Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

[quote=erikdenhouter;383516]Ik vind dat er wel meer foto\'s bij zitten die het waard zijn. Volgens mij doe je het al wat langer.\n\nValt me weer op dat de kleuren van die grote Canon\'s er uit springen. In ieder geval beter dan mijn Canonnetje. . . . . . . . . . :rolleyes:[/quote]\n\nJa dat vond ik ook wel, maar die vond ik persoonlijk het mooist.\n\nNee ik doe het nu 4 weekjes ongeveer.
Link naar reactie
[QUOTE=Ultimate;383520]Nee ik doe het nu 4 weekjes ongeveer.[/QUOTE]\r\nLeuk, een beginner dus.\r\n\r\nVier weken, en al meer dan 400 foto\'s te zien... da\'s 5000 in een jaar. Iemand die voor het eerst kijkt komt dan niet meer aan alles toe, dus misschien dat je wat meer moet \"weggooien\" om je Photostream interessant te houden.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;383537]Leuk, een beginner dus.\n\nVier weken, en al meer dan 400 foto\'s te zien... da\'s 5000 in een jaar. Iemand die voor het eerst kijkt komt dan niet meer aan alles toe, dus misschien dat je wat meer moet \"weggooien\" om je Photostream interessant te houden.[/quote]\n\nKlopt, alleen ik weet nog niet welke, want ik wil zo veel laten zien:mrgreen: Heb nu in totaal 1500 foto\'s geschoten, ja en heb wel al veeel weg moeten gooien.
Link naar reactie
Ik selecteer meestal \"aan de poort\" :) D.w.z. dat na download naar de PC zie ik alles in één venster (Canon Zoombrowser) en ik beslis dan wat ik van een onderwerp wil bewaren.\r\nAls ik er twintig van hetzelfde onderwerp heb, dan weet ik dat ik er ter plaatse 17 of 18 (of soms 20 !) ga weggooien. Ik maak een extra mapje dat heet b.v. SAVE_140508 (de datum dus) en prop daar in wat ik [I]zeker[/I] wil hebben.\r\nEn wat ik [I]zeker niet[/I] wil daarvoor geldt \"zien en delete\", en niet meer aan terugdenken.\r\nEn dat alles kan in een minuut gebeurt zijn. \r\nDat houdt het sentiment laag, en je PC schoon.\r\nEn bij twijfel tussen versies even de scherpte vergelijken.\r\n\r\nIk heb wel eens anders gedaan, en gedacht \"Nou, schijfruimte zat, dus bewaren die hap\", maar als ik dan een foto van een onderwerp wilde gaan gebruiken, zat ik wel een uur te dubben welke van de twintig ik zou nemen, en na het \"opknappen en bewerken\" van één had ik nog steeds twijfel.\r\n\r\nDoor zo snel mogelijk te selecteren, zit je nog wat in de stemming van het onderwerp, en vaak heb je er dan snel genoeg van, en weet je snel en precies wat wel en wat niet te bewaren.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;383594]Ik selecteer meestal \"aan de poort\" :) D.w.z. dat na download naar de PC zie ik alles in één venster (Canon Zoombrowser) en ik beslis dan wat ik van een onderwerp wil bewaren.\nAls ik er twintig van hetzelfde onderwerp heb, dan weet ik dat ik er ter plaatse 17 of 18 (of soms 20 !) ga weggooien. Ik maak een extra mapje dat heet b.v. SAVE_140508 (de datum dus) en prop daar in wat ik [I]zeker[/I] wil hebben.\nEn wat ik [I]zeker niet[/I] wil daarvoor geldt \"zien en delete\", en niet meer aan terugdenken.\nEn dat alles kan in een minuut gebeurt zijn. \nDat houdt het sentiment laag, en je PC schoon.\nEn bij twijfel tussen versies even de scherpte vergelijken.\n\nIk heb wel eens anders gedaan, en gedacht \"Nou, schijfruimte zat, dus bewaren die hap\", maar als ik dan een foto van een onderwerp wilde gaan gebruiken, zat ik wel een uur te dubben welke van de twintig ik zou nemen, en na het \"opknappen en bewerken\" van één had ik nog steeds twijfel.\n\nDoor zo snel mogelijk te selecteren, zit je nog wat in de stemming van het onderwerp, en vaak heb je er dan snel genoeg van, en weet je snel en precies wat wel en wat niet te bewaren.[/quote]\n\nJa precies dat doe ik nu ook al, maar moet dus nóg maar even selectiever te werk gaan dan denk ik :mrgreen:
Link naar reactie
[quote=Ultimate;383563]Klopt, alleen ik weet nog niet welke, want ik wil zo veel laten zien:mrgreen: Heb nu in totaal 1500 foto\'s geschoten, ja en heb wel al veeel weg moeten gooien.[/quote]\nHad ik ook al willen zeggen ,maar dacht dat je me een bemoeial zouw vinden.\nJe kunt het beste alleen de mooiste foto\'s op internet zetten.\nEr staan nu best veel foto\'s die bijna hetzelfde zijn(zeker bij de eerste serie) ,en er staan er ook enkele tussen die niet helemaal scherp zijn.\nJe hoeft geen foto\'s echt weg te gooien ,want je kunt ze toch allemaal als backup op cd of dvd bewaren. Datum er op ,en je hebt zo een heel archief met foto\'s.
