Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[QUOTE=hj1;375451]Hmmm heb de complete suite van photoshop op mijn systeempje staan (kado gekregen) nu nog een cursus.......:rolleyes:[/QUOTE]\nHmmm heb alleen de simpelste Photoshop uit 2002 op mijn systeempje staan, gekregen bij de aankoop van een negatiefscanner, nu nog een inkomen... :mrgreen:\n\nDaarmee even ventileren dat ik de hard- (en moderne foto-software) eigenlijk al niet kan bekostigen en om al zo lang op dit forum te cruzen zie ik ook als de goden verzoeken. \nEn de fisieke energie is ook een probleem. Ik leef een beetje boven mijn stand. Of vanuit mijn positie gezien te zeggen, beneden mijn stand. Maar dat moet je snappen.\n\nCursus betekent dan ook niet meer kunnen fotograferen bijna. En dat doe ik de laatste tijd al zo weinig omdat de kans om buiten te komen me steeds meer ontbreekt door gezondheid en het geheel ontbreken van vervoer en ook omdat ik afhankelijk ben geworden van uitsluitend dat ene digitale cameraatje.\n\nLekker veel excuses, maar ik doe dat uit lijfsbehoud.\n\nMaar vragen beantwoorden heb ik geloof ik al vaker gedaan....\n\nIk kan wel een beginnetje voor je maken, en laten zien dat een mooi resultaat heel vaak afhangt van het [I]herkennen van de potentie[/I] van een bestaande foto, hoe slecht die ook op het eerste gezicht lijkt...\n[ATTACH]12132[/ATTACH]\nHierboven zie je wat ik bedoel, het orgineel (niet RAW, maar een .JPG) van de foto die je eerder zag.
Link naar reactie
  • Reacties 19,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    19117

Ja kijk dat bedoel ik nou......als ik nou wist hoe ik met die lagen en dergelijke aan de slag kan dan kom ik al een heel eind. Ben wel eens met een cursusje bezig geweest maar dat was zo\'n gratis ding van internet en daar ben ik niet echt veel wijzer van geworden:rolleyes:\r\nNou ja ik heb er eigenlijk ook niet zo erg veel tijd voor hoor ivm. werk ben af en toe avondje van huis en zo en als je dan wél thuis bent dan wil je ook een beetje van je kids genieten hè:D \r\nAltijd die verrekte keuzes die je moet maken......:-@;)\r\nNou ga maar weer eens een slaapje doen trusten Erik en de rest!
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;375470]Hmmm heb alleen de simpelste Photoshop uit 2002 op mijn systeempje staan, gekregen bij de aankoop van een negatiefscanner, nu nog een inkomen... :mrgreen:\n \nDaarmee even ventileren dat ik de hard- (en moderne foto-software) eigenlijk al niet kan bekostigen en om al zo lang op dit forum te cruzen zie ik ook als de goden verzoeken. \nEn de fisieke energie is ook een probleem. Ik leef een beetje boven mijn stand. Of vanuit mijn positie gezien te zeggen, beneden mijn stand. Maar dat moet je snappen.\n \nCursus betekent dan ook niet meer kunnen fotograferen bijna. En dat doe ik de laatste tijd al zo weinig omdat de kans om buiten te komen me steeds meer ontbreekt door gezondheid en het geheel ontbreken van vervoer en ook omdat ik afhankelijk ben geworden van uitsluitend dat ene digitale cameraatje.\n \nLekker veel excuses, maar ik doe dat uit lijfsbehoud.\n \nMaar vragen beantwoorden heb ik geloof ik al vaker gedaan....\n \nIk kan wel een beginnetje voor je maken, en laten zien dat een mooi resultaat heel vaak afhangt van het [I]herkennen van de potentie[/I] van een bestaande foto, hoe slecht die ook op het eerste gezicht lijkt...\n[ATTACH]12132[/ATTACH]\nHierboven zie je wat ik bedoel, het orgineel (niet RAW, maar een .JPG) van de foto die je eerder zag.[/quote]\n \nIk denk dat als je een beetje moeite doet om je met je kamera om te gaan je erg goede foto\'s kunt maken zonder photoshop nodig te hebben.\nIk vind ook de orginele (donkere) foto mooier dan de bewerkte. In de donkere foto zit meer sfeer.(ik denk dat het rond de kersttijd tegen de avond is) ,en dat is aan de bewerkte foto niet meer te zien. (maar dat is natuurlijk erg persoonlijk)
