Ga naar inhoud

Verkeerde bestand, denk ik


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 72
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik wordt echt doodziek van dit soort discussies... En ik snap ook niet dat jullie je telkens weer hiertoe laten verleiden. \r\nVolg de link van Reintje en je vind hier al een hele discussie over. \r\n\r\nEn wat ik echt opvallend vind is de scherpte waar mensen mee gaan reageren. Woorden als \'mierenneuken\' en de link die Tjoekse plaatst........... ik vind dat echt niet kunnen en ik wil het hier niet hebben. Dat moet echt afgelopen zijn. \r\nAllemachtig, wat voel ik me ineens een vader/moeder die z\'n 4 jarig kind een standje geeft :-( \r\nNiet te geloven. \r\n\r\nEn ik snap ook echt waarom jullie je telkens weer laten verleiden over een discussie over de huisregels. Die zijn er gewoon en die moeten gelezen worden als iemand hier lid wil worden. Dat zo\'n persoon dan maar klakkeloos doorklikt zonder ze te lezen moet die persoon maar weten. Maar dan kan hij/zij erop gewezen worden door andere gebruikers hier. En dat heeft die persoon dan maar te accepteren. En zo niet kan die per mail zijn/haar beklag bij mij doen en dan zal ik er naar kijken. \r\nDus ik wil ook absoluut dat het afgelopen is met dit soort discussies. Het lijkt wel een sport te worden. \r\n\r\nIk wil nu voor alle duidelijkheid nog maar eens zeggen dat Avv bij mijn weten nog nooit een loze melding gegeven m.b.t. overtreding van de huisregels. En als het wel eens zal voorkomen zeg ik dat tegen Avv en ik weet gewoon dat hij zich zal neerleggen bij wat ik dan zeg. \r\nDus bij deze ophouden met het gekat op deze persoon, ik ben er meer dan flauw van. \r\n\r\nEn voor de vragensteller geldt dus nog steeds; \r\nHuisregels lezen!
Link naar reactie
Tja Modje, ik vind niet dat je je er zo vanaf kunt maken.\r\nWat ik nu ga zeggen klinkt misschien niet vriendelijk maar het is wel goed bedoeld.\r\nEr was een discussie klopt.\r\nMaar het is gewoon heel onduidelijk in de huisregels opgenomen dus zelfs al lees je de huisregels -wel- dan -nog- zul je dit soort discussies blijven houden, totdat jullie eens jullie verantwoordelijkheid nemen en fatsoenlijk duidelijkheid brengen in die regels. Jullie zijn niet de enigen die hier doodmoe van worden.\r\n\r\nSorry dat ik het zeggen moet, maar ik heb al meer dan 7 jaar ervaring met forums met tussen de 5.000 en 12.000 gebruikers (als admin en mod) en de regels hier zijn gewoon een rommeltje wat betreft duidelijkheid.\r\nLetterlijk genomen is de opmering van avv dan ook onterecht naar aanleiding van de regels.\r\nNaar aanleiding van de discussie is ie wel terecht maar je kunt niet telkens een gebruiker gaan wijzen met een link dat er al eens ooit een discussie is geweest.\r\nWil je er een fatsoenlijk en volwassen forum van maken c.q. houden, zul je duidelijkheid moeten brengen en die is er dus niet, en dat is ook de reden dat die discussies steeds weer komen met nieuwe mensen.\r\nWil je hebben dat dit niet meer voor komt, dan zul je als leiding je verantwoordelijkheid moeten nemen en duidelijk zijn ten opzichte van je gebruikers.\r\nDoe je dat niet, zul je deze discussies ondanks ieders goede bedoelingen in de toekomst blijven tegenkomen.
