Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[quote=dutch-online;435374]Idee is niet zo gek\n \nalleen teken niet zo snel een petitie op internet,\n \nde ervaring is dat die handtekeningen ook voor andere doelen [ waar je mischien niets mee te doen wil hebben] worden gebruikt.[/quote]\n \nDit is een normale petitie ,en volgens mij volkome veilig.\nAls je een beedtje dieren liefhebber bent ,of ook maar iets om de natuur en het millieu geeft ,,of gezond verstand hebt ,dan teken je die petitie juist wel .\nNiet tekenen betekend dus dat je het volledig eens bent met deze vorm van terreur ,vervuiling ,en verspilling.\nKinderen die als terroristen met rugzakken vol vuurwerk ,als terroristen door wijken trekken om zo veel mogenlijk op te blazen ,is toch echt niet normaal.\nZulke dingen gebeuren zelfs in Belgie niet ,waar het vuurwerk wel het hele jaar verkrijgbaar is ,maar niet zomaar door iedereen afgestoken mag worden.
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[QUOTE=Animal;435431]Als je een beedtje dieren liefhebber bent ,of ook maar iets om de natuur en het millieu geeft ,,of gezond verstand hebt ,dan teken je die petitie juist wel .\nNiet tekenen betekend dus dat je het volledig eens bent met deze vorm van terreur ,vervuiling ,en verspilling.[/QUOTE]\nZulke uitspraken vind ik dus weer een bepaalde vorm van terreur.
Link naar reactie
[quote=Animal;435211]Misschien zijn er hier nog mensen die hun huisdieren ook belangrijker vinden dan vuurwerk.\nHier kun je een petitie ondertekenen die er misschien voor kan gaan zorgen dat het minder wordt.\n \n[URL]http://www.petities.nl/petitie/burgerinitiatief_meer_plezier_met_minder_vuurwerk/index.php[/URL][/quote]\nGetekend! Van mij mag het helemaal altijd en overal verboden worden!
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;435211]Misschien zijn er hier nog mensen die hun huisdieren ook belangrijker vinden dan vuurwerk.\r\nHier kun je een petitie ondertekenen die er misschien voor kan gaan zorgen dat het minder wordt.\r\n \r\n[URL]http://www.petities.nl/petitie/burgerinitiatief_meer_plezier_met_minder_vuurwerk/index.php[/URL][/QUOTE]\r\n\r\n[QUOTE]We hebben het nieuwe jaar ingeluid met 200.000.000 knallen. Dat zijn er meer dan honderd per inwoner. [/QUOTE]\r\n\r\nJa dat klopt exact! Ik heb ook meegeteld....:rolleyes:
Link naar reactie
Even over de argumenten die bij die petitie genoemd zijn:\n\n* [I]Een toenemend aantal slachtoffers[/I] - is heel relatief. Veel door te zwaar ( [I]illegaal[/I]) vuurwerk.\n* [I]Enorme luchtverontreiniging[/I] - Is niet overdreven, maar [B]zwaar overdreven[/B]. Vergeleken met alle andere alledaagse (24/365) verontreinigingen zelfs verwaarloosbaar.\n* [I]Grote geluidsoverlast[/I] - ? waar het vuurwerk o.m. juist om begonnen was ? \"Boze geesten\" verdrijven ?\n* [I]Beperking van bewegingsvrijheid[/I] - die snap ik niet helemaal, maar dan moeten we alle grote evenementen als voetbalwedstrijden e.d. ook maar afschaffen want er zijn heel veel mensen die zich ook daar niet vrij onder durven bewegen.\n* [I]Torenhoge maatschappelijke kosten - naar schatting zo\'n 300 tot 500 miljoen Euro[/I] Overdreven. Niet alleen het getal lijkt mij niet te kloppen, maar ook zal een groot deel van die kosten blijven bestaan bij een oudjaarsdag zonder vuurwerk. Of het vieren zelf moet je ook af willen schaffen ? Die kosten komen dus ook op andere manieren terug, want als er vernielzucht is, heeft afschaffen van een legitieme manier van afreageren (knallen) geen nut. Kijk eens naar de auto\'s die in Frankrijk een tijdje geleden aan de lopende band in brand werden gestoken, terwijl er toch echt geen lontje aan een auto zit.\n\nEn dan nog de jeugd.... Nou, tot 00:00 op mogen blijven om een serie kleffe kussen te krijgen, en naar bed.... Echt iets om naar uit te zien hoor.\n\nEn als laatste[B]:[/B] hoe groot zal Rita Verdonk\'s[B] t o o r n[/B] zijn als er al weer een stukje Nederlandse (U) traditie verdwijnt.... :grin:
Link naar reactie
