liggen, maar de film wel verwijderen. Jij bent niet de rechtmatig eigenaar en als Sky PerfecTV serieus gaat claimen heb je een groter probleem, wat je nu nog eenvoudig kunt voorkomen.
Link naar reactie
Lees deze ook eens, daar staan ook wat links naar info over het beleid van Youtube:\r\n[url]http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=49122&highlight=successierecht[/url]\r\n\r\nZelf er zo snel mogelijk af halen is een must, want uit bovenstaande info blijkt dat ze wat onberekenbaar je account kunnen stilleggen, en dan kan je helemaal niet meer bij je materiaal.
Link naar reactie
Hi\n\nVoor de info plaats ik het vervolg van het verhaal.\n\nJe video .............. kan op sommige locaties niet langer worden bekeken, omdat Sky PerfecTV deze heeft geblokkeerd.\n [B]Claimdetails:[/B]\n Eigenaar van het auteursrecht: Sky PerfecTV Geclaimd materiaal: [B]Een deel van of al het videomateriaal.[/B] Beleid: Blokkeer dit materiaal. \n Is van toepassing op deze locaties:\n Japan Sky PerfecTV heeft een claim voor dit materiaal ingediend binnen het kader van het YouTube-programma voor inhoudidentificatie. YouTube staat partners toe om YouTube-video\'s te beoordelen op de aanwezigheid van materiaal waarvan zij de rechten bezitten. Partners kunnen ons automatische identificatiesysteem voor audio-/video-overeenkomsten gebruiken om hun materiaal te identificeren, maar ze kunnen video\'s ook handmatig beoordelen.\n Je hebt de volgende opties:[LIST=1]\n[*] [B]Niets doen[/B]\n\n Je video wordt zonder onderbrekingen afgespeeld, behalve op locaties waar de video is geblokkeerd.\n[*] [B]Claim betwisten[/B]\n\n Als je van mening bent dat deze claim op een misverstand berust, of dat je anderszins bent gemachtigd tot gebruik van het betreffende materiaal, kun je deze claim betwisten met Sky PerfecTV. Je wordt begeleid bij het invullen van het webformulier en je betwisting wordt ter beoordeling naar hen doorgestuurd.\n Houd er rekening mee dat wanneer je bezwaar maakt tegen een claim die is ingediend tegen je video, deze door de vermeende eigenaar van de rechten kan worden bekeken. Dit is nodig zodat de eigenaar van de rechten de betwisting kan beoordelen, en geschiedt ongeacht welke privacyinstellingen je hebt opgegeven. Wanneer het een privévideo betreft en je niet wilt toestaan dat de vermeende eigenaar van de rechten de video bekijkt, kunnen we helaas geen betwisting accepteren. De eigenaar van de rechten wordt echter wel duidelijk gemeld dat het een privévideo betreft wanneer deze je video bekijkt, en dat hij of zij verplicht is de privacy en vertrouwelijkheid van je video te respecteren.\n Ga naar de sectie [URL=\"http://help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?answer=83768\"]Betwistingen van video-id\'s [/URL] in het Helpcentrum voor meer informatie.[/LIST]Je ziet het , geen gevolgen behalve dat ze het geblokkeerd hebben voor Japan...\nGoed dus ... dan moet ik dat niet meer doen.. ;)
Link naar reactie
Ik zou toch eens contact zoeken, en proberen [I]zwart op wit[/I] te krijgen wat nu eigenlijk de gevolgen zijn wanneer dit vaker voorkomt, want dit is dus alleen een verbod in Japan. :confused:\r\n\r\nAls ik het zo snel bekijk lijkt het er op dat materiaal (en daar mee de mensen die het plaatsen) met nogal wat willekeur behandeld wordt.\r\n\r\nDe macht die ze hebben om je radicaal de toegang tot het door jou geplaatste materiaal te ontzeggen, staat niet in verhouding met die willekeur.\r\n\r\nAlsof je elke dag maar weer moet afwachten in welke bui big brother is....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...