Link naar reactie
Inderdaad hoef je het \"weggooien\" niet letterlijk te nemen (al doe ik dat vaak wel), maar een simpele mapstruktuur ergens op een disk in verweggistan is altijd mogelijk, zodat je niet direct last van je verlatingsangst krijgt, en van je creatie moet scheiden. :mrgreen:\n\nGROTE tip, die je al links en rechts op hebt kunnen merken[B]:[/B] gebruik (verwerk) de datum als map- en zelfs als foto-naam. De datum zit vaak wel al in de bestandsgegevens, maar na bewerking en verplaatsing (backup) wijzigt dat vaak, en heb je er niets meer aan.\nDe vorm 140508 (of eventueel D140508 ) er bij verwerken kan later heel handig blijken.\nIMG_1459 zegt mij in ieder geval nooit meer wat, en zelfs IMG_1459_Dierentuin niet, maar 140508_Dierentuin geeft plaats én tijd, en valt later terug te redeneren.
Link naar reactie
[quote=Animal;383607]Had ik ook al willen zeggen ,maar dacht dat je me een bemoeial zouw vinden.\nJe kunt het beste alleen de mooiste foto\'s op internet zetten.\nEr staan nu best veel foto\'s die bijna hetzelfde zijn(zeker bij de eerste serie) ,en er staan er ook enkele tussen die niet helemaal scherp zijn.\nJe hoeft geen foto\'s echt weg te gooien ,want je kunt ze toch allemaal als backup op cd of dvd bewaren. Datum er op ,en je hebt zo een heel archief met foto\'s.[/quote]\n\nVoor goede tips heb ik altijd oren ;)
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;383610]Inderdaad hoef je het \"weggooien\" niet letterlijk te nemen (al doe ik dat vaak wel), maar een simpele mapstruktuur ergens op een disk in verweggistan is altijd mogelijk, zodat je niet direct last van je verlatingsangst krijgt, en van je creatie moet scheiden. :mrgreen:\n\nGROTE tip, die je al links en rechts op hebt kunnen merken[B]:[/B] gebruik (verwerk) de datum als map- en zelfs als foto-naam. De datum zit vaak wel al in de bestandsgegevens, maar na bewerking en verplaatsing (backup) wijzigt dat vaak, en heb je er niets meer aan.\nDe vorm 140508 (of eventueel D140508 ) er bij verwerken kan later heel handig blijken.\nIMG_1459 zegt mij in ieder geval nooit meer wat, en zelfs IMG_1459_Dierentuin niet, maar 140508_Dierentuin geeft plaats én tijd, en valt later terug te redeneren.[/quote]\n\nDat is idd ook een goeie tip, ik kan namelijk met dat programmatje wat ik heb ook de namen veranderen erg handig :).
Link naar reactie
[QUOTE=Linkforsoad;383710]Nutteloos... ;) Over het weerbericht ofzow. ;)\nVan die dingen waar je op straat over praat...\nHallo buurman.. hoe is het er mee... lekker weertje hè ;)[/QUOTE]\nDan lees je misschien selectief, want er is best wel wat anders gekleppert.... De laatste keer dat er over het weer geluld werd, was min of meer ironisch bedoeld dacht ik, om te bevestigen dat er OOK nog over het weer geluld kon worden als iemand dat wil. (um)\n\nDe rest is de laatste tijd wat in de richting van fotografie getrokken doordat o.a. ik wat zelfgemaakte foto\'s van de dag begon te plaatsen, en er reacties op kwamen.\n\nNou, breng zelf \"Jullie mening\" in beweging zou ik willen voorstellen....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...