Ga naar inhoud

dvd brand problemen


Aanbevolen berichten

Ik heb een probleem. Ik heb een film van 700 MB in Avi format. Nou wil ik deze branden op dvd met nerovision express, gaat in \'t begin helemaal goed, geeft ook aan dat de ruimte 3.7 gb is die de film inneemt. Maar na 4 uur als de fim bijna helemaal is geconverteerd zegt ie dat er niet genoeg ruimt op de disk aanwezig is. Ik heb geen flauw idee wat ik daaraan moet doen. Heeft iemand een idee zodat ik die film passend kan maken voor op een dvd schijfje?
Link naar reactie
@Angel21\r\nHet lijkt me dat je die dan vantevoren moet converteren naar MPEG-2 formaat. Dan weet je voordat je gaat branden, hoe groot het geheel is, en dan kun je eventueel nog wat bijschaven qua grootte. DVD Shrink schijnt daar wel een goed programma voor te zijn, maar voor het converteren moet je een ander programma zien te vinden. Het klinkt overigens alsof Nero dat ook kan.\r\n\r\n@Woody\r\nJe kunt inderdaad een 700 MB AVI filmpje op een CD branden, maar lang niet alle DVD-spelers kunnen met dat formaat overweg. Ik krijg het idee dat Angel er een normale DVD van wil maken, en dan moet je geen AVI gaan branden. Daar kan je DVD-speler geen touw aan vastknopen.
Link naar reactie
Hier kan je vinden hoe je een \"normale\" DVD video kan maken;\r\n\r\n[url=http://www.divxworld.nl/]alles over het omzetten van divx etc[/url]\r\n\r\n[url=http://www.xs4all.nl/~ronh/dv/dvdshrink2.htm]uitleg DVD shrink[/url]\r\n\r\n[url=http://members.home.nl/2frank.kim/divx%20naar%20vcd.htm]Divx (.avi) omzetten met ondertitels][/url]\r\n\r\n[url=http://www.extradvd.nl/html/divx2dvd.htm]Divx naar DVD[/url]\r\n\r\n[url=http://www.nlondertitels.com/]ondertitels[/url]\r\n\r\n[url=http://www.weethet.nl/dutch/video_ripdvdtodisk.php]alles over encoderen[/url]\r\n\r\n[url=http://www.divx.com/]originele Divx site[/url]\r\n\r\n[url=http://mozartlaan.vze.com/]mozartlaan, alle informatie voor het maken van een video DVD[/url]\r\n\r\n[url=http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm]free codecs, wees voorzichtig download niet te veel codecs[/url]\r\n\r\n[url=http://www.ondertitels.info/help_view.php?id=48]ondertitels maken met behoudt van menu\'s[/url]\r\n\r\n[url=http://www.tuts4u.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=104&page=4]Vob bestanden ondertitels etc.[/url]\r\n\r\n ;-) Hiermee moet het lukken. (B)
Link naar reactie
[/quote]\r\nIk heb een film van 700 MB in Avi format.\r\n[quote]\r\nWaarschijnlijk dan een film in DivX of Xvid.\r\nDe snelste manier (ongeveer een half uur ) die ik ken is om het dan te converteren met WinAvi Video Converter op DVD formaat, daarna kan je em gewoon met NERO op een DVD branden.\r\n[url]http://www.tomdownload.com/multimedia_design/video/winavi_video_converter.htm[/url]\r\nZet dan wel de ondertiteling in de dezelfde map als de film en deze moet je dan precies in dezelfde naam maken als de film, behalve de extensie uiteraard.\r\nAls je in de opties de kwaliteit verandert krijg je ook een evenredige grootte van de film als je \'m dan brand op DVD.\r\nStandaard staat ie op Medium.\r\nConverteren van 700MB naar DVD krijg je op de Medium Quality ongeveer 1100 a 1200MB in DVD-formaat.(de film is dit ook na het branden op DVD) \r\nOp Higher 1500 a 1600MB en op Highest 1800 a 1900MB aan DVD film. \r\nBlijft wel dat je een zee aan ruimte onbenut laat als je 1 film per DVD-schijf maakt.\r\n\r\nEen volautomatische oplossing is om met D.I.K.O. twee van deze films op 1 DVD te zetten met kiesmenu en afspeelbaar op standalone speler, maar kost wel wat tijd.\r\nHandleiding : [url]http://www.weethet.nl/dutch/video_diko_avi2dvd.php#configuringdiko[/url]\r\n\r\nZo heb ik gisteravond ook 2 Xvid\'s van 700 en 1300MB op 1 DVD gezet (Assault on Precinct 13 en Be Cool :-P ).\r\nZette hem aan om 23.00uur, liet em de hele nacht lopen en volgens de log (want ik sliep ff nog.... :-$ ) was ie om 09.00uur klaar, met een Pentium IV - 2,8Ghz en 1024 RAM. (dit om je een idee te geven hoe lang het kan duren).\r\nWerd in totaal 4,2 GB in grootte.\r\nHoefde em daarna alleen nog maar te branden op DVD met NERO.\r\n\r\nHoop je hiermee wat geholpen te hebben.\r\n\r\nGrtz
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...