Ga naar inhoud

Laptop met Vista zonder firewire; hoe video(camcorder) importeren?


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Heb sinds kort een nieuwe laptop (Acer Aspire 5930) met Vista Home Premium. De bedoeling was hiermee films gemaakt met mijn Sony Camcorder te gaan bewerken en monteren. Op mijn vorige pc met XP importeerde ik de videobestanden via USB. Dit blijkt niet meer te werken in Vista. De enige mogelijkheid is nu via Firewire en die aansluiting heb ik niet op mijn laptop! Ik heb wel een poort voor een kaart, maar voor zover mijn informatie gaat zijn die er nog niet werkend in Vista. Iemand nog ideëen? Is het een optie om XP als tweede besturingssysteem te installeren, heb al twee harde schijven erin zitten dus zou geen probleem moeten zijn?
Link naar reactie
Hallo Aladin,\r\n\r\nhet werkt toch echt niet met usb. In XP werkte het als plug and play via usb, maar in Vista wordt de camcorder niet herkend, wat ik ook probeer.... Er wordt specifiek gevraagd door het programma (zowel bij gebruik van de camcorder software als van Adobe premiere elements) naar aansluiting met firewire.
Link naar reactie
Na lang zoeken uiteindelijk op de site van Sony gevonden dat bij het model camcorder dat ik heb USB streaming niet meer ondersteund wordt in Vista. Firewire is dus de enige optie, maar die aansluiting heb ik dus niet. Iemand een idee hoe ik alsnog opnamen naar mijn laptop kan importeren? Zijn er al kaarten die door Vista ondersteund worden? Of is terug naar XP echt de enige optie?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 4 weken later...
Weet iemand zeker of deze erop zou moeten passen?\r\n[url]http://www.misco.nl/productinformation/~757760~WW~/Sitecom%20Firewire%20desktop%20kit%20-%20PCI%20card%203%20port%20w%2Fcable%20%26%20Adobe%20P.htm[/url] \r\n\r\nthanks\r\nMichiel\r\n\r\nLaptop: Acer Aspire 5715Z\r\nwerkgeheugen: 3GB DDR 2 RAM\r\nProccesor: intel pentium dual core T2390 @ 1,9Ghz\r\nVideokaart: 358MB mobilegraphic media accelerator X3100
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Ja inderdaad, ik had inmiddels ook eenzelfde kit gekocht, maar dan voor een notebook.\r\nZie [url]http://www.misco.nl/productinformation/~10070762~WW~/Sitecom%20Firewire%20Notebook%20KIT.htm[/url] \r\n\r\nMaar ik ben er nog niet, want deze firewire card past wel in de opening van mn laptop, maar niet ver genoeg volgens mij...hij geeft wel een klikje maar ik kan m er ook zo weer uittrekken zonder weerstand. Mn laptop herkent de kaart ook niet..\r\n\r\nHopelijk heeft iemand het antwoord, alvast bedankt!\r\n\r\ngroet Michiel\r\n\r\nLaptop: Acer Aspire 5715Z\r\nwerkgeheugen: 3GB DDR 2 RAM\r\nProccesor: intel pentium dual core T2390 @ 1,9Ghz\r\nVideokaart: 358MB mobilegraphic media accelerator X3100
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Heeft de Acer soms een Expresscard aansluiting? Dan vermoed ik dat je voor de genoemde Firewire Card (type PC Card) een adapter naar Expresscard nodig hebt. Bijvoorbeeld deze: [url]http://www.addonics.com/products/host_controller/adexc34cb.asp[/url]\r\nJe kunt natuurlijk ook een firewire Expresscard kopen, maar die zijn een stuk duurder dan de PC Card uitvoering (4 maal zo duur). Ik zie alleen ExpressCard/34 kaarten aangeboden maar die moeten ook passen op Expresscard/54 (breder, nl 54mm), lees bijvoorbeeld dit: [url]http://www.expresscard.org/web/site/about.jsp[/url]. \r\nZoek op eBay met termen als Firewire ExpressCard en je vindt betaalbare oplossingen (30 euro). Elders kosten ze al snel 80 euro.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...