Link naar reactie
Volgens mij zijn de regels duidelijk genoeg het probleem zit er veel meer in dat ze niet gelezen worden door nieuwelingen. En daar kan ik toch echt niet veel meer aan doen dan dat we nu doen; bij het registreren kunnen ze pas verder als de huisregels gelezen zijn.... maar ja, dat is niet te controleren want ze kunnen gewoon doorklikken.\r\n\r\nDaarbij is het niet ten alle tijde heel duidelijk aan te geven wat nu wel en niet mag, daar is al vaak discussie over, en niet alleen hier. Ik probeer het hier zo clean mogelijk te houden.\r\n\r\nEn dat ik wijs op die andere discussie is juist omdat die nog maar net deze week was. Ik ga ook zeker niet steeds wijzen op threads uit het verleden.\r\n\r\nIk ben het dus gewoon niet met je eens dat het hier een rommeltje is, ook niet qua regels.\r\nMoet je nagaan, eerder hadden we op het vorige forum helemaal geen vaststaande regels. Ja \'ongeschreven\' regels. En dat ging al die tijd heel goed, men hield zich keurig aan deze \'ongeschreven\' regels en het werd ook bijna altijd geaccepteerd als men er op gewezen werd, door mij of mede-gebruikers.\r\nHet lijkt wel of dat het [u]juist[/u] problematischer wordt als je regels hanteerd. :-S \r\nOf is het gewoon een teken van deze tijd? Dat overal maar tegenaan geschopt moet worden, en vooral niks van elkaar aannemen/accepteren?\r\nMen moet zich heel goed realiseren dat men hier als gast binnen komt en dat je je als zodanig moet opstellen. Bewust zijn van de regels binnen het forum waar je bent maar ook zeker van de mensen die er al een tijd zijn. En dan gaat het me er niet om dat de mensen die hier langer zitten meer waard zouden zijn maar die weten al heel goed van het reilen en zeilen hier, en als die dan [met fatsoen] iets uitleggen of je wijzen op iets wat hier niet gewenst is moet dat geaccepteerd worden.\r\nEn als de nood dan toch nog erg hoog is, als iemand zich onheus bejegend voelt kan die mij mailen. Niet alles hoeft hier op het forum tot op de draad uitgespit te worden. Maar goed, dat is zoals ik er tegenaan kijk.\r\n\r\nEn dan kan ik er nog wel meer regels tegenaan gooien, of de regels nog meer uitgespit plaatsen maar volgens mij ondervang je daar niet alles mee. Men vind toch altijd weer wat om over door te emmeren.
Link naar reactie
heb de huisregels wel gelezen en kan niet anders concluderen dat de vraag terecht is ten opzichte van de huisregels.\r\nof begrijp ik iets niet.\r\nkun je daar een duidelijk antwoord op geven modje.\r\ngewoon ja of nee dan kunnen dit soort discussies mischien uitblijven.\r\nen hoeven wij geen tig teksten meer te lezen over meningsverschillen.\r\nwant dat ben ik met jullie eens daar word je doodziek van.
Link naar reactie
Welke vraag bedoel je eigenlijk? Of je wel of niet vragen mag stellen over het downloaden van films?\r\n\r\nvolgens huisregels:\r\n[quote]Films downloaden bijvoorbeeld, is officieel legaal maar het is niet de bedoeling dat dit forum een uitwisselplaats wordt voor films, [/quote]\r\n\r\nDuidelijk toch....\r\nWat ik verwonderlijk vind is dat sommige gebruikers met veel forumervaring kennelijk denken dat ze daarom de wijsheid in pacht hebben.... Let maar op... juist díe gebruikers (als ze hier nieuw binnenkomen) hebben steeds commentaar op de gang van zaken hier......
Link naar reactie
Spuit 11 Tjoekse bemoeit zich er weer mee. Waren deze woorden van Modje niet duidelijk genoeg:\r\n\r\n[quote]\r\nWoorden als \'mierenneuken\' en de link die Tjoekse plaatst........... ik vind dat echt niet kunnen en ik wil het hier niet hebben. Dat moet echt afgelopen zijn. \r\n[/quote]\r\n\r\n@tjoekse: Wat jij ervan vind is intussen duidelijk genoeg. Vrijheid blijheid, of of Modje of Admin dat nou willen of niet. Start dan je eigen forum waar alles mag, of voeg iets nuttigs toe aan de discussie. Die persoonlijke aanvallen op mij kun je intussen wel eens achterwege laten.\r\n\r\nOm over te dragen wat ik van jou vind is helaas niet met een standaard emoticon te doen. Maar wat ik bedoel snap zelfs jij nog wel.
Link naar reactie
precies tjoekse als avv vind dat iets niet kan en daar iets van zegt op een nette manier wat hij/zij altijd doet denk dat de rest van ons hier niet op hoeft te reageren.\r\nmodje en admin kunnen dat heel goed zelf zij hebben tenslotte de regels gemaakt.\r\nzie gesloten onderwerpen op dit forum.\r\nondertussen zijn we zo afgedwaald dat de vraagsteller nog steeds geen antwoord heeft.\r\nvolgens mij is dat niet de bedoeling van dit forum.\r\nals er iets illegaal is sluit modje het onderwerp wel.\r\np.s. \r\ndit is ook de eerste en laatste keer dat ik op deze manier mijn mening geef.\r\npersoonlijk geef ik liever antwoord aan iemand die iets vraagt dan dat ik ga strijden over een menings verschil.\r\ndaar zijn modje en admin voor.