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;375687]Ik denk dat als je een beetje moeite doet om je met je kamera om te gaan je erg goede foto\'s kunt maken zonder photoshop nodig te hebben.\r\nIk vind ook de orginele (donkere) foto mooier dan de bewerkte. In de donkere foto zit meer sfeer.(ik denk dat het rond de kersttijd tegen de avond is) ,en dat is aan de bewerkte foto niet meer te zien. (maar dat is natuurlijk erg persoonlijk)[/QUOTE]\r\nDie orginele donkere foto was te donker. Kijk maar naar de lucht, die is nog licht blauw. Het was schemerig, en we kunnen dan normaal gesproken alles nog prima onderscheiden, wat in die donkere niet meer kan.\r\n\r\nZonder Photoshop kan ik mij bijna niet voorstellen. Er is altijd wel iets wat ik wil corrigeren, is het niet de belichting, dan is het altijd wel de uitkadering.\r\n\r\nZo gebruik ik vier lagen om bijna elke foto uit te kaderen:\r\n[ATTACH]12136[/ATTACH]\r\nDoor (bij mij met Ctrl+pijltjes) laag 3 en 4 te verschuiven kan je heel overzichtelijk een goed kader kiezen.\r\n\r\n(Oh, en om deze uitleg te tekenen heb ik wel zo\'n 20 lagen gebruikt...)
Link naar reactie
Ik vind de donkere foto ook mooier, op die lichte lijkt het zo vreemd dat iedereen zn lampen aan heeft... Of je moet dan zeggen dat het smorgens is en het net licht wordt en iedereen zn lichten nóg aanheeft, maar dan is het weer wat jammer van die kerstboom :P Wel mooi trouwens, die reflectie in die bus :)
Link naar reactie
[QUOTE=Speeeedy;375716]Ik vind de donkere foto ook mooier, op die lichte lijkt het zo vreemd dat iedereen zn lampen aan heeft... [/QUOTE]\r\nJullie hebben daar wel een punt, die lampjes staan wat vervreemdend, maar ik heb van alles geprobeert om het wat donkerder te bekijken. Alleen dan krijg ik het niet meer zoals de foto mij het sterkst aanspreekt, namelijk die vrouw op de voorgrond die er sterk uitspringt.\r\nMaak ik hem donkerder, dan verdwijnt haar verschijning te veel.\r\n\r\nDat is een persoonlijke beleving van dat plaatje.\r\nIk sta ook echt versteld dat Animal en Speeeedy die donkere mooier vinden, terwijl daar bij mij geen sprake van is.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;375774][SIZE=3][COLOR=Navy]Whaahoee Whaa. . [/COLOR][/SIZE](cry)... \'t is [I]mijn[/I] fotooohoo (snik)\n\nMaar ja, \'t is jullie mening :D\n\nNiet erg hoor, maar o zo benieuwd waarom ik in mijn beleving geen pest aan die donkere vind.\nRRRaaaadsels voor mij...[/quote]\n\nVolgens mij hou je simpel van duidelijkheid.... :mrgreen:
Link naar reactie
[QUOTE=Ultimate;375796]Misschien als met de RGB kleuren gaat spelen in het menu, image -> levels[/QUOTE]\nVeelvuldig gedaan.\n\nMaar jullie kunnen beter allemaal ZELF een foto van de Coolsingel komen maken. Phoe, ik wordt helemaal tureluurs [ATTACH]12140[/ATTACH] van de veranderingen in iets dat ik wel OK vond....\n\nAls we zo door gaan dan komen er ook nog een paar vertellen dat er een stukkie af moet. En dan start de diskussie van welke kant dan wel...\nEn dan eindigen we over een half jaar met iemand die van mening is dat de foto verboden zou moeten worden. :D
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;375853]Ja ja, dat zeg je nu, [I]groen[/I] lichie hè ? :-P (Was me niet eens opgevallen 8-| )\n\n :rolleyes: Maar fijn dat je er nog iéts in ziet, want ik begon het een beetje te verliezen.[/quote]\n\nNee...nee... Ik begrijp het wel. Je bent de draad van het verhaal een beetje kwijt geraakt... Ultimate heeft gestoeid met de RGB-kleuren en ik zag toen een groen lichtje op de fiets... dat was wat ik zei..... :)\n\n-edit-... maar uhhh nu zie ik die ook op jouw originele... (was mij ook niet opgevallen...)\n\nZonder dollen... ik vind de foto echt mooi...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...