Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Voor makro fotografie moet de lens verder van de kamera komen te zitten.\nDaar waren vroeger erg goedkope tussenringen voor te krijgen ,en voor degene die het iets professioneler wilde doen een balg apparaat (soort harmonica)\nDeze dingen zijn vast nog te vinden als tweedehandsje uit het analoge tijdperk.\nAls je er dan een treft met dezelfde vatting als je huidige kamera ,dan kun je dus ook gemakkelijk en goedkoop makrofotografie beoefenen.\nOok zijn er macro adapters met een lenzenstelsel er in die je tussen je kamera en lens kunt plaatsen ,,die waren in het analoge tijdperk rond de 300 gulden ,en worden nu ook aangeboden voor 25 euro.\nMaar voor de echte knutselaar is een koker van bijvoorbeeld een pringelbus ,of stuk pvc buis ook te gebruiken. Het ding moet dan wel aan de binnenkant matzwart worden gemaakt ,en je zult er ook vattingen aan moeten maken ,zodat de lens er op te bevestigen is ,en dat het ding aan de kamera blijft zitten. ,dus de prijs die er bij staat klopt niet erg.
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=erikdenhouter;424487]Dat is ook wat men met die Pringles bus probeert te bereiken.\n \nEn als vatting gebruiken ze de kunststof deksels voor de camera-body en de achterste lensdop.[/quote]\n \n \nBij mijn kamera zijn deze deksels echt niet als vatting te gebruiken.\nHet zouw dan een erg gammele construktie worden . Je moet dan zowel de kamera als de lens ondersteunen.\nMaar voor een knutselaar is zoiets natuurlijk best te proberen.\n \nWat sjouwer zegt is natuurlijk ook waar ,daar had ik nog niet aan gedacht.\nJe kunt dan alleen maar foto\'s maken met de volle diafragma opening .\nDat hoeft niet zo heel erg te zijn ,want door dat tussen stuk verlies je al veel licht ,dus zouw je toch al een groter diafragma of langere sluitertijd moeten gebruiken.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;424502]Wat je dan overhoudt is geen enkele scherptediepte. Moeilijk dus, zoniet onbruikbaar.[/QUOTE]\r\nDat is dus juist de kunst van macro fotografie.\r\nMet een balg is het hetzelfde.\r\n\r\nEn waarom wil je met macro alles automatisch hebben?\r\nHet is veel handiger om alles met de hand in te stellen.\r\n\r\nHet wordt nog makkelijker als je camera live view heeft.
Link naar reactie
[QUOTE=Pimmie;424530]Dat is dus juist de kunst van macro fotografie.\nMet een balg is het hetzelfde.[/QUOTE]\nNou, ik weet niet hoe ik het ontbreken van scherptediepte als \"[I]de kunst van macrofrotografie[/I]\" moet zien ? \n\nEr is al zo weinig beschikbaar, en als je dan alleen met open diafragma kan werken, blijft er dus maar één stand over, n.l. die met de [I]minste[/I] scherptediepte... Da\'s geen kunst, da\'s behelpen. :D
Link naar reactie
Er komt toch meer kijken bij macro fotografie.\nJe standaart flitser kun je al niet meer gebruiken ,(de lens zit in de weg) \nAls je al wilt flitsen dan moet dat indirect ,of met een ringflitser die om de lens zit.\nZonder flits zul je toch extra licht nodig hebben ,dus of in de zon ,of met extra lampen (al dan niet foto lampen)\nZonder statief zal het ook al niet echt lukken.\nOp live vieuw scherpstellen gaat ook niet echt goed.\nVia een normale zoeker scherpstellen via matglas met scherpstel raster er in is nog steeds de beste en handigste mannier.\nEn met de volledig open diafragma kun je best nog goede foto\'s maken. Ook al heb je dan de minste scherpte diepte . Of dat erg is ,is helemaal afhankelijk van het onderwerp . Kan zelfs extra mooi zijn . Niet alles hoeft scherp te zijn.
Link naar reactie
[QUOTE=erikdenhouter;424534]Nou, ik weet niet hoe ik het ontbreken van scherptediepte als \"[I]de kunst van macrofrotografie[/I]\" moet zien ? \r\n\r\nEr is al zo weinig beschikbaar, en als je dan alleen met open diafragma kan werken, blijft er dus maar één stand over, n.l. die met de [I]minste[/I] scherptediepte... Da\'s geen kunst, da\'s behelpen. :D[/QUOTE]\r\n\r\nBedoel dus dat het absoluut niet makkelijk is om macro te fotograferen. Dus kunst in een wat andere context dan dat jij het hier bedoelt.\r\nEn als je dat behelpen vind, begin er dan maar nooit aan!
Link naar reactie
[QUOTE=Pimmie;424834]Bedoel dus dat het absoluut niet makkelijk is om macro te fotograferen. Dus kunst in een wat andere context dan dat jij het hier bedoelt.\r\nEn als je dat behelpen vind, begin er dan maar nooit aan![/QUOTE]\r\nAls je de scherptediepte niet kunt varieëren omdat het diafragma niet beschikbaar is is het slecht opnamen maken.\r\nDat was eigenlijk mijn opmerking.
Link naar reactie
[quote=dutch-online;424946]Tuin niet te schoon maken\n\n Denk aan de overwinterende Vogels\n \n Dan hebben ze iets om zich te verschuilen en ook op blad zit vaak nog het nodige voedsel[/quote]Als ik dat niet doe, krijg ik de woningbouwvereniging (Ymere) op m\'n dak. Er loopt hier sinds een jaar of 2 regelmatig iemand rond, en je krijgt meteen een brief als er wat onkruid tussen de tegels staat.Nieuwe regels. Ik had eerst een wilde tuin, vol met vlinders en bloemen in de zomer, een braam waaronder een egeltje woonde. Er is nu nog een kwart van over, de rest is tegels geworden. Afgelopen zomer is ook nog eens de iep gesneuveld aan de iepenziekte. Het ziet er nu triest uit, maar dat laatste stuk hou ik wild, hopelijk komt het egeltje terug.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...