Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Dat laatste doet me denken dat je vindt dat ‘die oudjes’ nu wél worden verwend. (??)\r\nTe eniger tijd ontstond een twee-deling tussen begrijpers (weters) en ‘vergeters’.. \r\nlaatstgenoemden zijn nu wel wijlen.. dáárom zal een deel van hun nakomelingen \r\nnoot kúnnen aanvoelen wat hun voorgangers beleefden maar bewust vergaten ... \r\nÁch; het is gewoon een ‘lastig stukje’ van ‘vaderlandse geschiedenis’... who cares..
Link naar reactie
[quote=pappaharry;436754]Dat laatste doet me denken dat je vindt dat ‘die oudjes’ nu wél worden verwend. (??)\nTe eniger tijd ontstond een twee-deling tussen begrijpers (weters) en ‘vergeters’.. \nlaatstgenoemden zijn nu wel wijlen.. dáárom zal een deel van hun nakomelingen \nnoot kúnnen aanvoelen wat hun voorgangers beleefden maar bewust vergaten ... \nÁch; het is gewoon een ‘lastig stukje’ van ‘vaderlandse geschiedenis’... who cares..[/quote]\nik bedoel dat de aankomende oudjes van na 1950 het niet zo best krijgen .
Link naar reactie
Dan heb je het zowat over de generatie ná de mijne... juist voor dié hebben mijn\nleeftijdsgenoten erg veel \'ingeleverd\' (dat nadien ..\"dankuwel\" werd verkwanseld)..\nDit stukje kroegpraat begint in politiek te ontaarden.(over \'ontaard\' gesproken)\nen dáár pas ik voor.. Ik ga m\'n jonge koppetje maar eens rust gunnen... .. ..
Link naar reactie
[QUOTE=pappaharry;436749]Niet de zaken omdraaien ! \'Mijn generatie\' was niet verwend ...\"Overleven of niet..\"..[/QUOTE]\r\nStond toch wel erg vaak op mijn vaders gezicht te lezen... maar zorgde er ernstig voor dat er een moeilijke of onmogelijke emotionele binding ontstond.\r\n\r\nDat is dan een moeilijke afweging, want het vaak zoveel eenvoudiger te \"vergeten\" zodat het leven zich wat warmer laat leven.
Link naar reactie
Het gezegend (zeg maar \'vervloekt\') zijn met een \'ijzeren geheugen\'; \nmaakt het lastig om te bepalen wa je al-dan-niet wilt \'dóórgeven\'..\nJuist \'dát dan maar niet-doen\' kan naderhand onbegrip veroorzaken..\nen vind het maar gek dat latere generaties \'tegen muren oplopen\' \náls zij ooit besluiten hun roots te doorgronden.. Ik heb dat al geregeld.. .
Link naar reactie
Hè, dat is zo\'n (taal-)misbegrip ! Armoedzaááers máákten \'armoelijders\' ( je oogst wat je zaait.).. Aan die \'orde der dingen\' dachten mijn vooriuders aich te omtworstelen; Toén kwamen twéé \'Wereldoorlogen\'; (de \'twééde\' heb ik bewust meegemaakt; en ik vermoed dat ik daardoor met een forse portie skepsis behept ben)..Geloof maar dat ik nog altijd \'voel\' wat ik \'wéét\' ....
Link naar reactie
Kerstspullen opgeruimd vandaag.\r\nEr is gisteren niet één driekoning bij ons aan de deur geweest.\r\nHet leeft hier ook niet echt.\r\nVroeger in Tilburg heb ik jaren lopen zingen met mijn vriendin en broertje.\r\nEn als het zoals nu in de vrieskou met sneeuw op de stoepen was, dan had dat zoiets magisch.\r\nJe zag overal kinderen verkleed als koning met lampionnetjes en zilveren kistjes waar een ster op was gemaakt.
Link naar reactie
moest het even zoeken . :-$\n \n[I]Drie kooooningen, drie kooooningen,[/I] [I]geef mij nen nieuwen (h)oed.[/I] [I]Mijnen ouwen is verslee-eeten,[/I] [I]mijn moeder mag \'t nie wee-eeten.[/I] [I]Mijn vader heeft het geld,[/I] [I]op de roo-ooster geteld.[/I] (De laatste twee regels luiden ook wel: [I]\"Mijn vader heeft geen geld, is dat niet slecht gesteld?\"[/I])
Link naar reactie
[quote=reintje;436861].... doet mij denken aan Sint Maarten.\nWat zong je dan met Driekoningen?[/quote]\n[I]Drie kooooningen, drie kooooningen,[/I] [I]geef mij nen nieuwen (h)oed.[/I] [I]Mijnen ouwen is verslee-eeten,[/I] [I]mijn moeder mag \'t nie wee-eeten.[/I] [I]Mijn vader heeft het geld,[/I] [I]op de roo-ooster geteld.[/I] (De laatste twee regels luiden ook wel: [I]\"Mijn vader heeft geen geld, is dat niet slecht gesteld?\"[/I])
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...