Een kenner over die gebeurtenis met dat afgemaakte paard: \r\n\r\n[url=http://www.destentor.nl/regio/kampen/kampen/4280761/Klassieke-muziek-tegen-knallende-bussen.ece][I]\"Er is een hele generatie opgegroeid zonder zelfstandig ervaringen op te kunnen doen met planten en dieren. Ze zijn er los van komen te staan - met dit soort trieste ongelukken als aan de Trekvaart tot gevolg. [B]We hebben hier op oudejaarsdag bezoekers over de vloer gehad die woedend waren op die jongens. En ook op internet wordt er furieus gereageerd. Maar ik denk dat die knapen zelf ook verschrikkelijk geschrokken zijn - het was geen moedwil, maar een volstrekt gebrek aan besef hoe een paard reageert.\r\n\r\nKinderen moeten weer zelf en actief kunnen ervaren hoe de natuur in elkaar zit[/B]. Wat dat betreft hebben we nog veel werk te doen. Om een voorbeeld te geven: toen ik hier net beheerder was op de kinderboerderij belden er wel eens mensen aan en zeiden met bezorgde stem: \'Hanjo, het regent, moeten de koeien niet op stal...\"[/I][/url]\r\n\r\n( En zo is het straks misschien ook met een vlammetje en een knalletje ? Zo ver uit zicht en gehoor geplaatst dat we er vreemd van raken, en er in geval van nood of noodzaak niet geleerd hebben hoe er mee om te gaan )
Link naar reactie
Dus je vind het kennelijk normaal dat er kinderen dagen lang met rugzakken gevuld met vuurwerk ,als terroristen door de wijken trekken om zo veel mogenlijk op te blazen. \nDit heeft helemaal niks meer met oudejaar te maken.\nDit is puur vandaalisme. Opgeblazen vuilnisbakken ,zelfs opgeblazen lantaarnpalen,en bushokjes.\nZulke dingen kunnen en mogen dus alleen maar in nederland. Als je zulke dingen niet ziet of hoort dan woon je dus erg achteraf ,ver van de bewoonde wereld ,,of je bent ook weken niet buiten geweest.\nEn alle kosten worden gewoon verhaald op de totale gemeenschap ,,wij dus ,,als je tenminste belasting betaald ,terwijl bijna de helft van alle mensen tegen dit vuurwerk is.\nZelfs in belgie ,waar het vuurwerk het hele jaar verkrijgbaar is ,gebeuren zulke dingen niet ,en mag alleen met vergunning worden afgestoken .\nIk was op oudjaarsdag s\'middags nog in Essen ,en daar was geen enkele knal te horen ,terwijl het in Roosendaal wel oorlog leek ,en de meeste ouderen ,en honden en katten de hele dag niet durfde buiten te komen.\nDit heeft helemaal niks met nederlandse traditie te maken .\nTraditie was om middernacht tussen 12 en 1 wat vuurwerk afsteken ,,maar zo gaat het allang niet meer.\nHet hoort ook traditie te zijn om met elkaar rekeining te houden ,geen overlast te veroorzaken ,en zuinig te zijn op de natuur.\n \nIk hoor net dat er 8 scholen zijn afgebrand ,,dat hoort zeker ook bij de nederlandse traditie .(en dan de vele auto\'s nog)
Link naar reactie
Raar eigenlijk... terwijl ik in geen 36 jaar een rotje afgestoken heb dat ik toch zo\'n gebruik zit te verdedigen.\r\n\r\nZal wel zijn omdat het als kind één van de momenten van het jaar was om echt naar uit te zien, want er was weinig ander vermaak rond die tijd.\r\nGeen verwondingen opgelopen, geen dingen afgebrand, gewoon met je beetje zakgeld een vreemde nieuwe ervaring opdoen.\r\n\r\nGing ook samen met \"kerstbomen-tijd\" waarbij jongeren uit verschillende wijken hard hun best deden om de meeste gebruikte kerstbomen op te halen, op een \"geheime\" plaats op te slaan, en uiteindelijk massaal op een hoop te verbranden.\r\nMag ook niet meer.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;435478]Dit heeft helemaal niks met nederlandse traditie te maken .\r\nTraditie was om middernacht tussen 12 en 1 wat vuurwerk afsteken ,,maar zo gaat het allang niet meer.[/QUOTE]\r\nTraditie was afsteken op oudjaarsdag, tot een paar uur in de ochtend op 1 januari., en de meesten waren zo \"beleefd\" om te wachten tot 00:00.\r\n[QUOTE=Animal;435478]Ik hoor net dat er 8 scholen zijn afgebrand ,,dat hoort zeker ook bij de nederlandse traditie .(en dan de vele auto\'s nog)[/QUOTE]\r\nZoiets lees je niet uit mijn tekst.