Link naar reactie
Wat mij betreft mag Modje dit alles verplaatsen naar Off-topic. Verwijderen zal helaas de discussie weer terug laten komen, al ben ik bang dat dit toch wel zal gebeuren.\r\n\r\nWoody, het is een grijs gebied. Iemand helpen een bestand te branden, ok. Maar iemand helpen om een copyrighted film die duidelijk niet gekocht is alsnog te kunnen branden is iets anders. De opmerking van RoffaLady \"ben bang dat ik hem opnieuw moet downen\" geeft trouwens aan dat ze blijkbaar niet bereid is de verzekerd legale oplossing te proberen.\r\n\r\nAls je iets binnenhaalt via het grijze/zwarte circuit, en het werkt niet, dan hoor je zo netjes te zijn om niet te gaan klagen. Als jij op straat een dvd-speler voor 10 euro krijgt aangeboden van een louche type, dan weet je dat het niet om een legaal aanbod gaat. Als dan blijkt dat het ding niet werkt, dan moet je niet naar de politie gaan om te gaan klagen. Eigen schuld, je weet ook waar je wel garantie en service had kunnen krijgen.\r\n\r\nDat geeft gelijk aan wat ik zelf doe. Ik klaag als ik daar recht op heb, en anders niet (A)
Link naar reactie
Tjoekse,\r\nkun je misschien een keer iets nuttigs aan de discussie bijdragen. In alle topics waar het onderwerp \"wel of niet toegestaan\" ter sprake kwam, heb je alleen maar persoonlijke aanvallen op mij gedaan. Je hebt nooit eens geprobeerd uit te leggen waarom iets wel of niet zou mogen. Nu heb je duidelijk moeite om uit je woorden te komen, maar probeer het toch maar eens.\r\n\r\nOftewel: probeer eens te debatteren ipv te schelden. Doe iets nuttigs in een discussie ipv vanuit de struikjes scheldwoorden te roepen en hard weg te lopen. Probeer eens een keer niet een vervelend insect te zijn. \r\n\r\nAls je dat niet kan, ga dan ergens anders mensen irriteren. Het is tenslotte geen forum voor kleine kinderen.
Link naar reactie
Ik scheld niet, Tjoekse. Ik kleineer hoogstens, zodat eenieder duidelijk is wat voor proporties je hebt. Maar er is niet veel aan je te kleineren, want dan moeten er microscopen worden uitgedeeld.\r\n\r\nMaar ik heb inderdaad een andere tekst neergezet, nadat ik had besloten me niet tot jouw \"niveau\" te verlagen. Duidelijk is in ieder geval dat je mijn nieuwe tekst helemaal niet begrijpt. Is ook best wel moeilijk, er staan zinnen in met meer dan 5 woorden. Neem dus gerust een uurtje om het te bestuderen.
Link naar reactie
[quote]Volgens mij zijn de regels duidelijk genoeg het probleem zit er veel meer in dat ze niet gelezen worden door nieuwelingen.[/quote]\r\nDit duidt dus duidelijk op een gebrek aan ervaring. JULLIE vinden dat het duidelijk genoeg is, maar jullie klagen wel dat de discussies steeds terugkomen, dat is gewoon een bewijs dat het niet duidelijk genoeg is.\r\n\r\nZie ook de vraag van Woody. In de regels staat gewoon dat het geen uitwisselplaats moet worden van films. Wat is hier nu duidelijk aan? Het enige duidelijke is dat het geen uitwisselplaats moet worden, ergo: geen links plaatsen.\r\nDe rest mag dus klaarblijkelijk wel, maar wat blijkt dan achteraf?\r\nMen mag geen uitleg geven over het behandelen van gedwonloade films. Nu vraag ik aan wie dan ook die de regels duidelijk vind, om dan maar eens aan te geven waar je dat in vredesnaam uit moet halen.\r\n\r\n[quote]Wat ik verwonderlijk vind is dat sommige gebruikers met veel forumervaring kennelijk denken dat ze daarom de wijsheid in pacht hebben.... Let maar op... juist díe gebruikers (als ze hier nieuw binnenkomen) hebben steeds commentaar op de gang van zaken hier...... [/quote]\r\nLogisch, omdat juist die gebruikers weten hoe de zaken gaan lopen als het drukker word en omdat zij ook weten dat er steeds nieuwe gebruikers komen en al de ervaring hebben opgedaan dat het toch steeds weer hetzelfde verhaal word.\r\nEn jij vond die regel toch duidelijk schreef je hierboven? Dan laat jij maar eens duidelijk zien wat er duidelijk aan is, waar wie dan ook kan uithalen, dat het verboden is om over behandelen van filmdownloads te praten, denk daarbij ook aan onervaren gebruikers.\r\n\r\nIk vind het nogal arrogant om te praten over het wijsheid in pacht hebben, dat klinkt denigrerend en alsof je het niet geloofd want daar gaat het niet om. Maar je moet eens nadenken over ervaring met gebruikers en vooral..... wat vinden gebruikers duidelijk of niet.\r\n\r\nInderdaad toen ik hier pas kwam was er ook al discussie, daarop is tenminste 1 van de regels iets duidelijker gemaakt omdat ook die discussie schijnbaar steeds opnieuw kwam, en iet alleen met mensen met forumervaring, maar gewoon met nieuwe forumgebruikers hier.\r\n\r\nEn als het probleem structureel is met gebruiker met forumervaring, dan blijkt hier dus structureel iets mis te zijn aangezien dat probleem zich niet voordoet op andere forums.\r\n\r\nDeze discussie wilde ik eigenlijk niet hier in dit topic doen, maar Modje maakt zich er te gemakkelijk vanaf want het is gewoon onduidelijk Admin laat zich niet horen, komt misschien nog wel en vind ook nog dat ze moet optreden alsof ze voor een kleuterklas staat terwijl dat zelf door de regels uitgelokt word.\r\nEn een aantal van jullie staan achter de regels, doen alsof ze duidelijk zijn, terwijl zelfs uit de ervaringen hier blijkt dat ze dus niet duidelijk zijn.\r\n\r\nModje, ik heb het vroeger gezien toen het hier nog geen geschreven regels was, en misschien was het \'t moment, maar tot twee keer toe was het hier toen een ongeregelde scheldende bende.\r\nVind je het zelf niet beter sinds er regels zijn? Vrijheid, oke, maar dan moet je ook niet mauwen als mensen hun vrijheden ook nemen.\r\n\r\nKijk ik ben er aan gewend, maar wil niet zeggen dat ik er happy mee ben, maar ik ben er ook niet happy mee als AVV weer eens een opmerking maakt en hij word dan door deze of gene die het betreft weer met modder beklad. Ik ben iemand die dan eigenlijk graag in de bres springt en daar iets over zegt op een nette manier.\r\nMaar dat kan niet als, zoals in dit geval, de regels niet duidelijk zijn en in feite nergens te lezen staat dat het behandelen van gedownloade films niet besproken zou mogen worden.\r\n\r\nEn hier komt de ervaring (en niet perse wijsheid in pacht, maar voor mijn part ook zal me worst zijn) om de hoek kijken. Dit is een klein forumpje, met weinig mensen, hoe meer je er krijgt, hoe meer je dit soort situaties krijgt, het zal zich op zijn MINST gaan herhalen en dat is niet leuk, niet voor jullie, niet voor AVV en ook niet voor mij.\r\n\r\nAls je die onduidelijkheid niet inziet, en ook niet inziet dat die problemen blijven terugkomen net omdat de regels niet duidelijk genoeg zijn......\r\nDaarnaast staat dit forum op de site van computeridee, dat wekt het verwachtingspatroon bij gebruikers, vooral bij nieuwe gebruikers, dat dit een verlengstuk is van CID en het dus al erg raar zou zijn als CID iets schrijft dat je het hier niet over zou hebben.\r\nTen derde heb je altijd nieuwe gebruikers die regels niet lezen, da\'s een standaard gebeuren.\r\nTen vierde heb je altijd gebruikers die ze niet snappen of anders interpreteren als daar maar genoeg ruimte voor gelaten word.\r\n\r\nDit zijn de 4 hoofdpunten van een forum, dat moet je gewoon weten, in elk geval op zijn minst als admin, en daar rekening mee houden. Doe je dat niet, moet je ook niet gaan mauwen dat je vind dat je voor een kleuterklas moet optreden als je zelf mede oorzaak bent van dat terugkerend probleem.\r\n\r\nEn DAT is waar ik over spreek. Mij maakt het niet uit, maar ik heb al eerder gewaarschuwt dat we dit vaker zullen zien, en die waarschuwing geef ik nu weer af.\r\nHet is echter de laatste keer dat ik nog een discussie met argumenten erover ga voeren als argumenten maar weggewimpeld worden zonder ook maar fatsoenlijke redenen of tegenargumenten te noemen omdat men te eigengereid is en niets wenst aan te passen omdat men zelf vind dat het duidelijk genoeg is.\r\n\r\nPrima, moet je zelf weten, maar ga dan ook niet klagen als het weer voor komt.\r\nEn ik ben iemand die zeer voor gebruikersvriendelijkheid is, als ook maar iemand zal zeggen dat het niet in de regels staat zal ik hem ondersteunen, net zoals ik AVV zal ondersteunen als deze iets terecht zegt en hij word weer afgekat.\r\n\r\n@Tjoekse en AVV: houden jullie eens beiden op met dat gekat, deze keer is het avv die begonnen is, de andere keer Tjoekse, het is duidelijk dat jullie elkaar niet liggen, dat hoef je niet naar buiten te dragen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...