Link naar reactie
Als het overal zo zou gaan met vuurwerk als hier waar ik nu woon, een klein eiland in Noorwegen, dan zou ik er ook voor tekenen. Hier GEEN vuurwerk in de dagen, weken, soms maanden vooraf gaand aan oudjaarsdag. Hier gaan ze om 23.45 uur naar buiten met zijn allen, steken een beetje vuurwerk af, echt een beetje. Om 24 uur wenst iedereen elkaar een goed niewjaar en gaan weer naar binnen. Geen vuurwerk meer en ook de volgende dag(en) niet. In de steden zal het ook wel anders zijn denk ik. Hier zijn wel de vuurpijlen verboden, dit omdat daar de meeste ongelukken mee gebeurden (70%)
Link naar reactie
[quote=dutch-online;435487]Andere kant is??\n\nVuurwerk is niet de schuld van het vandalisme, nee dat zie je bij elke gelegenheid,\n\nEn ik denk dat de hoeveelheid drank en drugs + de opvoeding + teveel geld om daaraan te besteden , daar in grote mate debet aan is.[/quote]\n\nIk kies voor de derde optie: de opvoeding. Met een goede opvoeding bedenk je je wel drie keer voor je andermans eigendommen de vernieling in helpt, of een ander half dood schopt. \nIn mijn tijd was je een lafaard als je met meer dan 1 man tegen 1 man vocht, en je was een grotere lafaard als je doorging wanneer iemand op de grond lag. Als de ander lag had je gewonnen. Maar ja, ik stam nog net uit de eerste helft van de vorig eeuw. [IMG]http://forum.computeridee.nl/images/icons/icon10.gif[/IMG]
Link naar reactie
Het is lekker Jullie Mening, dus ik mag ook een duit in het zakje doen.\nIk heb niks tegen vuurwerk op zich... Het is eens per jaar en de meeste mensen die het afsteken gedragen zich prima. Helaas is er altijd weer een handvol geteisem die de pret voor de rest verpest. Dat zijn de zelfde figuren die ook het voetbal gebruiken om hun agressie en vandalisme af te reageren.\nHet is jammer dat de dieren er soms bang van zijn... houdt ze daarom zoveel mogelijk binnen. Het is immers maar eens per jaar.\n\nWat de opvoeding betreft, ben ik het niet helemaal met navy eens. Je kan opvoeden wat je wil, maar als een kind fout kiest, is dat niet altijd de schuld van de ouders. Net zoals het niet altijd de verdienste is van ouders als kinderen \"goed\" terechtkomen. Er komt een moment dat een kind zelf kiest....
Link naar reactie
Als een kind ,tussen de 12 en 15 ,dingen doet die niet horen ,dan ben je daar als ouder zeker wel voor een groot deel schuldig aan.\nJe hoort gewoon te weten waar zulke kinderen uithangen en wat ze uitspoken.\nAls ze in die leeftijd heel de dag met een rugzak vol vuurwerk op pad zijn ,dan is dat toch wel met mede weten van de ouders.\nAls zulke kinderen gepakt worden ,dan worden voortaan ook de ouders gestraft ,,dat is echt niet alleen bij de buitenlanders zo.\nEr zijn er tegenwoordig te veel die blij zijn als hun jong buiten zijn ,en ze er zelf niet op hoeven te letten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...